Kaart

Vliegtickets Sri Lanka - Skyscanner

Vliegen naar Sri Lanka brengt u naar een relatief klein landje met bijzonder veel interessante plekken. Eigenlijk is Sri Lanka de wereld in het klein. Of u nu warm loopt voor tropische natuurgebieden, prachtige stranden, archeologische vondsten of het spotten van wildleven zoals luipaarden en olifanten. Dit Aziatische land heeft het allemaal. 

Visum

U kunt een toeristenvisum aanvragen voor maximaal 30 dagen via het Electronic Travel Authorization System van het ministerie van Immigratie en Emigratie van Sri Lanka. Controleer bij de Ambassade van Sri Lanka in Den Haag aan welke visumvereisten u moet voldoen. Zorg daarnaast voor een paspoort dat bij inreis nog minstens 6 maanden geldig is. 

Seizoen

De beste reistijd voor Sri Lanka zijn de maanden februari tot en met maart. Op deze manier ontloopt u de twee grote moessonseizoenen in het zuidwesten (tussen mei en juli) en het noordoosten (tussen november en februari). 

Vervoer

Talloze brommers, bussen, tuk tuks, fietsers en zelfs ossenkarren domineren het straatbeeld. Het is een drukte van jewelste en daarom raden wij het af om een auto te huren. Er is voldoende busvervoer – van overvolle stoffige busjes tot aan touringcars of minibusjes met airco – maar uiteraard zijn de bussen niet zo comfortabel als in Nederland. Taxi's zijn er voldoende en u kunt afdingen op de (al goedkope) prijs. De treinverbindingen zijn goed te noemen en erg goedkoop. Vanuit de langzaam rijdende treinen kunt u het prachtige landschap bewonderen en in contact komen met de locals. Een hele leuke ervaring! 

Openingstijden

Banken: maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 13:00 of 15:00 uur. Wisselkantoren hanteren ruimere openingstijden.

Winkels: maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur en op zaterdagen van 9:00 tot 13:00 uur. Sommige winkels sluiten hun deuren tussen 13:00 en 14:00 uur. 

Fooien

Bij hotels en restaurants is het bedieningsgeld al bij de rekening inbegrepen. Vanwege de lage lonen wordt een fooi van 10% erg op prijs gesteld bij goede dienstverlening. Aan kamermeisjes en portiers kunt u een kleine fooi geven.  

Informatie en noodgevallen

Politie: 118  Ambulance: 110  Brandweer: 111 

Nederlandse Ambassade: 25 Torrington Avenue, Colombo 07, telefoon: +94 11 2510 200, e-mail: col@minbuza.nl

Bezienswaardigheden Sri Lanka

In de culturele driehoek in het binnenland liggen archeologische schatten van meer dan 2500 jaar oud. De klim naar de oude vulkaankern Sigiriya met haar ontelbare traptreden en prachtige muurschilderingen geeft een spectaculair uitzicht op de omgeving. Vlakbij Sigiriya ligt de gouden tempel van Dambulla met het grootste gouden Boeddha-beeld ter wereld! In de heilige grotten en kamers bevinden zich prachtig versierde muurschilderingen, tekeningen en heilige beelden. 

In de heilige koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa wandelt of fietst u langs oude ruïnes, kloosters en meesterwerken die vandaag de dag nog door pelgrims bezocht worden. Als de warmte u teveel wordt, dan is het heerlijk om enkele dagen door te brengen aan een van de vele schitterende stranden. Surfers vinden al snel hun weg naar Arugam Bay in het oosten. Hier hangt een relaxte vibe en er zijn brede stranden met veel gezellige strandhutjes. Een van de populairste baaitjes in het zuiden is Unawatuna dat tevens een broedplaats voor schildpadden is. De bekendste strandspot is het vlakbij de luchthaven gelegen strand van Negombo met veel toeristische faciliteiten.

Het spotten van wildlife kan in een overdaad aan nationale parken! Een van de populairste is Yala National Park, aan de kust in het zuidoosten. Hier komt u (met een klein beetje geluk) oog in oog te staan met luipaarden, olifanten, krokodillen, beren en talloze vogelsoorten. Tip: ga vroeg, want voor 10:00 uur is er de meeste kans om deze dieren te aanschouwen!

In het groene binnenland wandelt u langs glooiende theeplantages en idyllische dorpjes zoals Ella en Haputale. Wandel ook zeker door naar Lipton Peak voor een magisch uitzicht over het landschap.

Tenslotte mag een bezoek aan Kandy niet ontbreken. Dit pareltje met haar prachtige meer is een van de mooiste steden van Sri Lanka. Vooral de Sri Dalada Maligawa (Tempel van de Tand) is een absolute highlight van het land. 

Lokale tip: in augustus vindt het Nallur festival plaats in Jaffna, in het noorden. Tijdens het festival aanschouwt u dagelijks bijzondere processies en rituelen in de Nallur Kandaswamy tempel. Met traditionele muziek en lekker eten kunt u zich volledig onderdompelen in dit kleurrijke volksfeest.  

Foto's van Flickr/Garret M.Clarke Photography

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.