Nieuws Top 10 Bali bezienswaardigheden, het eiland van de goden

Alle artikelen

Top 10 Bali bezienswaardigheden, het eiland van de goden

In samenwerking met

Wonderful Indonesia

Wereldstranden, surfhotspots, het perfecte klimaat, prachtige rijstterrassen, machtige tempels, lekker eten en een natuurrijk binnenland. Bali heeft het allemaal en biedt de juiste mix van relax en actief. Ga nu mee op ontdekkingstocht langs de 10 belangrijkste bezienswaardigheden op dit spirituele eiland.

Eiland van eindeloze rijstvelden, duizelingwekkende groentinten en duizenden heilige tempels: Bali; de parel van Indonesië. Naar Bali ga je vanwege de geweldige kustlijn met wereldstranden, het perfecte klimaat, de overweldigende rijstterrassen en het mooie binnenland. Bali is een van de 17.000 eilanden die behoren tot de Indonesische Archipel, gelegen tussen het drukke Java en het kleinere Lombok. Lees nu Skyscanners top 10 Bali bezienswaardigheden!

1. Spot de perfecte golf bij Kuta en andere mooie stranden Bali

We beginnen in het zuiden van het eiland, aan de kust van de Indische Oceaan. Het zuiden van Bali heeft magnifieke witte zandstranden omgeven door palmbomen en voorzien van een flinke branding. Zoals Dreamland Beach dat rechtstreeks uit een ansichtkaart lijkt geplukt, Blue Ocean Beach waar locals graag komen en het mooie strand van Kuta, geliefd bij surfers. Sinds surfers uit de VS en Australië deze plek ontdekten in de jaren ’70 van de vorige eeuw, is dit stukje paradijs een soort heiligdom geworden voor deze sport. Hang loose!

2. Zet koers richting de binnenlanden naar Ubud

Als er een magische plek is op Bali dan is het wel Ubud, de hoofdstad van het eiland en tevens het kloppende culturele hart. Rijd de binnenlanden in en laat je betoveren door eindeloze rijstvelden, hoge, groene bergen en de vulkaan Batur. Ubud is een traditionele en artistieke stad, compleet gericht op het voeden van de ziel omdat het zich focust op religie en cultuur. Duik vooral onverwachte steegjes in, zie bijzondere boekenwinkels, bekijk hoe mannen en vrouwen traditionele ambachten uitoefenen en struin langs galeries, antiekwinkeltjes en door unieke musea.

3. Ga aapjes kijken in het Monkey Forest Ubud

Dieren met uitpuilende ogen, agressieve makaken en lief uitziende spookaapjes. Klinkt als een film van Indiana Jones, niet dan? Treed even buiten Ubud binnen in het heilige bos van de apen (Monkey Forest). Dit natuurreservaat van 27 hectare omvang trakteert op tempels en een begraafplaats die worden bewaakt door deze heilige en vaak brutale (maar geestige!) dieren. Het is een bijzondere ervaring om de apen in hun eigen habitat te zien en te genieten van een exceptionele natuur.

4. Vergaap je aan groene tapijten en rijstvelden

Als een spel met spiegels en vele kleuren, de rijstvelden op Bali weerspiegelen de vele tinten groen van het eiland en zijn een lust voor het oog. Rijst is de basis van alle voeding van de locals en de rijstvelden zijn hier eindeloos mooi. Overal zie je terrassen in de kleur groen die, zodra de zon ondergaat, een vochtige geur afgeven die direct onder je huid kruipt. Let vooral op het zware werk dat de boeren met hun puntige hoeden op het land uitvoeren. Ze doen dat terwijl ze Dewi Sri aanbidden, de godin van rijst en vruchtbaarheid.

5. Laat je betoveren door Balinese dansen

Je kunt Bali niet voelen en begrijpen zonder de traditionele muziek, de dansen, kunst en goden te leren kennen. Zie een theatervoorstelling of zelfs een ceremonie, hoor de opzwepende melodieën van de gamelanmuziek en beleef traditionele Balinese dansen door kinderen en volwassenen. Zij bewegen vol schoonheid op de tonen van xylofoon, fluit en gong voor een authentiek spektakel.

