Kaart

VivaAerobus

VivaAerobus, officieel Aeroenlaces Nacionales, S.A. de C.V geheten, is een Mexicaanse budgetmaatschappij die volledig in eigendom is van IAMSA, de grootste busonderneming van Mexico. De prijsvechter, waar Ryanair tot 2016 een belangrijke aandeelhouder van was, heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Mexico City en gebruikt de luchthavens Cancún International Airport, Guadalajara International Airport, Mexico City International Airport en Monterrey International Airport als belangrijkste hubs. VivaAerobus bestaat sinds 2006 en vliegt vandaag de dag naar ruim 33 bestemmingen in Mexico en de Verenigde Staten, waaronder Puerto Vallarta, Tijuana, Merida, Ciudad Juárez, Miami, Chicago en Houston. De Mexicaanse low cost airline is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en vliegt uitsluitend met Airbus 320 toestellen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met VivaAerobus

Inchecken VivaAerobus

Bij VivaAerobus kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Zelf online inchecken kan meestal minimaal vanaf 24 uur voor je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Nadat je ingecheckt bent kun je je instapkaart thuis uitprinten. Vervolgens ga je naar de luchthaven, waar je je ruimbagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van VivaAerobus. Lukt het niet om online in te checken dan kun je uiteraard ook op het vliegveld inchecken, loop hiervoor naar de incheckbalies van VivaAerobus. Let erop dat aan het uitprinten van je instapkaart op de luchthaven kosten zijn verbonden, deze bedragen US$12 per instapkaart. Het wordt geadviseerd om altijd minimaal 2 tot 3 uur voor vertrek op de luchthaven te zijn, met name op grote vliegvelden zoals Mexico City International Airport en alle Amerikaanse luchthavens, aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen. Zorg dat je altijd minimaal 45 minuten voor vertrek van je vliegtuig bij de gate bent. Kom je te laat en is de gate gesloten, dan is instappen niet meer mogelijk en wordt je vliegticket ongeldig verklaard.

Bagage VivaAerobus

Als je gaat vliegen met VivaAerobus mag je 1 stuk handbagage van maximaal 10 kilo meenemen dat niet groter is dan 55 x 40 x 20 cm. Hoeveel ruimbagage je bij VivaAerobus gratis mag inchecken hangt af van je ticketklasse. Voor zowel binnenlandse als internationale bestemmingen geldt dat je met een VivaBasic ticket maximaal 1 stuk ruimbagage van 15 kilo gratis mag inchecken en met een VivaPlus ticket maximaal 1 stuk ruimbagage van 25 kilo. Wil je meer ruimbagage meenemen, dan is dat mogelijk maar daar zijn wel kosten aan verbonden, variërend van 300 tot 860 Mexicaanse peso’s als je een binnenlandse vlucht neemt en 400 tot 1000 Mexicaanse peso’s als je een internationale vlucht neemt. Ook kun je tegen betaling meer dan de toegestane 10 kilo (tot maximaal 15 kilo) handbagage meenemen. Voor bijzondere bagage zoals een huisdier of sportuitrusting dient altijd extra betaald te worden, deze dienen altijd vooraf bijgeboekt te worden. Wil je meer weten over het bagagebeleid en –tarieven van VivaAerobus, check dan de website van de luchtvaartmaatschappij.

Stoelen reserveren VivaAerobus

Reizigers die met VivaAerobus gaan vliegen hoeven alleen op internationale vluchten voor stoelreserveringen te betalen, op binnenlandse vluchten is het reserveren van stoelen dus gratis. Je kunt tijdens het boeken van je VivaAerobus vliegtickets of op elk moment daarna stoelen reserveren, tot het moment dat je gaat inchecken. De tarieven zijn afhankelijk van het type stoel en variëren van US$7,90 (standaard stoel) tot US$14,90 (stoel op eerste rij) per enkele reis. Reserveer je vooraf geen stoel, dan loop je het risico dat je niet in je favoriete stoel of naast je reisgezelschap komt te zitten. Behalve stoelen reserveren kun je voordat je gaat vliegen ook allerlei andere optionele extra’s kopen, zoals een babypakket en Viva Express, een speciale service waarbij je voorrang krijgt bij het instappen.

Boekingskosten VivaAerobus

VivaAerobus brengt altijd boekingskosten (door hen ook wel Ticket Issuance Fee genoemd) in rekening, het tarief is afhankelijk van de betaal- en boekingsmethode die je kiest. Boek je online en betaal je met een creditcard, dan betaal je US$12 boekingskosten. Raadpleeg de website van VivaAerobus als je alle verschillende boekingstarieven wilt bekijken.

Service aan boord

Op alle vluchten van VivaAerobus dien je voor alle drankjes, snacks en maaltijden te betalen. In elke stoelzak bevindt zich een menukaart, waarop allerlei broodjes, sandwiches en versnaperingen te vinden zijn, alsmede warme dranken, frisdranken, diverse biersoorten en sterke drank. Ook kun je tijdens je aan vlucht aan boord een taxi reserveren of een kaartje voor de Vivabus kopen, en zelfs excursies boeken (alleen op vluchten naar Cancun). De tarieven hiervoor zijn allemaal te vinden op de menukaart. Aan boord kun je betalen met je creditcard, Mexicaanse peso’s en Amerikaanse dollars (alleen internationale vluchten). VivaAerobus biedt geen inflight entertainment op haar vluchten maar er is wel een boordmagazine dat boordevol interessante informatie en handige (reis)tips staat.

Punctualiteit VivaAerobus

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van VivaAerobus.

Viva Aerobus

4,0/5
Gebaseerd op 6115 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.