Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Bahama's

Zevenhonderd tropische eilandjes in de Caribische Oceaan, het grootste gedeelte onbewoond en vol met bountystranden en rieten strandhutjes. Dat zijn de Bahama's. Gelegen tussen Florida en Cuba is de Bahama's een populaire vakantiebestemming voor reizigers uit alle windstreken. Met het hele jaar zon en een licht briesje van de zee zijn vliegtickets naar de Bahama's op elk moment een garantie voor een tropische vakantie. Naast luieren en genieten van de prachtige stranden biedt de Bahama's nog veel meer. Watersporten, duiken, snorkelen, maar ook het koloniale Nassau op het eiland New Providence of de vele winkelstraten en het bruisende uitgaansleven zijn te vinden op dit eiland van de Bahama's.

Vervoer

De meeste reizigers komen met het vliegtuig aan op de eilanden Grand Bahama of New Providence. Vanaf het vliegveld is een taxi de snelste manier om in de stad of bij het hotel te komen, taxi's zijn alleen wel aan de dure kant. De wegen op de Bahama's zijn goed onderhouden en het huren van een auto of scooter is voor buitenlandse reizigers goed te doen. Er wordt op de eilanden links gereden. Het busvervoer is op de eilanden karig, het is vaak beter om een taxi of huurscooter te nemen. Om tussen de verschillende eilanden te reizen zijn huurboten, ferry's en vliegtuigen goede opties. Zowel de boten als de vliegtuigen gaan met regelmaat naar de verschillende eilanden toe. Daarnaast rijden er zogenoemde jitneys op de eilanden, kleine bussen die voor een vaste prijs bepaalde routes rijden. De jitneys zijn over het algemeen de goedkoopste optie.

Visum

Nederlandse reizigers hebben op de Bahama's geen visum nodig. Wel is er een Nederlands paspoort nodig wat nog zes maanden na aankomst op de Bahama's geldig is. Na het boeken van vliegtickets naar de Bahama's is een aanmelding bij de ambassade of het aanvragen van een visum niet nodig. Wanneer er een overstap in de Verenigde Staten wordt gemaakt is het wel goed om uit te zoeken of daarvoor een visum nodig is, in veel gevallen kan deze worden ingevuld in het vliegtuig voor reizigers die alleen overstappen naar een andere vlucht.

Seizoen

De temperatuur op de Bahama's is het gehele jaar tussen de 20 en 30 graden. In de maanden mei tot en met oktober is het vaak het warmst, maar is er ook meer kans op neerslag. De beste tijd om vliegtickets naar de Bahama's te boeken is tussen november en januari, dan zijn de temperaturen aangenaam en is de kans op neerslag het kleinst.

Openingstijden

De openingstijden van winkels zijn afhankelijk van de drukte. Wanneer het druk is omdat er bijvoorbeeld een cruiseschip is aangemeerd blijven de winkels langer open. Gemiddeld zijn de winnkels op de Bahama's tussen 9:00 uur en 17:00 uur geopend. Banken zijn van maandag tot en met donderdag van 9:30 uur tot 15:00 uur geopend. Op de vrijdag zijn deze wat langer open, namelijk tot 17:00 uur. Postkantoor zijn over het algemeen op doordeweekse dagen van 9:00 uur tot 17:00 uur geopend.

Fooien

Kruiers en kamermeisjes verwachten meestal een kleine fooi van ongeveer $1,-. In restaurants en bars is het gewoon om een fooi van ongeveer 15% te geven. Sommige restaurants rekenen de fooi mee in de totaalprijs, wanneer er service charge op de bon is genoemd is extra fooi niet nodig.

Informatie en noodgevallen

Alarmnummer: 911

Nederlandse ambassade: er is geen Nederlandse ambassade op de Bahama's.

Nederlandse ambassade in de Verenigde Staten: 4200 Linnean Ave. NW, Washington, D.C. 20008

Telefoon: (+1) 202-244-5300

Bezienswaardigheden

Dat de Bahama's prachtige tropische stranden en helderblauw water bieden weet bijna elke reiziger. De eilanden staan bekend om hun tropische uitstraling en gevoel van luxe vakanties. Voor watersporters zijn de Bahama's een heerlijke vakantiebestemming, duiken en snorkelen is er bijzonder mooi wegens het heldere water en het rijke onderwaterleven. Ook zeilen, zwemmen en waterskieen kan hier prima. Zwemmen met varkens kan in Freeport, Lucaya, en staat garant voor een unieke ervaring. Prachtige parken als Rand Nature Centre en Lucayan National Park, het koloniale centrum van Nassau of de winkelcentra in Freeport bieden naast onstpannen op het strand een variatie aan activiteiten om deze bijzondere eilanden te verkennen. Met vliegtickets naar de Bahama's staat er een zonnige vakantie te wachten met de typische relaxte houding van de Bahamanen, een waar tropisch avontuur.

meer