Kaart

Vliegtickets Amerika

Amerika trekt al eeuwenlang gelukszoekers en avonturiers uit alle windstreken van de wereld. Echter, ook als u al gelukkig bent maar het avontuur niet schuwt is Amerika een perfecte vakantiebestemming. Vergaap u aan de wolkenkrabbers in New York City en bewonder het Vrijheidsbeeld, ga dolfijnen knuffelen of de hand van Mickey Mouse schudden in Florida, de nieuwste muziektrends opluisteren in New Orleans, een rodeo bijwonen in Texas, een wandeltocht maken door de Grand Canyon of joggen over de Golden Gate Bridge en ontdek dat één vakantie nooit genoeg is om het land van de onbegrensde mogelijkheden te leren kennen. Vliegtickets Amerika laat de reis van uw dromen uitkomen.

Visum

Indien u houder bent een geldig Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig om Amerika te bezoeken. Wel moet u zich aanmelden op de ESTA-website.

Seizoen

Amerika is een groot werelddeel en kent daarom verschillende klimaten. In de noordelijke staten zijn de zomers warm en de winters koud tot zeer koud, terwijl het weer in de zuidelijke staten in de winter mild is en in de zomer warm en vochtig. De westkust is in de zomer bovendien wat koeler dan de oostkust, maar zodra u het binnenland van Californië inrijdt komt u in de woestijn terecht.

Vervoer

De infrastructuur in Amerika is geheel afgestemd op autoverkeer, u kunt daarom het beste een auto huren als u dit grote en prachtige land wil gaan verkennen. Indien u geen rijbewijs heeft kunt u ook met de Greyhound bus of met de trein reizen, maar houdt u er dan rekening dat u vervolgens vaak een taxi moet nemen om uw eindbestemming te bereiken.

Openingstijden

Winkels: de meeste winkels zijn open van maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 22:00, op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 23:00 en op zondag van 10:00 tot 21:00.

Restaurants en cafés: vaak geopend vanaf ca. 6:00 tot ca. 23:00. Nachtclubs zijn meestal open van 23:00 tot 5:00 of nog later.

Banken: geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00. Sommige banken zijn ook op zaterdag open.

Fooien

Het is zeer gebruikelijk om in restaurants, cafés en nachtclubs en aan taxichauffeurs 15% tot 20% fooi te geven. Alleen als de service heel teleurstellend is kunt u de fooi achterwege laten.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.

Nederlandse Ambassade: 4200 Linnean Avenue NW, Washington, DC 20008. Tel.: (+1)877-388 2443.

Bezienswaardigheden

Amerika is een immens groot en bestaat uit 50 afzonderlijke staten die elk hun eigen identiteit hebben. Indien u van plan bent om een stedenreis Amerika te boeken dan kunt u het beste kiezen uit wereldsteden als New York City, San Francisco of Chicago, waar u behalve bezienswaardigheden bekijken en musea bezoeken ook uitgebreid kunt winkelen, eten en uitgaan. Gaat u voor een vakantie van twee of drie weken naar Amerika, dan kunt u het beste kiezen om een bepaalde regio te bezoeken, want het land is te groot om in één vakantie goed te leren kennen. Veel toeristen die naar Amerika gaan kiezen voor een vakantie naar de westkust, en combineren een stedentrip naar San Francisco en Los Angeles met een wandeling door de Grand Canyon en het Yosemite National Park, een bezoekje aan het wervelende Las Vegas en een paar daagjes strand op Venice Beach. Daarnaast kunt u ook voor een rondreis langs de oostkust kiezen, waarbij u naast steden als New York City en Washington ook de Niagara watervallen zeker moet bezoeken. Bent u een muziekliefhebber, boek dan goedkope vliegtickets naar de zuidelijke staten van Amerika en breng een bezoek aan New Orleans en Memphis, om vervolgens op het strand te gaan liggen in het warme en zonnige Florida. Bent u op zoek naar een strand dat wat minder druk is? Rijd dan door naar de ‘Keys’, een eilandengroep aan de voet van Florida die geheel per auto te bereiken is.

In elke staat zijn de mensen, het eten, het landschap en de cultuur weer anders. Van verlaten vlaktes tot besneeuwde bergen, bossen of Alpine meren, wijngaarden, drukke straten of witte zandstranden, waar u ook zin in heeft, reizen naar Amerika is een onvergetelijke ervaring en deze herinneringen zullen u voor altijd bijblijven. 

Vluchten naar Verenigde Staten

Foto's van ConspiracyofHappiness

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.