Kaart

easyJet

De knaloranje staarten van de Britse low cost luchtvaartmaatschappij easyJet horen inmiddels helemaal thuis op Schiphol. De maatschappij werd opgericht in maart 1995 door Sir Stelios Haji-Ioannou. In 1996 startte easyJet met vluchten naar Amsterdam, Nice en Barcelona. In de jaren die volgden liet easyJet een enorme expansiedrift zien. Op dit moment vliegt easyJet naar 132 luchthavens, naar 31 landen en heeft het 802 verschillende routes. De luchtvaartmaatschappij heeft zo’n 240 vliegtuigen tot haar beschikking, allen van het merk Airbus. Easyjet heeft meerdere awards gewonnen waaronder beste low cost airline (15x) volgens de lezers van het tijdschrift Business Traveller.

In 2014 vervoerde easyJet meer dan 65 miljoen passagiers en is daarmee na Ryanair de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa.

Vanaf Schiphol vliegt EasyJet naar 42 bestemmingen in 13 landen en vervoert het zo’n 5,6 miljoen passagiers per jaar vanaf deze luchthaven.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 17 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met easyJet

Easyjet check in

Bij easyJet kun je uitsluitend online of via je smartphone of tablet inchecken, dit kan vanaf 30 dagen van te voren. Zodra je voor de heenreis ingecheckt hebt kun je ook direct voor de terugweg inchecken, zodat je niet hoeft te gaan zoeken naar een printer op je vakantiebestemming. Eenmaal ingecheckt dien je je instapkaart uit te printen of te downloaden op je smartphone of tablet. Heb je bagage bij je, dan kun je die afgeven bij een bagage drop-off balie van easyJet op de luchthaven. Als je alleen handbagage bij je hebt kun je na aankomst op het vliegveld meteen door de douane en veiligheidscontrole lopen, tenzij er op je instapkaart vermeld staat dat je deze eerst dient te valideren bij de bagage drop-off balies van easyJet. easyJet adviseert altijd om ruim op tijd op de luchthaven te zijn, want de gate sluit standaard 30 minuten voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig; ben je te laat dan kun je dus niet meer mee.

easyJet handbagage en ruimbagage

Handbagage

Alle passagiers mogen bij easyJet één stuk handbagage meenemen met de maximale afmetingen van 56 x 45 x 25 cm (inclusief handgrepen en wielen). Aan het gewicht van je handbagage is geen limiet verbonden maar je dient wel zelf in staat te zijn om het in het bagagevak boven je hoofd te tillen. Heb je een Flexi-ticket, heb je een stoel vooraan of met extra beenruimte geboekt, ben je houder van een easyJet Plus-kaart of heb je een kind van onder de 2 jaar bij je die geen eigen stoel heeft, dan mag je één extra stuk handbagage van maximaal van 45 x 36 x 20 cm meenemen. Naast deze handbagage mag je enkele persoonlijke artikelen mee aan boord nemen, zoals bijvoorbeeld een paraplu, jas, krukken, wandelstok of zojuist gekochte belastingvrije artikelen.

Ruimbagage

Voor ruimbagage dient bij easyJet altijd betaald te worden. Je mag maximaal 3 stuks ruimbagage meenemen van elk maximaal 32 kilo en waarvan de som van afmetingen (l x b x h) de de 275 cm niet overschrijdt. Het online bijboeken van ruimbagage kost €16,90 tot €39 per item van maximaal 20 kilo per vlucht. Voor bagage die meer dan 20 kilo weegt betaal je €4 per kilo extra per item per vlucht. Boek je je bagage tot maximaal 20 kilo pas bij als je op het vliegveld bent dan betaal je €47 (bij de bagage drop-off balie) of €60 (bij de boarding gate). De overgewichttoeslag voor bagage die meer weegt dan je online had gereserveerd bedraagt €14 per kilo per stuk bagage per vlucht. Vind hier meer informatie over de easyJet handbagage

Stoelen reserveren easyJet

Als je online incheckt wordt er automatisch gratis een stoel aan je toegewezen.  Geef je de voorkeur aan een specifieke stoel, dan kun je daar tijdens het reserveren of inchecken extra voor betalen. Voor stoelen vooraan in het vliegtuig en met extra beenruimte dient altijd extra betaald te worden, de kosten hiervoor variëren van €10,99 tot €27,99, afhankelijk van wanneer je boekt. Het reserveren van standaard stoelen kost tussen de €2,99 en €6,49. Stoelen reserveren heeft wat extra voordelen, want je mag dan bovendien een tweede (klein) stuk handbagage meenemen, je ruimbagage afgeven bij speciale bagage afgiftebalies en gebruik maken van Speedy Boarding zodat je als eerste aan boord kunt gaan.

Service aan boord

Voor alle drankjes en versnaperingen aan boord dient bij easyJet betaald te worden. In de stoelzak voor je bevindt zich het easyJet Bistro magazine, waarin een uitgebreide selectie aan snoep, koek, snacks, sandwiches, tussendoortjes en lichte maaltijden staat. Daarnaast kun je bij easyJet kiezen uit diverse warme, koude en alcoholische dranken. Bovendien biedt easyJet op internationale vluchten een groot assortiment aan belastingvrije artikelen aan, zoals cosmetica, parfums en geschenkartikelen. Het complete aanbod is te vinden in het aan boord aanwezige Boutique magazine. Je kunt aan boord contant betalen, maar je kunt ook met een creditcard afrekenen. Aan boord van easyJet vluchten wordt geen entertainment zoals films en muziek aangeboden. Wel kun je het boordmagazine Traveller lezen, dat je ook gratis mag meenemen.

Boekingskosten easyJet

easyJet brengt standaard €20 boekingskosten per reservering in rekening. Daarnaast geldt een toeslag van €28 per baby voor baby’s onder de 2 jaar en €13 voor groepsboekingen. Alle boekingskosten zijn inbegrepen in de prijs die je ziet als je op de website van easyJet naar vluchten zoekt, het zijn dus geen aparte toeslagen.

Punctualiteit vluchten

Punctualiteit is een continu punt van aandacht bij easyJet. In 2015 was het punctualiteitspercentage van easyJet 80%. In 2016 daalde het percentage iets, naar 77%.

easyJet

5,0/5
Gebaseerd op 2588 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.