Kaart

Wizz Air

Wizz Air is een Hongaarse budgetmaatschappij die haar hoofdkantoor in Budapest gevestigd heeft. De prijsvechter is de grootste luchtvaartmaatschappij van Hongarije en voert vluchten uit naar meer dan 100 bestemmingen in 35 landen in Europa en het Midden-Oosten. De belangrijkste thuisbasis van Wizz Air is Budapest Liszt Ferenc International Airport. Daarnaast heeft de budget airline diverse hubs binnen Europa, waaronder op Londen-Luton Airport en Katowice International Airport.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Wizz Air

Inchecken Wizz Air

Inchecken kan bij Wizz Air op drie manieren, te weten: online, via je mobiele telefoon en bij een incheckbalie op de luchthaven. Online of via je mobiel inchecken is gratis en kan vanaf 30 dagen tot 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Je dient vervolgens je instapkaart uit te printen of te downloaden naar je mobiele telefoon en je bagage minimaal 40 minuten voor vertrek van je vliegtuig af te geven bij het bagage afgiftepunt van Wizz Air op het vliegveld. Voor inchecken bij een balie op de luchthaven dien je te €10 tot €30 betalen, tenzij online inchecken bij de betreffende luchthaven van vertrek (onder andere Dubai - alleen bij vluchten naar Budapest, Corfu, Palma de Mallorca en Zaragoza) niet mogelijk is. Inchecken op het vliegveld kan vanaf 2 uur tot 40 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Je dient uiterlijk 30 minuten voor vertrek van je vliegtuig bij de gate te zijn, zorg er dus voor dat je op tijd op de luchthaven aanwezig bent en door de douane en veiligheidscontrole gaat.

Bagage Wizz Air

Wizz Air heeft vergeleken met andere budgetmaatschappijen een zeer strikt handbagagebeleid. Alleen handbagage die kleiner is dan 42 x 32 x 25 cm mag gratis worden meegenomen aan boord. Voor grotere stukken handbagage tot maximaal 46 x 45 x 25 cm of extra persoonlijke items dient apart bijbetaald te worden. De prijzen voor het meenemen van bagage zijn afhankelijk van het seizoen, je bestemming en wanneer je reserveert. Aan het meenemen van ruimbagage zijn altijd kosten verbonden, de tarieven voor ruimbagage zijn afhankelijk van het seizoen, je bestemming en wanneer je reserveert. De maximale afmetingen voor ruimbagage zijn 149,9 x 119,4 x 171,5 cm en elk stuk ruimbagage mag maximaal 32 kilo wegen. Maak gebruik van de handige kostencalculator op de website van Wizz Air om uit te rekenen hoeveel het kost om jouw hand- en/of ruimbagage mee te nemen. Maar om je een idee te geven: de kosten variëren van €18 per stuk handbagage tot €75 per stuk ruimbagage. Als je lid wordt van de Wizz Air Discount Club kun je €5 besparen op de kosten van je hand- en ruimbagage.

Stoelen reserveren Wizz Air

Bij Wizz Air heb je de mogelijkheid om tegen betaling vooraf stoelen te reserveren, wat handig is als je naast je reisgenoot wil zitten, een stoel met meer beenruimte wil of bij het raam of aan het gangpad wil zitten. Als je vooraf geen stoel reserveert wordt bij het inchecken automatisch een stoel aan je toegewezen, het risico bestaat dan wel dat je niet naast je reisgezelschap komt te zitten. De kosten van een stoelreservering bij Wizz Air zijn afhankelijk van het type stoel dat je kiest (het reserveren van premium stoelen, zoals stoelen met beenruimte, is duurder dan het reserveren van een standsaard stoel) en de bestemming waar je heenvliegt. Reizigers die in het Wizz Go en Wizz Plus tarief reizen mogen gratis een stoel reserveren. Een stoel reserveren kan tijdens het boeken, maar ook nadat je al geboekt of ingecheckt hebt, tot uiterlijk 3 uur voor vertrek. Let op dat je opnieuw voor je stoelreservering dient te betalen als je je vlucht wijzigt. Als de vlucht door Wizz Air wordt gewijzigd of geannuleerd kun je het prijsverschil terugontvangen.

Boekingskosten Wizz Air

Bij Wizz Air worden altijd administratiekosten in rekening gebracht, deze bedragen €8. Daarnaast dien je een systeemtoeslag van €10 te betalen als je via Wizzair.com boekt en boekingskosten ter hoogte van €10 als je via het callcenter boekt.

Service aan boord

Op alle vluchten van Wizz Air dient voor alle drankjes en versnaperingen aan boord betaald te worden. Op de menukaart, die zich in de stoelzak voor je bevindt, kun bekijken welke warme dranken, verse broodjes, snacks, frisdranken en alcoholische dranken het Wizz Café in de aanbieding heeft (warme maaltijden worden niet aangeboden). Daarnaast kun je bij de Wizz Boutique aan boord allerlei cadeautjes, parfums van topmerken en reisaccessoires kopen. Uiteraard mag je zelf je eigen eten mee aan boord nemen. Het nuttigen van alcoholische dranken die niet aan boord zijn gekocht is echter niet toegestaan. Betalen aan boord kan contant met Euro’s, Britse Ponden (alleen bankbiljetten), Hongaarse forinten (alleen op Hongaarse vluchten) en Poolse zloty’s (alleen op Poolse vluchten) of met je creditcard.

Punctualiteit Wizz Air

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Wizz Air.

Wizz Air

4,5/5
Gebaseerd op 707 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.