Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws 10 geweldige droomtrips in Spanje

Alle artikelen

10 geweldige droomtrips in Spanje

Misschien droomt u van Route66 of het Great Barrier Reef. Dichterbij, in Spanje, vindt u fantastische én goedkopere alternatieven.

De Route66 rijden, de Chinese Muur bezoeken, de paradijselijke stranden van het Caribisch gebied beleven en duiken bij het Great Barrier Reef in Australië. Reizen en plekken die Nederlanders op hun verlanglijstje hebben staan.

Begrijpelijk, maar vergeet niet dat u dichterbij net zulke geweldige plekken ontdekt met adembenemende natuur, een onderwaterwereld waar je u tegen zegt, fantastische roadtrips, een overheerlijke keuken en eeuwenoude cultuur. In Spanje!

Daarom: 10 droomtrips die u in Spanje maakt. Zoek een goedkoop vliegticket en autohuur en ontdek dit fantastisch mooie land.

1. De Gouden Route (Ruta de la Plata) met de auto

Door de Verenigde Staten cruisen op een Harley of met een Cadillac de Route66 rijden is een droom van veel reizigers. Zeker weten is het een geweldige ervaring, maar ook dichterbij kunt u vergelijkbare ervaringen meemaken. Waarom niet in de voetsporen treden van de Romeinen op la Ruta Vía de la Plata. Deze weg gaat door het noorden van Spanje van Sevilla naar Gijón, de enige weg waarlangs kostbare metalen werden vervoerd van het Romeinse Rijk. De reis loopt door diverse landschappen, van de ruïnes van de Romeinse stad Itálica (uit 206 B.C.)om over te gaan in de steppe van Extremadura (met Mérida als must stop) en daarna gaat langs Castilla y León (Béjar, Salamanca, Zamora) om te eindigen bij de Cantabrische Zee.

2. Schitterende stranden met heldere zee, Formentera

Ja, de stranden van het Caribisch gebied zijn kristalhelder turquoise, het zand is fijn en wit en overal wuiven de palmbomen en staan heerlijke cocktails klaar. Maar waarom de hele wereld overvliegen als u ook naar het eiland Formentera kunt gaan? De stranden behoren tot de beste van de wereld en jaar na jaar raken steeds meer mensen verknocht aan dit minder bekende Baleareneiland. Op dit kleine eiland vindt u rust en idyllische landschappen. Ga zonnebaden bij es Racó de s’Alba, spring in het blauwe water van Ses Illetes, zie de zonsondergang bij la Cala des Mort en wandel over het strand bij Cala Saona.

Fan van playas? Lees: De beste stranden van Spanje: top 10 perfecte playas

3. Langs de grote Spaanse steden

Stedentrips blijven populair. New York figureert op veel verlanglijstjes, maar de grote Spaanse steden kunnen gemakkelijk wedijveren met de favorieten. Voor architectuur, stranden, terrassen, goede koffiecafés en Gaudi wordt het Barcelona. Ga naar Madrid voor z’n grandeur en z’n alternatieve wijken die doen denken aan die van Berlijn en Wenen, z’n wereldvermaarde musea, ongeëvenaarde nachtleven.

Als u specifiek voor de culinaire kant gaat, kies dan voor het noorden van Spanje, bezoek Bilbao of San Sebastian en dompel uzelf onder in de pintxos en sterrenrestaurants. In het zuiden staat het fantastische Sevilla en de Andalusische keuken op nummer een.

Ook leuk: Spanje Anders: San Sebastian en la Costa Verde

4. Sterren kijken op de Canarisch eilanden

In Spanje geen Aurora Borealis, maar de sterrenhemel als alternatief. De luchten van de Canarisch eilanden zijn een van de beste om het universum met z’n ontelbare sterrenstelsels te aanschouwen. Vlakbij de evenaar maar ver weg van tropische stormen kunt u vanaf hier het noordelijk halfrond bekijken en een deel van het zuidelijk halfrond. De beste plek in Europa om sterren te kijken en om de Melkweg in z’n totaliteit te zien. Daarom heeft het misschien de exclusieve Starlight ‘keurmerk’ als een plek voor sterrenkijktoerisme. U kunt ook nog de grootste telescoop van Europa bezoeken in het Observatorio del Teide op Tenerife of op de delRoque de los Muchachos op La Palma. Er zijn ook meerdere organisaties die bergwandelingen organiseren om het universum te beleven.

