Kaart

Vliegtickets Hongarije

Hongarije is een prachtig land vol natuur en cultuur, en dus de ideale vakantiebestemming als u op zoek bent naar een interessante stedenreis of een heerlijke strandvakantie. De hoofdstad Boedapest, die eigenlijk uit twee steden bestaat, leent zich uitstekend voor een weekendje weg, en voor idyllische strandjes dient u bij het warme Balatonmeer te zijn. Daarnaast telt Hongarije talloze natuurgebieden waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen of kamperen, dus met vliegtickets Hongarije zult u zich geen moment vervelen!

Visum

Indien u over een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart beschikt hoeft u geen visum aan te vragen om Hongarije te bezoeken.

Seizoen

De beste periode voor een vakantie in Hongarije is de lente, zomer of vroege herfst. Indien u op stedenreis naar Boedapest gaat kunt u ook prima in de winter naar Hongarije vliegen.

Vervoer

Het openbaar vervoer in Hongarije is efficiënt en betaalbaar. Een leuke manier om Hongarije te ontdekken is per trein, maar ook bussen brengen u overal waar u maar wezen wilt. Indien wat meer vrijheid wenst kunt u ook een auto huren in Hongarije.

Openingstijden

Winkels: de meeste winkels zijn maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00-18:00 en zaterdag van 9:00-13:00. Grotere winkels en warenhuizen hebben ruimere openingstijden, maar op zondag zijn alle winkels gesloten.

Restaurants en cafés: meestal geopend van 8:00 of 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00, afhankelijk van het type horeca.

Fooien

In Hongarije is het zeer gebruikelijk om 10% fooi te geven in restaurants en aan taxichauffeurs.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse ambassade: Füge utca 5-7, H-1022 Boedapest. Tel : +3613366300.

Bezienswaardigheden

Als u een stedenreis naar Boedapest gaat maken hoeft u zich niet te vervelen, want deze stad, die eigenlijk uit de afzonderlijke steden Boeda en Pest bestaat die via de bekende Kettingbrug met elkaar verbonden zijn, telt onnoemelijk veel interessante bezienswaardigheden, waaronder het 12-eeuwse Boeda Kasteel, waarin zich drie musea en een bibliotheek bevinden, de Synagoge, het Parlementsgebouw en de Centrale Markthal. Bent u op zoek naar een strandvakantie in Hongarije, dan zult u waarschijnlijk het liefst naar het

Balatonmeer gaan, dat omringd wordt door talloze strandjes. In Hongarije vindt u ook heel veel natuurparken, dus als een actieve vakantie uw voorkeur heeft en u wilt wandelen, fietsen en misschien wel raften, paardrijden of bergbeklimmen, dan is dit prachtige land zeker wat voor u. Houdt u van paarden? Bezoek dan een van de vele beroemde stoeterijen of die het land telt, of woon een adembenemende paardenshow bij. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.