Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Boedapest

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Boedapest

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Boedapest of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Boedapest. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotels Boedapest

Bent u op zoek naar een interessante en unieke stedenreis? Denk dan eens aan Boedapest, want deze prachtige Hongaarse stad heeft een rijke historie en ligt op zo’n twee uur vliegen van Nederland. Boek vandaag nog uw reis naar Boedapest en zoek snel hotels Boedapest die aan al uw wensen voldoen!

Boedapest, de stad met twee gezichten

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en ligt aan weerszijden van de rivier de Donau. Ooit bestond de stad uit twee aparte steden, te weten Boeda en Pest, maar sinds 1873 is het één stad die door middel van talloze bruggen met elkaar verbonden wordt. De wijk Boeda is zeer heuvelachtig en biedt een prachtig uitzicht op de Donau. Op de ommuurde Burchtheuvel zijn veel populaire toeristische bezienswaardigheden te vinden, waaronder de twaalfde eeuwse Burcht (Várhegy), waarin drie musea en een bibliotheek zijn gevestigd, de de Matthiaskerk (Mátyástemplom) en het Vissersbastion (Halászbástya). Andere bezienswaardigheden in Boeda zijn de Waterstad (Viziváros), de Sint-Annakerk (Szent Anna-Templom), het Batthyányplein (Batthyány tér) en de Citadel van Boeda. Ook vindt u hier veel badhuizen, waarvan sommige teruggaan tot de Turkse tijd. Op de heuvel van Buda bevinden zich diverse luxe hotels, waaronder het Hilton Budapest hotel, Hotel Castle Garden en het Mercure Budapest Buda Hotel.

Zodra u alle bezienswaardigheden in Boeda goed in u heeft opgenomen kunt u over de beroemde Kettingbrug naar Pest lopen, dat zich aan de andere kant van de Donau bevindt. Ook Pest barst van de interessante bezienswaardigheden, waaronder het prachtige Parlementsgebouw aan de oevers van de Donau,

de Andrássyboulevard (Andrássy út) met het Millenniummonument, het Stadspark (Városliget) waarin zich onder andere de dierentuin (Állatkert) bevindt en de de Sint-Stefanusbasiliek (Szent István Bazilika). Indien u van winkelen houdt kunt u het beste naar de Grote Boulevard (Nagykörút) of het vijfde district gaan, en de prachtig gerestaureerde Grote Markthal bezoeken. Ook in Pest treft u veel top- en middenklasse hotels, zoals het Four Seasons Hotel Gresham Palace, het Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge en het Budapest Marriott Hotel.

Goedkope hotels Boedapest

Voor vakantiegangers met een klein budget is Boedapest een prima bestemming. Veel budgethotels in Boedapest bevinden zich in de wijk Pest, op loopafstand van veel bezienswaardigheden. Boedapest telt talloze jeugdherbergen, hostels en guest houses, waaronder het Budapest Budget Hostel, The Groove en het Black Sheep Budapest Hostel. Voorbeelden van goedkope hotels in Boedapest zijn Hotel Nap, het Carmen Hotel en het iets verder gelegen Helios Hotel Pension.

Tip

Wilt u even helemaal ontspannen in stijl? Bezoek dan de beroemde Széchenyi baden in Pest, die tot de grootste van Europa behoren en uit diverse binnen- en buitenbaden bestaan. Sommige baden zijn ruim 100 jaar oud en de drie buitenbaden (waarvan één speciaal voor kinderen) zijn het hele jaar geopend, dus ook in de winter.