Kaart

Vliegtickets vanaf Hamburg vergelijken op Skyusca

Woont of verblijft u in Noord-Duitsland en gaat u op vakantie of naar huis? Zoek dan naar goedkope vliegtickets vanaf Hamburg, want vanaf het vliegveld van Hamburg kunt u naar diverse binnenlandse, Europese en intercontinentale bestemmingen vliegen.

Vervoer naar de luchthaven van Hamburg

Hamburg Airport, zoals de luchthaven van Hamburg formeel heet, is eenvoudig en snel met het openbaar vervoer te bereiken. Met metrolijn S1 van de S-Bahn, die elke 10 minuten rijdt, bent u vanaf het centrum van Hamburg in nog geen 25 minuten op de luchthaven. Daarnaast zijn er diverse lokale bussen die vanaf het centrum van de start naar vliegveld Hamburg rijden. Ook zijn er diverse shuttlebus verbindingen, waaronder de Kielius shuttlebus die 19 keer per dag vanaf Kiel via Neumünster naar Hamburg Airport rijdt. Indien u van plan bent om met de auto naar het vliegveld van Hamburg te gaan dient u vanuit het centrum de B433 op te rijden en vervolgens na ca. 20 minuten de afslag Flughafen Terminals te nemen. 

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Vanaf de luchthaven van Hamburg kunt u met verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, Lufthansa, Alitalia, British Airways, Finnair, Swiss International Airlines en United Airlines, naar bestemmingen als Amsterdam, München, Rome, Londen, Helsinki, Zürich en Newark vliegen. Daarnaast kunt u vanaf Hamburg Airport met talloze budgetmaatschappijen reizen, waaronder Air Berlin, Germanwings, Germania, TUIFly, Vueling, Norwegian Air Shuttle en Germania. Bestemmingen die u met deze prijsvechters vanaf Hamburg Airport kunt bereiken zijn onder meer Ankara, Barcelona, Keulen/Bonn, Dubrovnik, Londen, Milaan, Nice, Palma de Mallorca, Parijs, Rome en Wenen. 

Faciliteiten

De luchthaven van Hamburg bestaat uit twee terminals, die via de Airport Plaza met elkaar verbonden zijn. Terminal 1 is sinds 2005 operationeel en voorzien van de modernste milieuvriendelijke snufjes, zoals een regenwateropvang die voor het doorspoelen van de toiletten zorgt, en het moderne klimaatbeheersingssysteem ThermoLabyrinth. Terminal 1 wordt door de meeste luchtvaartmaatschappijen gebruikt, waaronder alle maatschappijen die onderdeel zijn van de luchtvaartallianties Sky Team en OneWorld. Terminal 2 stamt uit 1993 en lijkt, ondanks dat deze wat ouder is, heel erg op Terminal 1. Terminal 2 wordt vooral gebruikt door Lufthansa, de prijsvechter Germanwings en luchtvaartmaatschappijen die onderdeel zijn van de luchtvaartalliantie Star Alliance. In beide terminals zijn talloze faciliteiten te vinden, waaronder (belastingvrije) winkels, restaurants, cafés, een kiosk, een drogisterij en geldautomaten.

Tip: Ben je samen met het hele gezin naar het Hamburgse attractiepark Miniatur Wunderland geweest? Dan zul je op de luchthaven van Hamburg waarschijnlijk een feest van herkenning voelen, want dit vliegveld stond model voor de grootste miniatuurluchthaven ter wereld, die ook wel Knuffingen Airport wordt genoemd en in Miniatur Wunderland te vinden is. 

Foto's van Flickr/madle-fotowelt.de

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.