Kaart

Emirates

Emirates is een luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten en heeft Dubai International Airport als thuisbasis. Vanaf dit vliegveld voert Emirates vluchten uit naar ruim 154 steden in meer dan 81 landen op alle continenten. Emirates bestaat sinds 1985 en is de drie na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 16 december 2016 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Emirates

Emirates Check In

Het handigste is om online in te checken, dit kan bij Emirates vanaf 48 uur tot 90 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Uiteraard kun je ook op het vliegveld inchecken, ga hiervoor naar een balie van Emirates. Hier bevindt zich ook het bagage afgiftepunt voor reizigers die online hebben ingecheckt. Emirates adviseert ruim op tijd op het vliegveld aanwezig te zijn, uiterlijk 60 minuten voor de vertrektijd door de douane te gaan en uiterlijk 45 minuten voor vertrek bij de gate te zijn.

Emirates Bagage

Reizigers in de Economy Class mogen één stuk handbagage bij zich hebben dat de maximale afmetingen van 55 x 38 x 20 cm  heeft en niet meer dan 7 kilo weegt. In de Business Class mag je naast deze handbagage nog een aktetas en een kledingzak bij je hebben. Het ruimbagagebeleid van Emirates behoort tot de meest royale van alle luchtvaartmaatschappijen, want afhankelijk van je vliegklasse kun je 35 tot 45 kilo ruimbagage inchecken (let op, je koffers en tassen mogen elk maximaal 32 kilo wegen).

Stoelen

Als je bij Emirates een First Class, Business Class, Economy Flex of Economy Flex Plus ticket boekt kun je gratis een stoel kiezen. Ook in de Economy Class heb je bij Emirates verrassend veel beenruimte.

Boekingskosten

Emirates rekent geen aparte boekingskosten, wel kunnen er toeslagen in rekening worden gebracht afhankelijk van de luchthaven van vertrek en bestemming. Extra kosten en toeslagen worden bij Emirates altijd duidelijk aangegeven.

Service aan boord

Zowel de First Class, Business Class als Economy Class worden gekenmerkt door ongekende luxe, want in alle klassen (dus ook de Economy Class) heb je op alle Airbus A380 en de meeste Boeing 777 toestellen gratis wifi en kun je gewoon je mobiele telefoon gebruiken. Daarnaast heb je in alle klassen je eigen privé televisiescherm met een uitgebreid entertainment programma (muziek, films, televisieseries, etc.). Alle maaltijden en drankjes (inclusief alcoholische dranken) zijn bij de prijs van het vliegticket inbegrepen. Je kunt bij Emirates ook speciale maaltijden bestellen, waaronder kindermaaltijden.

Punctualiteit

Emirates staat niet hoog in het lijstje van meest punctuele luchtvaartmaatschappijen van Flightstats en stond in 2015 op nummer 43.

Emirates

5,0/5
Gebaseerd op 160 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.