Kaart

China Eastern

China Eastern Airlines, meestal simpelweg China Eastern genoemd, is een Chinese luchtvaartmaatschappij die haar hoofdkantoor in Shanghai gevestigd heeft. De luchtvaartmaatschappij, die de een na grootste maatschappij van China is, vliegt naar ruim 217 bestemmingen in Europa, Azië, Noord-Amerika en Australië, waaronder Amsterdam, Londen, Manila, Phuket, San Francisco en Sydney. China Eastern is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe ook onder meer KLM en Air France behoren, en heeft drie dochtermaatschappijen, te weten China Cargo Airlines, China United Airlines en Shanghai Airlines. De belangrijkste hubs van China Eastern zijn Shanghai Hongqiao Airport en Shanghai Pudong Airport.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met China Eastern

Inchecken China Eastern

Bij China Eastern kun je zowel online als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan vanaf 24 uur tot 90 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je instapkaart kun je zodra je ingecheckt hebt uitprinten, waarna je je tas of koffer vervolgens uiterlijk 90 minuten voor vertrek kunt afgeven een bagage afgiftepunt van China Eastern op het vliegveld. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dat uiterlijk 90 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. De incheckbalies van China Eastern sluiten 60 minuten voor vertrek van je vlucht, zorg dus dat je op tijd op het vliegveld bent.

Bagage China Eastern

De hoeveelheid handbagage die je mee aan boord mag nemen hangt bij China Eastern af van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Neem je een binnenlandse vlucht, dan mag je als je in de Economy of Business Class vliegt 1 stuk handbagage van maximaal 10 kilo en maximaal 55 x 40 x 20 cm meenemen in de cabine, en als je in de First Class vliegt maximaal 2 stuks handbagage van maximaal 10 kilo en 55 x 40 x 20 cm elk. Ga je een internationale vlucht maken, dan mag je als je in de Economy of Business Class vliegt 1 stuk handbagage van maximaal 10 kilo en maximaal 56 x 45 x 25 cm meenemen in de cabine, en als je in de First Class vliegt maximaal 2 stuks handbagage van maximaal 10 kilo en 56 x 45 x 25 cm elk. De bagagevrijstellingen voor ruimbagage verschillen bij China Eastern per vliegklasse en per luchthaven van vertrek en bestemming. Doorgaans geldt dat je op internationale vluchten in de Economy Class maximaal 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis mag inchecken, en in de Business en First Class maximaal 2 of 3 stuks ruimbagage van maximaal 32 kilo elk. Op binnenlandse vluchten mag je in de Economy Class maximaal 20 kilo ruimbagage inchecken, in de Business Class 30 kilo en in de First Class 40 kilo, ongeacht het aantal stukken ruimbagage dat je incheckt. Voor alle bestemmingen geldt dat de maximale omtrek (l x b x h) van elk stuk ruimbagage de 158 cm niet mag overschrijden en dat elk stuk ruimbagage niet zwaarder mag zijn dan 32 kilo. Voor overbagage dient altijd extra betaald te worden, de tarieven daarvoor verschillen per route. Wil je precies weten hoeveel bagage je op jouw vlucht gratis mag meenemen of wat de kosten zijn voor overbagage, kijk dan op de website van China Eastern.

Stoelen reserveren China Eastern

Voor het reserveren van een standaard stoel in de Economy Class hoef je bij China Eastern niet bij te betalen. Stoelreserveringen kunnen tijdens het boekingsproces of op elk moment daarna worden gemaakt door in te loggen op de website van China Eastern. Heb je geen stoel gereserveerd dan krijg je er tijdens het inchecken automatisch een toegewezen. Je kunt deze stoel dan zelf nog wijzigen en een andere stoel kiezen uit de overgebleven nog niet-gereserveerde stoelen. Voorkeursstoelen (stoelen vooraan in het vliegtuig, stoelen met meer beenruimte) zijn in principe voorbehouden aan SkyTeam Elite en SkyTeam Elite Plus leden.

Boekingskosten China Eastern

China Eastern brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je te betalen voor ticketwijzigen- en annuleringen, afhankelijk van het type ticket.

Service aan boord

Aan boord van alle vluchten van China Eastern zijn alle drankjes, hapjes en maaltijden gratis. Op korte vluchten kun je kiezen uit een beperkt aantal warme en koude dranken en krijg je een warme of koude snack geserveerd. Op middellange en lange vluchten krijg je altijd een warme maaltijd opgediend, waarbij je afhankelijk van de vliegroute de keuze hebt uit zowel Chinese als Westerse gerechten. Op lange vluchten kun je tijdens je reis in alle klassen gebruik maken van een persoonlijk televisiescherm waarop je onder meer films kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. Daarnaast vind je in de stoelzak voor je het boordmagazine, dat vol interessante en nuttige informatie staat. Ook heb je de mogelijkheid om op alle internationale vluchten belastingvrije artikelen aan boord te kopen.

Punctualiteit China Eastern

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van China Eastern.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.