Kaart

Vluchten Eindhoven

Vliegtickets Eindhoven

Woont of verblijf je op dit moment in het buitenland en zoek je goedkope vluchten naar Eindhoven? Dan wil je vast weten welke reisbescheiden je nodig heeft om naar Eindhoven te vliegen, hoe je vanaf het vliegveld van Eindhoven naar je eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie. En mocht je een of meer overnachtingen doorbrengen in Eindhoven dan wil je misschien ook wel weten welke bezienswaardigheden er allemaal in deze gezellige Brabantse stad zijn te bewonderen. Op deze pagina lees je het allemaal!

 

Visum

Indien je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je alleen een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart bij je te hebben, een visum is uiteraard niet nodig.

 

Seizoen

Het klimaat van Nederland wordt gekenmerkt door koele zomers en milde winters. Tijdens de zomermaanden is de gemiddelde dagtemperatuur zo’n 21 C, ’s winters kun je rekenen op een temperatuur van rond de 5 C. De meeste neerslag valt in de lente en herfst.

 

Vervoer

Wellicht heb je een huurauto gereserveerd op het vliegveld van Eindhoven, of word je afgehaald door vrienden of familie. Mocht dat niet het geval zijn dan kun je ook prima met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld naar je hotel in Eindhoven of andere eindbestemming in de regio reizen. Neem daarvoor buslijn 400, die naar het centraal station van Eindhoven rijdt, of snelbus 401, die tussen het vliegveld, het centrum van Eindhoven en centraal station rijdt. Voor bestemmingen in de regio kun je ook lijn 145 nemen, die naar Best en omgeving rijdt, en lijn 103, die je onder meer naar Woensel en Veldhoven brengt. Het centrum van Eindhoven is compact, de meeste bezienswaardigheden zijn daarom eenvoudig te voet te bereiken. Voor grotere afstanden kun je de stadsbus nemen.

 

Openingstijden

Winkels:  geopend maandag van 11:00 of 13:00 tot 18:00, dinsdag tot en met donderdag van 9:30 tot 18:00, vrijdag van 9:30 tot 21:00, zaterdag van 9:30 tot 17:00 en zondag van 12:00 tot 17:00 (Piazza Center tot 18:00)

Restaurants en cafés: open van 8:00 of 11:00 tot 1:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: meestal open maandag tot en met vrijdag van 9:30 tot 17:00.

 

Fooien

In Nederland is het gebruikelijk om in restaurants en bij taxiritten de rekening naar boven af te ronden.

 

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112

Indien je over de Nederlandse nationaliteit beschikt dien je bij vermissing van je reisdocument aangifte te doen bij de plaatselijke politie en een nieuw paspoort in je woonplaats in Nederland aanvragen. Ben je officieel geëmigreerd, dan kun je terecht bij een aantal grensgemeenten (waaronder Breda, Bergen op Zoom en Venlo) en bij de gemeentebalie op Schiphol.

 

Bezienswaardigheden

Misschien denk je niet direct aan een toeristisch dagje als je naar Eindhoven gaat vliegen, maar toch zijn er in de Lichtstad diverse interessante bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder de Sint-Catharinakerk en de Markt. Daarnaast telt Eindhoven diverse musea, waaronder het Philipsmuseum, het Van Abbemuseum (moderne kunst) en het Eindhoven Museum. Wil je ook nog even winkelen, dan is het winkelcentrum Piazza Center een echte aanrader.

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

Foto's van flickr/SarunasBurdulis

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.