Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Durban

Durban is een geliefde Zuid-Afrikaanse trekpleister voor toeristen en locals. In de hete zomers trekken duizenden mensen uit Johannesburg richting de uitgestrekte stranden van Durban. De regio kent een subtropische klimaat, de winters zijn zacht en de zomers klam en met temperaturen rond de 25 graden. De stad Durban heeft de toerist een hoop te bieden, de groene omgeving en prachtige kustlijn komen daar nog eens bij. Voor een trip naar Zuid-Afrika is het aan te raden om vliegtickets naar Durban te boeken, de stad is een perfecte uitvalbasis voor een echt Afrikaans avontuur.

Visum

Voor een verblijf van maximaal 90 dagen in Zuid-Afrika hebben Nederlandse reizigers alleen een geldig paspoort en de vliegtickets naar Durban nodig. Op het vliegveld van Durban wordt een Visa-on-Arrival uitgereikt. Het is wel belangrijk om een retourticket te hebben en een Nederlands paspoort wat nog zes maanden na aankomst in Zuid-Afrika geldig is.

Seizoen

Durban heeft een subtropisch klimaat, warm en vochtig. De luchtvochtigheid is het gehele jaar hoog, ook kan er afhankelijk van het seizoen wat regen vallen. De maanden januari en februari zijn het warmst, met gemiddelde temperaturen rond de 25 graden en uitschieters naar 35 graden. Juni en juli zijn over het algemeen de koudste maanden, met temperaturen rondom 16 graden. De winters zijn meestal redelijk droog terwijl er in de zomermaanden met enige regelmaat regen valt. Hierdoor is Durban het hele jaar een heerlijke plek om te bezoeken.

Vervoer

Voor een verkenningstocht in de omgeving van Durban is het huren van een auto een prima idee. Bewapend met een goede plattegrond, de wetenschap dat er in Zuid-Afrika links wordt gereden en goede ogen kan er weinig mis gaan. 's Nachts rijden wordt niet aangeraden, de nationale parken zijn bijvoorbeeld na zonsondergang gesloten. Het nemen van een bus of trein is ook een goede manier om Durban en de omgeving te leren kennen. Er is een uitgebreid spoorwegnetwerk wat de mogelijkheid geeft om heel Zuid-Afrika te zien vanuit Durban. Met het nemen van een bus is het opletten. Er zijn verschillende bussen en taxibussen, naar schatting 10.000 in Durban alleen al, dus het is belangrijk om vooraf uit te zoeken welke bus of taxi naar de juiste bestemming reist.

Openingstijden

De banken in Durban zijn op werkdagen van 9:00 uur tot 15:30 uur geopend en op zaterdag van 8:30 uur tot 11:00 uur. De postkantoren zijn iets langer open, op werkdagen van 8:30 uur tot 16:30 uur en op zaterdag van 8:00 uur tot 12:00 uur. Kleinere postkantoren gaan soms rondom lunchtijd een uurtje dicht. De winkels zijn op werkdagen van 8:30 uur tot 17:00 uur open en op zaterdag van 8:00 uur tot 13:00 uur. Sommige grotere winkels en ketens zijn ook in de avond of op zondag geopend.

Fooien

Het is gebruikelijk om bedienend personeel in Durban een fooi van 10 tot 15 procent te geven. Obers in een restaurant, personeel bij een benzinepomp, chauffeurs en gidsen verwachten voor hun service een kleine extra bijdrage.

Informatie en noodgevallen

Alarmnummer: 10111

Nederlandse ambassade Pretoria:

210 Florence Ribeiro/Queen Wilhelmina Avenue, New Muckleneuk 0181, Pretoria

Telefoon: +27 (0)12 425 4500

Bezienswaardigheden

Durban kent prachtige parelwitte zandstranden, een bruisend stadscentrum en een groene omgeving en biedt daarmee elk soort reiziger een schat aan activiteiten om Zuid-Afrika te leren kennen. Het Stadhuis uit 1910, het oude Gerechtsgebouw uit 1866 of het moderne International Convention Centre uit 2001 geven een blik op de bewogen geschiedenis van de stad. Durban heeft de grootste natuurlijke haven in de wereld en een van de grootste winkelcentra op het zuidelijk halfrond. Er worden talloze activiteiten en tripjes georganiseerd om reizigers de beste kant van Durban te laten zien. 

meer

Goedkoopste vluchten naar Durban van...

retour vanaf 373

 Durban Speciale aanbiedingen

Hotels in Durban

Autoverhuur in Durban