6. Bezoek een van de duizenden tempels op Bali

Bali telt meer dan 10.000 tempels, ze zeggen zelfs dat er meer tempels dan inwoners zijn op het eiland. Sowieso heeft ieder huis een kleine tempel waar de ziel van een god woont. Offers, rituelen, goden en ceremonies horen bij het dagelijkse leven en het hindoeïsme is zichtbaar en voelbaar op iedere hoek van de straat. Langs de kust zie je de tempel Tanah Lot, op een klif staat de Uluwatu tempel, midden in een meer verrijst de tempel Ulun Danu.

Maak, als je voor het eerst op Bali komt, in ieder geval een traditionele ceremonie mee. Gehuld in feestelijke kleding, gaan de eilandbewoners naar een tempel om deze te omhullen met muziek om zo de goden te eren. Van tevoren zie je vrouwen met grote, met fruit en bloemen gevulde manden lopen, de mannen dragen manden met gekookte rijst die wordt geofferd.

7. Zie het waterpaleis Tirtagangga

De letterlijke betekenis van Tirtagannga is ‘Water van de Ganges’, een geweldig mooie, heilige plek voor de Balinezen. Met als hoogtepunt het 20e-eeuwse waterpaleis, een labyrint van baden en fonteinen omgeven door fraaie tuinen en beelden. Het ligt ten noordwesten van Amlapura en werd in 1946 gebouwd door de inmiddels overleden koning Karangsem en helaas vernietigd tijdens de uitbarsting van de vulkaan Agung in 1963. Stukje bij beetje is het herbouwd waarbij de magische aantrekkingskracht gelukkig niet verloren is gegaan.

8. Ontmoet de godin van het meer Bratan

In een krater van de voormalige vulkaan Catur, omgeven door schaduwrijke bergen en nevel, ligt het mystieke meer van Bratan, het tweede grootste van het eiland. Hier ontdek je de tempel Pura lun Danu Bratan in een verbluffende omgeving met puntige vulkaantoppen en lagen water. De tempel is opgedragen aan de godin Dewi Danu die in het meer zou wonen en is een van de allermooiste van eiland. Het is ook een bedevaartsoord voor de inwoners van Bali die hier naartoe komen om water voor hun grond en een goed klimaat voor de oogst te vragen.

app

9. Bewonder de traditionele visvangst

Een van de belangrijkste bezigheden en bron van inkomsten op Bali is de visvangst. Vis vind je op alle menukaarten en de kwaliteit is uitstekend. Van kleins af aan vist men op Bali. In de dorpjes maken de kleinsten zelf hengels die ze regelmatig uitgooien. Volwassenen vetrekken iedere ochtend vanuit de haven van Padang Bai met hun gekleurde bootjes op zoek naar verse vis.

10. Vind koopjes op de markten van Denpasar

Bijna niemand bezoekt de stad Denpasar; de meeste toeristen komen hier alleen aan met het vliegtuig en vertrekken er weer. Dat is zonde. Het is zeker aan te raden om de markten in de stad te bezoeken. El Pasar Badung bijvoorbeeld. Voor een smakelijk en kleurrijk geheel van fruit, groenten, ambachtelijke producten, kleding, kruiden tot kleden. Verkopers uit heel Bali bieden hier hun waar aan. Een andere belangrijke stop is de vogeltjesmarkt. Een aaneenschakeling van kooitjes met kwettergeluiden, vogels en dieren die samen een waanzinnig en kleurrijk beeld opleveren.

Ontdek Indonesië nu! Lees:

Hemels: de 8 mooiste stranden van Indonesië

Avontuur: 6 onbekende Indonesische eilanden

Eco-resorts: de 5 coolste in Azië

De 10 beste backpackers bestemmingen

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.

Kaart