Kaart

Amsterdam - Hanoi

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Hanoi

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 369

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 8882 kilometer

13u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Korean Air

Hanoi

1 luchthaven

Wie van Amsterdam naar Hanoi in Vietnam gaat vliegen landt op Noi Bai International Airport, dat zich iets meer dan 35 kilometer ten noordoosten van de stad bevindt. Op deze pagina kunt u lezen met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Hanoi kunt vliegen, welke reisdocumenten u bij u dient te hebben, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Hanoi naar uw eindbestemming kunt reizen en andere informatie die handig is als u vliegtickets Hanoi heeft geboekt.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Hanoi, u zult dus altijd aangewezen zijn op een indirecte vlucht waarbij u een of meerdere keren dient over te stappen. Er zijn een groot aantal luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Hanoi uitvoeren, waaronder Emirates, Qatar Airways, KLM, Etihad Airways, Aeroflot, Cathay Pacific, Korean Air, China Southern Airlines en Turkish Airlines.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken en Vietnam wensen te bezoeken voor toeristische doeleinden dienen een visum aan te vragen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag. Daarnaast dient het paspoort bij aankomst in Vietnam nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar Hanoi gaat vliegen wordt aangeraden om minimaal 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig op Schiphol aanwezig te zijn, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Zodra u in Hanoi bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Frans en Engels) te volgen naar de taxistandplaats, bushaltes of autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u van de luchthaven naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Vietnam is het 5 uur later dan in Nederland, u zult dus zeker last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Hanoi gaat vliegen. Indirecte vluchten tussen Amsterdam en Hanoi kunnen in totaal wel 14 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstaptijd duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Het eenvoudigst is om vanaf Hanoi International Airport met de taxi of een shuttlebus die u via uw hotel heeft geregeld naar uw hotel in Hanoi te gaan, want de lijnbussen tussen de luchthaven en het centrum van de stad zijn ietwat onbetrouwbaar. Maak van tevoren duidelijke prijsafspraken met uw taxichauffeur want zij rekenen makkelijk teveel, met name als ze zien dat u een toerist bent en de gangbare tarieven niet kent.

 

Praktische informatie

Hanoi heeft een subtropisch klimaat met warme vochtige zomers (gemiddelde dagtemperatuur ca. 32 C) en zeer milde winters (gemiddelde dagtemperatuur ca. 19 C). De meeste neerslag valt in de maanden juni tot en met september. Het prijsniveau ligt aanzienlijk lager dan in Nederland, u kunt dus heerlijk op koopjesjacht gaan als u een reis naar Vietnam gaat maken.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.