Kaart

Rotterdam Nice

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Nice

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 76

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 946 kilometer

3u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Nice

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Rotterdam – Nice

 

Rotterdam - Nice

 

Wanneer zijn vliegtickets van Rotterdam naar Nice het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Frankrijk zijn meestal het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming vaker wat lager dan gemiddeld. Ben je benieuwd wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je wil weten op welke data tickets van Rotterdam naar Nice het goedkoopst zijn, zoek in de hele maand, want dan zie je in één oogopslag wanneer de tarieven het laagst zijn. Heb je vliegtickets gevonden maar wil je nog even wachten met boeken? Geen probleem, want dankzij het handige Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen eenvoudig in de gaten houden. Je stelt simpelweg een prijsalarm in, vervolgens word je automatisch op de hoogte gebracht als de prijs van het vliegticket waar je interesse in hebt stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Rotterdam naar Nice?

 

Er zijn geen rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Nice, je kunt dus alleen met een overstap van Rotterdam naar Nice vliegen. Indirecte vluchten van Rotterdam naar Nice worden onder meer aangeboden door British Airways, Air France en Swiss.

 

Hoe lang is het vliegen van Rotterdam naar Nice?

 

Bij indirecte vluchten van Rotterdam naar Nice ben je tussen de 3 en 10 uur onderweg. De totale reistijd is afhankelijk van welke route je vliegt en hoe lang de overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Rotterdam

 

Vluchten vanuit Rotterdam naar Nice vertrekken allemaal vanaf Rotterdam The Hague Airport, door velen ook wel Vliegveld Zestienhoven genoemd. Het vliegveld van Rotterdam ligt op nog geen 3 kilometer van het centrum van de stad en is na Eindhoven Airport de grootste regionale luchthaven van Nederland.

 

Van Rotterdam naar Rotterdam The Hague Airport: Wie met de auto vanaf het centrum van Rotterdam naar de luchthaven wil gaan, dient de A13 richting Rotterdam The Hague Airport te nemen. Reis je met het openbaar vervoer, dan kun je op het centraal station van Rotterdam buslijn 33 nemen, die meerdere malen per uur vanaf het centrum van de stad naar het vliegveld rijdt. Een ritje met de bus of auto vanaf het centrum van Rotterdam naar de luchthaven duurt ca. 20 minuten, mits je onderweg niet in files of opstoppingen terecht komt.

 

Wanneer op Rotterdam The Hague Airport aanwezig zijn: Check de informatie op de website van je luchtvaartmaatschappij als je benieuwd bent hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op het vliegveld van Rotterdam aanwezig dient te zijn, meestal is dit 1 tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Nice

 

Nice Côte d'Azur Airport, zoals de luchthaven van Nice officieel heet, ligt 6 kilometer ten zuidwesten van het centrum van de stad. Vanaf het vliegveld is de binnenstad van Nice eenvoudig en snel te bereiken.

 

Van Nice Côte d'Azur Airport naar het centrum van Nice: Als je van plan bent om met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld van Nice naar de stad te gaan reizen, dan kun je het beste bus 99 of bus 98 nemen naar Gare de Nice-Ville of Gare de Nice-Riquier, want hier kun je de trein nemen naar het centrum van de stad. Reizigers die weinig of geen bagage bij zich hebben kunnen ook de trein naar Nice-Saint-Augustin nemen en vanaf daar naar het vliegveld lopen of een motortaxi (deze staan nooit in de file!) nemen. Momenteel wordt er een tramlijn aangelegd op het vliegveld van Nice, waarmee je in de toekomst vanaf het vliegveld rechtstreeks naar Place Masséna in het centrum van Nice kunt rijden. Ga je op het vliegveld van Nice een auto huren en wil je vervolgens met je huurauto naar het centrum van Nice rijden, dan kun je het beste binnendoor via de Boulevard René Cassin naar het centrum van Nice gaan. Een autorit van de luchthaven van Nice naar het centrum duurt ongeveer 20 minuten. Echter, tijdens de spits kan de totale reistijd van het vliegveld naar het centrum van de stad oplopen tot wel drie kwartier.

Visum Nice

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Rotterdam naar Nice te vliegen, want Frankrijk behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je in het vliegtuig stapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Nice

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Nice

 

Nice heeft een heerlijk Mediterraan klimaat. ’s Zomers kun je in Nice genieten van een gemiddelde dagtemperatuur van 22 tot 27 C. Ook de winters in Nice zijn zeer mild, het kwik komt dan overdag meestal niet lager dan ca. 13 C. Als je van plan bent om in Nice aan het strand te gaan liggen kun je het beste in de zomer een stedenreis naar Nice maken.

 

Vervoer in Nice

 

De meeste bezienswaardigheden van Nice zijn prima lopend te bereiken. Voor grotere afstanden kun je gebruik maken van de Tramway de Nice, en vanuit de haven van Nice is het mogelijk om uitstapjes te maken naar Corsica en Sardinië.

 

Zien en doen in Nice en omgeving

 

Wat te doen in Nice: 10 tips voor een stedentrip

En route: de 5 beste roadtrips door Zuid-Frankrijk

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per januari 2018

 

Nice: vliegvelden

Nice: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Nice

Vergelijk hier hotels in Nice

Autoverhuur in Nice

Vind hier huurauto’s in Nice

 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.