Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Lissabon

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Lissabon

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Lissabon of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Lissabon. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotels Lissabon

Ga terug in de tijd en laat u heerlijk verwennen in Lissabon, een charmante en heuvelachtige stad aan de Atlantische Oceaan waar houten gele trams, kabelbaantjes en Portugese gemoedelijkheid het straatleven bepalen. Met Skyscanner vindt u snel en eenvoudig hotels Lissabon, zodat u na een lange dag vol stadswandelingen, tapas en Fado muziek heerlijk kunt bijkomen in Portugese sferen.

Belém, de toegangspoort tot Lissabon

Alhoewel het historische centrum van Lissabon zich in de wijk Barrio Alto bevindt, moet u voor de oudste gebouwen van de stad naar de wijk Belém gaan, dat ten westen van het oude centrum ligt en goed per tram te bereiken is. In Belém vindt u het Mosteiro dos Jerónimos, een enorm en indrukwekkend klooster uit de zestiende eeuw dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In het klooster zijn veel Portugese beroemdheden begraven, waaronder ontdekkingsreiziger Vasco de Gama, de dichter Fernando Pessoa en leden van de Portugese koninklijke familie. Een ander in het oog springend gebouw in deze wijk is de Torre de Belém, de oude toegangspoort en vesting die door veel toeristische organisaties als symbool voor de stad wordt gebruikt. Daarnaast bevindt zich in Belém het prachtig aangelegde park Praça do Império, en ten westen daarvan het Centro Cultural de Belém, waar veel opera-, ballet- en klassieke muziekvoorstellingen worden gegeven. In de wijk Belém kunt u kiezen uit talloze top- en middenklasse hotels, zoals Altis Belem Hotel & Spa en Aquapura Hotels Resorts & Spa Sa.

Tapas en Fado

Indien u uitgebreid de sfeer wilt proeven van Lissabon dan dient u absoluut naar de Barrio Alto te gaan, het oude centrum van de stad. Slenter hier door de smalle straatjes, klim de heuvels op en geniet van het gevarieerde uitzicht dat u op elke straathoek aantreft. Verwen uzelf vervolgens met een extra sterke koffie en “pastéis de nata”, een typisch Portugees gebakje gevuld met custardpudding, of kies uit de talloze heerlijke Portugese tapas die u wegspoelt met een glaasje “vinho verde”. In het oude centrum kunt u ook uitgebreid winkelen, waaronder in de Rua Augusta, een bruisend voetgangersgebied dat goed te herkennen is aan de Arco Triunfal, een prachtig historisch gebouw met triomfboog dat gebouwd is ter nagedachtenis aan de aardbeving van 1755. Ook in het historische centrum van Lissabon zijn veel goede hotels te vinden, waaronder het Internacional Design Hotel en het Solar Do Castelo.

Goedkope hotels Lissabon

Lissabon is geschikt voor elk budget, en veel goedkope hotels in Lissabon bevinden zich in het oude centrum. Het Home Lisbon Hostel bijvoorbeeld ligt in Baixa, niet ver van het Fado Museum. Op korte afstand daarvan vindt u tevens het Lisbon Happy Hostel, en vele andere budgethotels

Tip

Mocht u niet zo mobiel zijn of een leuke manier zoeken om Lissabon te verkennen dan kunt u een GoCar boeken, een mini-autootje op drie wielen voorzien van navigator waarmee u langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad rijdt. U dient wel in het bezit te zijn van een rijbewijs om de GoCar te besturen, en het wordt aangeraden om minimaal 24 uur van tevoren te reserveren.