Kaart

Vliegtickets Noord-Amerika - snel en uitgebreid zoeken

Noord-Amerika staat voor velen synoniem aan de Verenigde Staten, maar dit continent is veel groter en bestaat uit maar liefst 23 verschillende landen, territoria en overzeese gebiedsdelen. Indien u vliegtickets Noord-Amerika zoekt kunt u kiezen uit talloze fantastische vakantiebestemmingen, waaronder Canada, Mexico, Costa Rica, Cuba, Jamaica en Barbados.

Bestemmingen Noord-Amerika

Het continent Noord-Amerika loopt van het noordelijkste puntje van Alaska en Groenland tot het zuidelijkste puntje van Panama. Dankzij haar veelzijdigheid heeft Noord-Amerika voor elke reiziger en vakantieganger veel te bieden. Indien u bijvoorbeeld op zoek bent naar een zonnige vakantiebestemming kunt u denken aan een Caribisch eiland, de Amerikaanse staat Florida of een strandvakantie aan de Mexicaanse kust. Echter, bent u een doorgewinterde rugzaktoerist en zoekt u graag het avontuur op dan kunt u ook kiezen voor een trektocht door Nicaragua, Honduras of Guatemala. Een wel hele speciale bestemming die tot het continent Noord-Amerika behoort is Cuba, een communistisch eiland waar de tijd meer dan zestig jaar lijkt te hebben stilgestaan. Ook heel bijzonder zijn de Nederlandse Antillen, want alhoewel deze eilanden een heerlijke tropische en Caribische sfeer uitstralen zijn ze ook heel erg Hollands; u kunt er bijna overal gewoon Nederlands spreken en de oudere huizen hebben een typisch Hollandse architectuur.

Ook wintersportliefhebbers komen in Noord-Amerika prima aan hun trekken, want in het noordelijke gedeelte van de Verenigde Staten en in Canada ligt vaak meer dan 6 maanden per jaar sneeuw. De beste skigebieden van de Verenigde Staten zijn te vinden in Aspen, Vail en Breckenridge, waar u niet alleen kunt skiën maar ook kunt langlaufen, snowboarden, heliskiën, catskiën en snowscooteren. Ook Canada staat bekend om haar prachtige wintersportgebieden, onder meer in Banff, Whistler, Fernie en Lake Louise.

Populairste bestemming in Noord-Amerika en topattracties

De populairste toeristische bestemming van Noord-Amerika is ongetwijfeld de Verenigde Staten. Aangezien Amerika, zoals dit land meestal in één adem wordt genoemd, te groot is om in enkele weken te verkennen kunt u het beste één vliegbestemming kiezen. Veel vakantiegangers die nog nooit eerder in Amerika zijn geweest boeken vliegtickets Los Angeles of San Francisco, en huren vervolgens een auto om een rondreis van enkele weken te maken. Een populaire route die veel Amerika-gangers rijden loopt via het Yosemite National Park, Las Vegas en het Grand Canyon National Park naar het zonnige Arizona, Palm Springs, Santa Barbara en Venice Beach. Andere populaire bestemmingen in de Verenigde Staten zijn New York City, Florida en New Orleans.

Tip

Zin in een avontuurlijke rondreis door Amerika? Huur dan een camper in plaats van een auto, en ga heerlijk op zijn Amerikaans kamperen in de talloze prachtige natuurgebieden die het land telt. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.