Kaart

Air Seychelles

Air Seychelles is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Seychellen en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Seychelles International Airport op het eiland Mahé. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1977 en is aangesloten bij de luchtvaartallianties Vanilla Alliance (waartoe onder meer ook Air Mauritius en Air Austral behoren) en Etihad Airways Partners. Daarnaast heeft Air Seychelles codeshare agreements met onder meer Air France, Alitalia, Korean Air en Jet Airways. Air Seychelles voert vluchten uit naar ruim 8 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika, waaronder Düsseldorf, Parijs, Johannesburg, Mumbai, Abu Dhabi, Mauritius en Madagaskar. Tot de grootste aandeelhouders van Air Seychelles behoort Etihad Airways.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Seychelles

Inchecken Air Seychelles

Bij Air Seychelles kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken is momenteel alleen mogelijk bij vluchten die vertrekken vanaf de Seychellen (Mahé en Praslin Island) en Düsseldorf en kan vanaf 24 uur tot 2 uur (internationale vluchten) of 1 uur (binnenlandse vluchten) voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je je instapkaart hebt uitgeprint kun je met je bagage naar het vliegveld gaan, waar je deze uiterlijk 45 minuten (binnenlandse vluchten) of 60 minuten (internationale vluchten) voor vertrek kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Air Seychelles. Ben je niet in de gelegenheid om online in te checken, ga dan naar een incheckbalie van Air Seychelles op de luchthaven. Inchecken op het vliegveld kan vanaf 4 uur (bij vertrek vanaf Mumbai, Johannesburg en Abu Dhabi) of 3 uur (bij vertrek vanaf overige luchthavens) tot 75 minuten (bij vertrek vanaf Mumbai), 45 minuten (bij vertrek vanaf Düsseldorf of Victoria) of 60 minuten (bij vertrek vanaf overige luchthavens) voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Air Seychelles adviseert echter om altijd minimaal 2 tot 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken op het vliegveld aanwezig te zijn, omdat de wachttijden bij de incheckbalies, douane en beveiliging soms lang kunnen zijn, vooral op drukke luchthavens zoals die van Johannesburg, Parijs en Düsseldorf.

Bagage Air Seychelles

Als je in de Economy Class vliegt mag je bij Air Seychelles op internationale vluchten 1 stuk handbagage van maximaal 7 kilo meenemen dat niet groter is dan 55 x 40 x 20 cm. Voor reizigers in de Business Class geldt dat je 2 stuks handbagage mag meenemen die samen maximaal 12 kilo mogen wegen en elk niet groter mogen zijn dan 55 x 40 x 20 cm. Op binnenlandse vluchten geldt voor alle reizigers ongeacht hun klasse een handbagagevrijstelling van 7 kilo. De hoeveelheid ruimbagage die je bij Air Seychelles mag inchecken hangt onder meer af van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Voor binnenlandse vluchten geldt dat niet-ingezetenen maximaal 15 kilo ruimbagage gratis mogen inchecken en ingezetenen maximaal 20 kilo. Voor vluchten van en naar de Verenigde Staten, Canada, India en Zuid-Afrika geldt dat je in de Economy Class maximaal 2 stuks ruimbagage van 23 kilo elk gratis mag inchecken en in de Business Class maximaal 2 stuks ruimbagage van 32 kilo elk. Voor alle overige routes geldt dat je in de Economy Class met een ‘Deal & Saver’-ticket 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo gratis mag inchecken, in de Economy Class met een ‘Classic & Flex’-ticket 2 stuks van maximaal 23 kilo elk en in de Business Class 2 stuks ruimbagage van maximaal 32 kilo elk. Voor reizigers die met een baby vliegen gelden ruimere bagagevrijstellingen. Neem je meer bagage mee dan in jouw situatie is toegestaan, dan dien je altijd voor overbagage te betalen. De overbagagetarieven zijn afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming en worden berekend per kilo (binnenlandse vluchten) of per extra stuk bagage (internationale vluchten).

Stoelen reserveren Air Seychelles

Wie met Air Seychelles gaat vliegen kan tijdens het boekingsproces of op elk moment daarna gratis een standaard stoel reserveren. Voor het reserveren van stoelen met extra beenruimte dient extra betaald te worden, de tarieven hangen af van de route die je vliegt en variëren tussen de US$35 en US$75.

Boekingskosten

Bij Air Seychelles worden geen boekingskosten in rekening gebracht. Wel kunnen er afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt toeslagen worden berekend voor ticketwijzigingen en –annuleringen en dien je extra te betalen voor optionele services, zoals extra bagage en stoelen met extra beenruimte.

Service aan boord

Op alle vluchten van Air Seychelles zijn alle maaltijden, drankjes en snacks gratis. Op middellange en lange vluchten krijg je in de Economy Class een warme driegangen maaltijd voorgeschoteld, waarbij je altijd de keuze hebt uit twee verschillende gerechten, en in de Business Class kun gebruik maken van de Dine On Demand service, waarbij je diner geserveerd wordt wanneer jij daar zin in hebt. Ga je met Air Seychelles een intercontinentale vlucht maken, dan heb je in de Business Class bovendien de beschikking over een persoonlijk videosysteem, waarop je onder meer films kunt kijken, muziek kunt beluisteren en spelletjes kunt spelen. Reizigers in de Economy Class kunnen met hun eigen laptop, tablet of smartphone films streamen via het wifi-netwerk aan boord. Daarnaast kunnen alle reizigers op een beperkt aantal internationale vluchten tegen betaling internetten. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine Silhouette, dat boordevol interessante informatie en handige (reis)tips staat. Ook kun je op alle internationale vluchten aan boord belastingvrije artikelen kopen.

Punctualiteit Air Seychelles

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Air Seychelles.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.