Kaart

Surinam Airways

Surinam Airways (vaak ook SLM genoemd, wat de afkorting is voor Surinaamse Luchtvaart Maatschappij) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Suriname. De maatschappij, die sinds 1953 bestaat, heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Johan Adolf Pengel International Airport in Paramaribo. Surinam Airways vliegt naar 9 bestemmingen, waaronder Amsterdam, Miami en 7 in de regio. De Surinaamse maatschappij is niet lid van een luchtvaartalliantie maar heeft wel een codeshare-agreement met TUI fly Netherlands. Surinam Airways is niet geprivatiseerd en volledig in eigendom van de Surinaamse regering.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Surinam Airways

Inchecken Surinam Airways

Bij Surinam Airways kun je online of op de luchthaven inchecken. Ga je online inchecken, dan kan dit 24 uur tot 2 uur voor vertrek. Nadat je online ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden op je telefoon, waarna je eventuele bagage uiterlijk 90 minuten voor vertrek kunt afgeven bij het bagage afgiftepunt van Surinam Airways op de luchthaven. Heb je online ingecheckt en geen ruimbagage om in te checken, dan dien je ook uiterlijk 90 minuten voor vertrek op de luchthaven te zijn. Op de luchthaven inchecken kan natuurlijk ook, dit kan bij vluchten van Amsterdam naar Paramaribo en vice versa vanaf 5 uur tot uiterlijk 2 uur voor vertrek van je vliegtuig en bij vluchten van / naar Paramaribo naar / vanaf Georgetown, Port of Spain, Curaçao, Aruba, Miami, Belém, Cayenne en Miami-Orlando vanaf 3 uur tot uiterlijk 2 uur voor vertrek. Als je je op een later tijdstip dan aangegeven aanmeldt bij de incheckbalie loop je het risico dat deze reeds gesloten is en dan mis je je vlucht, de kosten die hieruit voortvloeien zijn voor eigen rekening. Let op: houd er rekening mee dat retourvluchten van Surinam Airways dienen te worden herbevestigd, dit kan eenvoudig online met behulp van het daartoe bestemde formulier.

Bagage Surinam Airways

Als je met Surinam Airways gaat vliegen mag je op alle vluchten maximaal 1 stuk handbagage mag meenemen dat niet meer dan 10 kilo weegt en een omtrek (l x b x h) heeft die niet groter is dan 115 cm. Daarnaast mag je enkele persoonlijke spullen aan boord meenemen, waaronder een overjas, mantel, paraplu, wandelstok, babyvoeding voor gebruik aan boord, een reiswieg en/of een geheel opvouwbare wandelwagen, een volledig opvouwbare rolstoel, een paar krukken en/of orthopedische hulpmiddelen voor de passagier. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse en bestemming. Vlieg je van / naar Amsterdam in de Economy Class, dan mag je 1 stuk ruimbagage gratis inchecken dat niet zwaarder is dan 25 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) heeft van 158 cm, en 1 golftas (waarin een golfuitrusting wordt vervoerd) van maximaal 23 kilo. In de Business Class mag je 2 stuks ruimbagage gratis inchecken die elk niet zwaarder zijn dan 32 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) hebben van 158 cm, en 1 golftas (waarin een golfuitrusting wordt vervoerd) van maximaal 23 kilo. Voor alle overige routes geldt dat je in de Economy Class maximaal 1 stuk ruimbagage gratis mag inchecken dat niet zwaarder is dan 23 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) heeft van 158 cm, en 1 golftas (waarin een golfuitrusting wordt vervoerd) van maximaal 23 kilo. In de Business Class mag je 2 stuks ruimbagage gratis inchecken die elk niet zwaarder zijn dan 23 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) hebben van 158 cm, en 1 golftas (waarin een golfuitrusting wordt vervoerd) van maximaal 23 kilo. Voor vluchten van / naar bestemmingen in Brazilië gelden afwijkende bagagevrijstellingen. Neem je meer mee dan volgens de bagagelimieten is toegestaan, dan dien je altijd bij te betalen. De kosten hiervoor zijn onder meer afhankelijk van je bestemming en worden berekend per kilo overgewicht. Vind hier meer informatie over bagage Surinam Airways

Stoelen reserveren Surinam Airways

Als je vliegtickets Surinam Airways gaat boeken kun je tijdens het boekingsproces geen stoelen reserveren, je kunt pas een stoel kiezen als je gaat inchecken.

Boekingskosten Surinam Airways

Surinam Airways brengt altijd boekingskosten in rekening. Boek je online een vlucht die aanvangt in Amsterdam of Cayenne, dan dien je €7,50 per boeking te betalen, voor alle overige vluchten wordt US$5 per boeking in rekening gebracht. Als je via een SLM verkooppunt in Nederland boekt betaal je €15 boekingskosten per boeking. Daarnaast wordt er €15 / US$10 per vliegticket in rekening gebracht voor betalingen die via een creditcard worden gedaan. Op de website van Surinam Airways kun je meer informatie vinden over de tarieven.

Service aan boord

Op alle vluchten van Surinam Airways worden gratis drankjes, snacks en maaltijden geserveerd. Heb je speciale dieetwensen vanwege religieuze, medische of andere redenen, dan kun je die uiterlijk 48 uur voor vertrek online, via email of je reisagent doorgeven. Daarnaast heb je op vluchten van / naar Amsterdam de beschikking over een persoonlijk videosysteem, waarop je onder meer films kunt kijken en spelletjes kunt spelen. In de Business Class word je tot in de puntjes verwend, onder meer met een glas champagne bij vertrek en exclusieve maaltijden.

Punctualiteit Surinam Airways

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Surinam Airways.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.