Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Rome

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Rome

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Rome of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Rome. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotel Rome

De rijke historie en de hoogtijdagen van deze eeuwige stad is te proeven in het Colosseum, Forum Romanum, Vaticaanstad en de bijzondere Spaanse trappen. Maak kennis met barokke kerken, gooi een geluksmuntje in de Trevifontein en geniet van de Italiaanse keuken in knusse trattoria's. En ’s avonds verblijft u in één van de romantische hotels Rome met Skyscanner. 

Gladiatorenwedstrijden

Het Colosseum is een populaire bezienswaardigheid in Rome en behoort tot  één van de zeven wereldwonderen. Het gigantische Amfitheater geeft een kijkje in het leven van het oude Rome. In de oudheid werd het theater ten overstaan van een uitzinnige menigte ingezet voor gladiatorenwedstrijden en bloederige slachtingen, waarbij mensen en dieren tegen elkaar moesten strijden tot de dood. Het stadion bood plaats aan 50.000 toeschouwers en heeft maar liefst 80 ingangen!

In de buurt van het Colosseum zijn talloze top- en middenklasse hotels aanwezig. Zo kunt u overnachten in het uitstekend gewaardeerde Terme di Traiano (3-sterren) of het hotel Hotel Palazzo Manfredi (5-sterren), recht tegenover het Colosseum.

Het kleinste staatje ter wereld

Vaticaanstad is het kleinste staatje ter wereld met ongeveer 825 inwoners en wordt geregeerd door de Paus. De stad is cultureel erfgoed van UNESCO en staat vol met bijzondere historische gebouwen en monumenten. De mooiste en bekendste bezienswaardigheden zijn het Sint Pietersplein, Engelenburcht, de Sixtijnse kapel en de Sint Pietersbasiliek met een ongeëvenaard uitzicht over Vaticaanstad en Rome. 

Op de rand van Vaticaanstad kunt u overnachten in luxe hotels zoals Residenza Paolo Vi en het Palazzo Cardinal Cesi (beide 4-sterren). Ook zijn er diverse middenklasse hotels aanwezig zoals het Best Western Hotel Spring House (3-sterren). 

Goedkope hotels Rome

Hoewel een bezoek absoluut de moeite waard is, is een citytrip Rome met name voor backpackers relatief prijzig. Het openbaar vervoer is echter niet duur en u kunt voordelige dagkaarten kopen waarmee u onbeperkt gebruik maakt van bussen en metro's. Goedkopere hotels zijn in heel Rome te vinden, maar vooral rond het Termini Station, zoals Vacanze Romane. Wilt u nabij Vaticaanstad verblijven, neem dan eens een kijkje bij Casa Giada.  

Tips

De wonderschone basiliek Santa Maria degli Angeli e dei Martiri – gelegen op een steenworp afstand van het centraal station – is relatief onbekend bij het grote publiek. Wat de basiliek zo bijzonder maakt is dat deze is gehuisvest in de voormalige thermen van Diocletianus, die de grootste thermen uit de oudheid waren.  Gebouwd in 306 na Christus, zijn de thermen in de 16e eeuw omgetoverd tot basiliek naar het ontwerp van Michelangelo. De rijke decoratie en het prachtige behoud van de voormalige elementen uit de thermen zijn absoluut een bezoek waard.