Ziet u toch liever de Aurora Borealis: 6x het Noorderlicht zien met een klein budget

5. Wandelen naar San Juan de Gaztelugatxe

De Chinese Muur met ongeveer 9 kilometer lengte en een gemiddelde hoogte van 7 meter is toch wat ver weg en kan prijzig uitvallen. Maar, als u houdt van trappen beklimmen in een droomomgeving, dan is de Ermita de San Juan de Gaztelugatxe in Bermeo de plek om naar toe te gaan. Nog meer dan het gebouw zelf, onderscheid de plek zich door z’n bijzondere vormgeving en de 231 traptreden die u naar de top van het mini-eiland brengen waar bovenop een religieus gebouw staat. Adem diep in, vereen uw krachten en als u aan de top komt, luid dan drie keer de bel en u mag een wens doen of misschien jaagt u wel slechte geesten weg.

Lees ook: 9 magische plekken op aarde

6. Ontdek Parque Doñana

Doñana heeft geen leeuwen en olifanten maar dit beschermde natuurgebied in Andalusië heeft een natuur die z’n weerga niet kent. Door het bijzondere klimaat en de geografische ligging kunt u meer dan 300 vogelsoorten zien. De moerassen zijn een spektakel van de natuur en Donana is het grootste ecologische reservaat van Europa met meer dan 54 hectare oppervlakte. Hier huizen ook nog de Iberische lynx en enkele paardenrassen die met uitsterven worden bedreigd. Aan het einde van de dag wachten mooie Spaanse stranden op u.

7. Ga duiken bij Las Islas Medas

Uiteraard is duiken bij de Great Barrier Reef een onvergetelijke ervaring. Maar u moet er helemaal voor naar Australië (ver en duur) en er kleven nog wat andere risico’s aan vast (haaien!) In Spanje zijn uitstekende duikplekken en het land heeft een geweldige onderwaterwereld. Een van de beste zijn de Islas Medas in de provincie Girona. Deze archipel van zeven eilanden en eilandjes is een van de mooiste maritieme reservaten in Mediterraans gebied. Het is beschermd gebied met koraalriffen, authentieke bossen en meer dan 600 verschillende diersoorten.

8. Wandelen in las Bárdenas Reales

De Outback van Australië is een droomreis voor veel toeristen. Maar u hoeft niet ver weg te gaan om een terrein te ontdekken dat zo van Mars lijkt te zijn geplukt. Las Bárdenas Reales in Navarra is echt een spektakel van de natuur waarvan uw mond openvalt. Dit halfwoestijngebied van 42 hectare groot is geërodeerd door water en wind waardoor de meest bijzondere vormen ontstaan. Mis niet la Bárdena Blanca, el Castildetierra en la Bárdena Negra.

9. Verlies uzelf in het Alhambra van Granada

De Taj Mahal van India heeft een absoluut een romantische sfeer om zich heen. Maar het Palacio de la Alhambra in Granada kan hier makkelijk mee concurreren. Dit paleiscomplex in Granada is een van de wonderen van de mensheid en een van de mooiste gebouwen in de hele wereld. De tuinen zijn uitbundig, de kamers van de Palacios Nazaríes en el Generalife zijn een echte explosie van kunst, vakwerk, creativiteit en schoonheid. De kans is aanwezig dat het een nieuw decor wordt van de tv-serie Game of Thrones.

10. De waterval del Pozo de los Humos, Salamanca

In Spanje vindt u spectaculaire watervallen die uw honger naar avontuur en watervallen stillen. El Pozo de los Humos in Salamanca is een natuurlijke waterval in een bijzondere omgeving. Hij valt meer dan 50 meter recht naar beneden (die van de Niagara watervallen maar 2 meter meer) om een frisse bries voort te brengen. Het wandelpad er naar toe is een extra pluspunt.

Wat dacht je van deze bestemmingen: