Nieuws De 10 beste koffiebars in Nederland

Alle artikelen

De 10 beste koffiebars in Nederland

Happiness is...a good conversation and a good coffee! Het alledaagse kopje koffie en bakkie troost is verworden lifestyle en er heerst een levendige koffiescène onder hipsters en niet-hipsters. Niet voor niets struikel je over espressobars, koffiecafés, talloze soorten koffie (van cold brew, latte machiatto, doppio tot espresso) en is de barista gemeengoed geworden. Naar aanleiding van het geurige Amsterdam Coffee festival in mei, hier een selectie van de beste koffiebars en leuke koffiecafés van Nederland.

Amsterdam Coffee Festival

Wil je meer weten over alles wat met koffie drinken te maken heeft? Het duurt nog even, maar zet dan het grote Amsterdam Coffee festival op 18, 19 en 20 maart 2016 in je agenda. Hier zie en proef je de laatste koffietrends, naast vernieuwende thee- en cacaospecialiteiten en kekke chocoladecreaties.

Drie dagen lang koffiebeleving, trends, muziek, culinaire highlights, DJ’s en meer. Bij creatieve hotspot de Westergasfabriek in Amsterdam. www.amsterdamcoffeefestival.com

Man schenkt melk in koffie

1. The Village Coffee and Music, Utrecht

Koffie hangout met Angelo en Lennaert achter de koffiemachines. Inspiratie deden ze onder meer op in hippe coffee places in San Francisco. ’n Alternatieve vibe, lekkere muziek, goede gesprekken en ambachtelijk gebrouwen koffie.

The Village Coffee & Music Utrecht

2. Stan & Co, Utrecht

Bij Stan & Co lunch, dineer en geniet je in een fantastische koffiebar of nestel je je met een versgezette koffie van een topbarista inclusief iets zoets op het terras aan de Ganzenmarkt in Utrecht. ’s Ochtends koop je hier een coffee to go.

Stan & Co Utrecht

3. Scandinavian Embassy, Amsterdam

In de Pijp in Amsterdam vind je de Scandinavian Embassy. Een plek waar koffie, food en fashion in een Scandinavische setting samenkomen. Overheerlijke koffies, gezonde ontbijtjes en een beetje rondneuzen bij Nordic design. Tegenover het Sarphatipark.

Scandinavian Embassy Amsterdam

4. Café de Ceuvel, Amsterdam

Café de Ceuvel is zo’n parel in Amsterdam-Noord die inmiddels door velen ontdekt is. Hier is alles net even anders en gericht op duurzaam, hergebruik en ecovriendelijk. De oprichters serveren niet zo maar iets. Zo vroegen ze zich af: ‘moeten we wel of niet cappuccino met koemelk maken?’ Wat het wel is geworden, kun je het beste zelf proeven. De barista verrast, aan het water.

Café de Ceuvel Amsterdam

5. Lola Bikes & Coffee, Den Haag

Bijzondere mix van ubertrendy (houten) fietsen, een fietswinkel met vintage design en een espressobar: dat is Lola Bikes & Coffee. Aan het Noordeinde in Den Haag drink je overheerlijke koffie in een sportief fietsendecor. En Lola houdt ook van een goed stuk chocolade.

Lola Bikes & Coffee Den Haag

6. Amalia Portugese conceptstore, Den Haag

In een fraai pand in de Molenstraat in Den Haag zit sinds een klein half jaar Amalia, de eerste Portugese concepstore van Nederland. Met originele kleding van Portugese designers, Portugese wijnen en olijfoliën. Maar, je kunt er ook lunchen én koffiedrinken met pastéis de nata (gebakjes).

 Amalia Portugese conceptstore Den Haag

7. Black & Bloom, Groningen

De eerste ambachtelijke espressobar in Groningen die koffie serveert waarbij het water je in de mond loopt. Al veel geprezen, ze werden vorig jaar tweede in de Top 100 beste koffie 2014 van Misset Horeca. Inclusief home-baked cakes.

Black & Bloom Groningen

8. Coffeelovers, Maastricht

Perfecte koffiespot tijdens een dagje shoppen in Maastricht: Coffeelovers in de historische Dominicanenkerk. In dit unieke decor drink je heerlijke cappuccino’s, espresso’s en lattes, met liefde gemaakt door baristas. Coffee Lovers zit ook in Eindhoven, Nijmegen en Roermond.

Coffeelovers Maastricht

9. Urban espressobar, Rotterdam

Volgens het AD drink je in de zaak van Jo McCambridge de beste koffie van Nederland, blijkt uit de jaarlijkse koffietest in 2014. De Australische Jo wilde graag de koffiecultuur van Down Under naar Nederland brengen. En dat is gelukt! Lovende recensies en inmiddels twee vestigingen. Het huisgemaakte gebak schijnt ook een aanrader te zijn.

Urban espressobar Rotterdam

10. Stielman Koffiebrouwers, Fenix Food Factory, Rotterdam

In de dagelijkse versmarkt Fenix Food Factory op de Kaap in Rotterdam zit Stielman koffiebranders. Hier kocht je al versgebrande koffie, maar nu kun je het zwarte goud ook on the spot proeven bij…Stielman koffiebrouwers. Want: koffie kun je ook brouwen, zo blijkt. Stielman heeft de handen ineen geslagen met Kaapse brouwers, de succesvolle microbierbrouwerij in de Fenix Food Factory. In de zomer staat er cold brew coffee voor je klaar.

Waar dronk jij ooit de allerlekkerste koffie? Laat het ons hieronder weten!

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die zorgt dat je meer doet met je budget door te speuren naar goedkope vliegtickets, hoteldeals en de beste autoverhuur prijzen.

Kaart