Kaart

Amsterdam - Edinburgh

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Edinburgh

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 67

Directe luchtvaartmaatschappijen

5

Vluchten per week

44

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 666 kilometer

1u 25min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Edinburgh

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Edinburgh

 

Amsterdam - Edinburgh

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Edinburgh het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Schotland zijn doorgaans het goedkoopst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen ze vaker onder de reguliere prijs. Ben je benieuwd wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Wil je weten op welke data vliegtickets van Amsterdam naar Edinburgh het laagst in prijs zijn, zoek dan in de hele maand en zie dan in één oogopslag wanneer de tickets het goedkoopst zijn. Wil je vervolgens nog even wachten voordat je boekt, dan kun je met het Prijsalarm van Skyscanner de prijzen in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm ingesteld hebt word je automatisch op de hoogte gebracht als de prijs van het vliegticket van jouw keuze stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Edinburgh?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Edinburgh worden uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappijen KLM en Easyjet. Met een overstap van Amsterdam naar Edinburgh vliegen kan ook en is onder meer mogelijk met Ryanair, Flybe, Air France, British Airways en Lufthansa.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Edinburgh?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Edinburgh duren gemiddeld 1 uur en 30 minuten. Neem je een indirecte vlucht, dan neemt je vliegreis 4 tot 8 uur in beslag, inclusief overstaptijd.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten vanuit Amsterdam naar Edinburgh vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Het openbaar vervoer is je beste optie als je naar Schiphol wilt reizen, want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Ga je met het openbaar vervoer naar Schiphol, dan kun je het beste de trein nemen. Er zijn echter ook talloze bussen die vanaf Amsterdam en andere steden naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express).

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Edinburgh

 

Edinburgh heeft 1 vliegveld, te weten Edinburgh Airport. De luchthaven van Edinburgh ligt iets meer dan 9 kilometer ten westen van het centrum van het centrum van Edinburgh.

 

Van Edinburgh Airport naar het centrum van Edinburgh: Vanaf het vliegveld van Edinburgh ben je het snelst in het centrum van de stad als de Edinburgh Tram neemt, want deze sneltram rijdt vanaf het vliegveld van Edinburgh naar treinstation Haymarket en Princess Street. Daarnaast kun je kiezen uit diverse bussen die tussen het vliegveld en het centrum van Edinburgh rijden, zoals de Airlink 100 Express Bus, lijn 35 en lijn N22. Als je eindbestemming zich bij Inverkeithing Railway Station of de Ferrytoll Park & Ride in Fife bevindt dan kun je het beste de JET Express Bus Service nemen. Ben je van plan om op het vliegveld van Edinburgh een auto te gaan huren en met je huurauto naar het centrum van de stad te gaan rijden, dan dien je als je het luchthaventerrein verlaat via Eastfield Road de Glasgow Road (A8) richting Edinburgh op te rijden. Vervolgens sla je bij de Maybury Rd (A902) linksaf en even later bij de Queensferry Road (A90) rechtsaf. Blijf deze weg volgen, je komt dan vanzelf in het centrum van de stad terecht. Een taxi- of autorit vanaf Edinburgh Airport naar het centrum van de stad duurt ca. 30 tot 45 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte.

 

Visum Edinburgh

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Edinburgh te vliegen, want Schotland behoort vooralsnog tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Edinburgh

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Edinburgh

 

Edinburgh heeft net zoals de rest van Schotland een gematigd maritiem klimaat met milde zomers en winters, waarbij er in elk jaargetijde veel neerslag kan vallen. In de zomer bedraagt de gemiddelde temperatuur in Edinburgh ca. 18 C, in de winter ligt het kwik meestal rond de 7 C . Elk is seizoen geschikt voor een stedentrip naar Edinburgh, maar de rustigste periode is tussen januari en maart en in november.

 

Vervoer in Edinburgh

 

De meeste bezienswaardigheden in Edinburgh zijn prima lopend te bereiken, maar als je de voeten wat rust wilt gunnen kun je ook gebruik maken van bussen, de Edinburgh Tram en natuurlijk taxi’s.

 

Zien en doen in Edinburgh

 

24 uur in Edinburgh: een video city guide over de Schotse hoofdstad

Tips voor het Edinburgh Fringe Festival on a budget

Gids voor een autovakantie door Schotland

Tips vrijgezellenfeest: de 10 leukste budget bestemmingen in Europa

Toffe tip: een Harry Potter vakantie

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per december 2017

 

Edinburgh: vliegvelden

Edinburgh: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Edinburgh

Vergelijk hier hotels in Edinburgh

Autoverhuur in Edinburgh

Vind hier huurauto’s in Edinburgh

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.