Kaart

Etihad

Etihad, of ook wel Etihad Airways genoemd, is een nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten en heeft als thuisbasis Abu Dhabi International Airport. De maatschappij is na Emirates de grootste luchtvaartmaatschappij van het land en vliegt  naar ruim 90 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Amerika en Australië. Etihad is lid van de luchtvaartalliantie Etihad Partners, een samenwerkingsverband waartoe onder meer ook Alitalia, Jet Airways en Air Berlin behoren. Etihad heeft sinds haar oprichting in 2003 diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder die voor “World’s Best Business Class” (World Travel Awards, 2009), “World’s Best First Class” (Skytrax, 2010) en "Best First Class", "Best First Class Seats" en "Best First Class Catering" (Skytrax, 2013). Als een van de weinige luchtvaartmaatschappijen in de wereld heeft Etihad bovendien in 2016 een vijfsterren-rating van Skytrax gekregen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Etihad

Etihad check in

Online of via je mobiele telefoon inchecken is bij Etihad heel eenvoudig en kan bij de meeste vluchten vanaf 48 uur tot uiterlijk 1 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Nadat je ingecheckt hebt kun je de instapkaart printen of laden op je mobiele telefoon. Vervolgens ga je naar de luchthaven en geef je je bagage af bij het bagage afgiftepunt van Etihad. Check je liever in op het vliegveld, dan loop je naar een incheckmachine (waar beschikbaar) of incheckbalie van Etihad. Als je vanaf Abu Dhabi of Dubai vliegt kun je ook tot maximaal 24 uur voor vertrek van je vliegtuig in de stad inchecken. Je kunt daar je ruimbagage al afgeven en ontvangt een instapkaart, zodat je op de dag van vertrek geheel ontspannen aan je reis kunt beginnen. Check je het liefst op de luchthaven in, dan kun je vanaf 4 uur tot 1 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken inchecken bij de incheckbalies van Etihad.

Etihad bagage

Hoeveel handbagage je mag meenemen hangt bij Etihad af van je vliegklasse. Vlieg je in de Economy Class, dan mag je 1 stuk van maximaal 7 kg meenemen. Reis je in de Business Class  dan is je handbagagelimiet 2 stuks met een totaalgewicht van maximaal 12 kilo en vlieg je in de First Class dan mag je 2 stuks handbagage met een totaalgewicht van maximaal 12 kilo meenemen. Voor elke baby geldt daar bovenop een handbagagelimiet van 1 stuk van maximaal 5 kilo. De afmetingen van elk stuk handbagage mogen niet groter zijn dan 40 x 50 x 25 cm, inclusief handvaten, opbergvakken en wielen. De hoeveelheid ruimbagage die je mee mag nemen hangt af van je luchthaven van vertrek, je bestemming en in welke vliegklasse je vliegt. Voor de meeste vluchten geldt dat je in de Economy Class 2 stuks van maximaal 23 kilo mag inchecken, en in de Business en First Class 2 stuks van maximaal 32 kilo. Voor alle ruimbagage geldt dat ze per stuk niet zwaarder mogen zijn dan 32 kilo en dat de omtrek niet groter mag zijn dan 158 cm (50 x 70 x 38 cm) voor vluchten naar/vanuit Canada en de VS en 207 cm (45 x 72 x90 cm) naar/vanuit alle overige bestemmingen.

Stoelen reserveren Etihad

Bij Etihad hoef je voor het reserveren van standaard stoelen niet te betalen. Wil je een stoel met extra beenruimte, dan kun je die tegen een extra toeslag reserveren. Aanvragen voor stoelen met extra beenruimte worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Reizigers die een stoel met extra beenruimte wensen dienen te voldoen aan bepaalde voorwaarden, raadpleeg hiervoor de website van Etihad.

Boekingskosten Etihad

Bij Etihad hoef je als je online een ticket boekt geen boekingskosten te betalen. Boek je telefonisch, via een kantoor van Etihad of op het vliegveld, dan worden er alleen als je je vliegticket wijzigt of annuleert extra kosten in rekening gebracht.

Service aan boord

Op alle vluchten van Etihad zijn alle drankjes en maaltijden inbegrepen. Wat je geserveerd krijgt hangt af van de vliegduur van je reis, maar vaak is dit een warme maaltijd en soms ook tussendoortjes en zelfs een tweede maaltijd. Etihad biedt daarnaast een gratis barservice, waarbij je kunt kiezen uit een ruim assortiment bier, wijn, sterke drank en non-alcoholische dranken. Op veel vluchten heb je bovendien de beschikking over een persoonlijk in-flight entertainment system genaamd E-Box, waarop je onder meer films kunt kijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. Op lange afstandsvluchten worden dekens, kussentjes en een dekenzak uitgedeeld, waarin je persoonlijke spullen kunt opbergen tijdens je vlucht. Sommige toestellen zijn voorzien van wifi, zodat je met je smartphone, tablet of laptop het internet op kunt en je email kunt checken.

Punctualiteit Etihad

Etihad is een van de meest punctuele luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Het punctualiteitspercentage voor vluchten van bijvoorbeeld London Heathrow naar Abu Dhabi is 85% en vertragingen duren gemiddeld 14 minuten.

Etihad Airways

4,0/5
Gebaseerd op 103 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.