Kaart

Lufthansa

Lufthansa is de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland en heeft haar thuisbasis op Frankfurt Airport. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1955 en vliegt vandaag de dag naar ruim 18 binnenlandse en 197 internationale bestemmingen in 78 landen in Europa, Afrika, Amerika en Azië. Lufthansa is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance en behoort tot de Deutsche Lufthansa AG, waartoe ook Austrian Airlines, Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, Eurowings en Germanwings behoren. Lufthansa heeft diverse dochtermaatschappijen, waaronder Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Swiss International Air Lines, Edelweiss Air en SunExpress.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2018 en is onderhevig aan verandering.

Informatie Lufthansa vluchten

Lufthansa check in

Bij Lufthansa kun je zowel online, mobiel als bij een incheckbalie of self service Check-in machine op de luchthaven inchecken. Inchecken kan vanaf 23 uur tot meestal uiterlijk 45 minuten voor de officiële vertrektijd van het vliegtuig. De uiterlijke tijd dat je in kan checken hangt af van je bestemming en de luchthaven van vertrek, raadpleeg hiervoor de website van Lufthansa. Je kunt bij Lufthansa er ook voor kiezen om automatisch in te checken, in dat geval krijg je zonder dat je daar iets voor hoeft te doen 23 uur voor vertrek een boarding pass toegezonden via sms of email. Daarnaast biedt Lufthansa de mogelijkheid om de avond van tevoren al in te checken zodat je de ochtend erna geheel ontspannen aan je vliegreis kunt beginnen. Als je zelf online of via je mobiele telefoon incheckt dien je je instapkaart zelf uit te printen of te downloaden naar je mobiele telefoon, je ruimbagage kun je vervolgens op het vliegveld afgeven bij een bagage afgiftepunt van Lufthansa.

Bagage Lufthansa

Als je met Lufthansa vliegt mag je handbagage maximaal 8 kilo wegen en 55 x 40 x 23 cm groot zijn (de maximale afmetingen voor opvouwbare kledingzakken zijn 57 x 54 x 15 cm). Als je in de Economy of Premium Economy Class vliegt mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen en als je in de Business of First Class vliegt maximaal 2. Naast je handbagage mag je ook nog een kleine handtas of laptoptas bij je hebben en eventueel een kinderzitje, opvouwbare kinderwagen en/of hulpmiddelen voor mindervaliden. Naast deze handbagageregels gelden bij Lufthansa de volgende ruimbagageregels. Bij lange afstandsvluchten mag je altijd gratis ruimbagage inchecken: in de Economy Class 1 koffer van maximaal 23 kilo, in de Premium Economy Class 2 koffers van maximaal 23 kilo, in de Business Class 2 koffers van maximaal 32 kilo en in de First Class 3 koffers van maximaal 32 kilo. Bij Europese vluchten geldt dat je als je in de Economy Light klasse vliegt alleen handbagage mag meenemen. Wil je toch ruimbagage inchecken, dan kost dit €15 voor 1 stuk bagage van maximaal 23 kilo als je deze online bijboekt. Boek je de ruimbagage pas bij als je incheckt bij de incheckbalie of als je bij de gate staat, dan kost dit respectievelijk €30 of €55. Vlieg je in de Economy Classic of Economy Flex, dan mag je 1 stuk handbagage van maximaal 8 kilo en 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo meenemen. Reis je in de Business Class dan mag je 2 stuks handbagage van maximaal 8 kilo en 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo meenemen. Vind hier meer informatie met betrekking tot Lufthansa handbagage.

Stoelen reserveren Lufthansa en service aan boord

Of je voor het reserveren van je stoel dient te betalen en hoeveel dat kost hangt af van je tickettype, je boekingsklasse, de bestemming waar je heen vliegt en of je een frequent flyer kaart hebt. In het algemeen geldt dat je bij lange afstandsvluchten €25 tot €35 betaalt voor het reserveren van een standaard stoel. Het reserveren van een voorkeursstoel kost bij lange afstandsvluchten tussen de €50 en €100, afhankelijk van je bestemming. Bij korte en middellange afstandsvluchten betaal je €13 tot €20 voor het reserveren van een standaard stoel en €20 tot €45 voor het reserveren van een voorkeursstoel. Reizigers met een frequent flyer kaart (Lufthansa HON Circle Members en Senators) of die het Economy Classic tarief betalen hoeven vaak niet voor de reservering van een stoel te betalen. Wil je precies weten of en wat je moet betalen voor een stoelreservering, raadpleeg dan de website van Lufthansa.

 

Op alle vluchten van Lufthansa zijn alle maaltijden, snacks en zowel niet-alcoholische als alcoholische drankjes gratis. Op steeds meer vluchten van Lufthansa is FlyNet® beschikbaar, een wifi systeem waarmee je via je eigen smartphone, tablet of laptop kunt internetten. De tarieven om van FlyNet® gebruik te maken verschillen per type vlucht (korte, middellange en lange afstandsvluchten) en de internetsnelheid of gebruiksduur die je kiest en variëren van €3 voor 150 kBit/s op korte en middellange vluchten tot €17 voor de gehele vliegduur van een lange afstandsvlucht. Op intercontinentale vluchten hebben alle passagiers bovendien de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem, waarop onder meer films en televisieseries kunnen worden bekeken en videospelletjes kunnen worden gespeeld.

Reserveringskosten en Lufthansa vliegtickets wijzigen / annuleren

Voor alle boekingen die via het ticketbureau of de telefonische klantenservice van Lufthansa zijn gemaakt dienen boekingskosten betaald te worden. Daarnaast worden bij online boekingen soms ook boekingskosten in rekening gebracht. Alleen als je vanuit Duitsland online boekt via LH.com hoef je geen boekingskosten te betalen.

 

Mocht je na het boeken van je Lufthansa vliegtickets iets in je reservering willen wijzigen dan kun je dit zelf online regelen. Afhankelijk van het type wijziging kunnen er kosten in rekening worden gebracht. Bij het annuleren van Lufthansa tickets kunnen er annuleringskosten in rekening worden gebracht die afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt kunnen oplopen tot 100%.

Populairste Lufthansa bestemmingen

De populairste bestemming vanaf Amsterdam Airport Schiphol is:

Duitsland

 

De populairste bestemming vanaf Rotterdam-The Hague Airport is:

Duitsland

Punctualiteit Lufthansa vluchten

De punctualiteit van Lufthansa is goed, de maatschappij scoorde volgens het statistisch bureau OAG van oktober 2016 tot september 2017 een punctualiteitspercentage van 77,8 %.

Lufthansa

4,5/5
Gebaseerd op 424 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.