Kaart

Vliegtickets vanaf Chiang Mai vergelijken op Skyscanner

Indien u op zoek bent naar vliegtickets vanaf Chiang Mai vliegt u vanaf Chiang Mai International Airport, de drie na grootste internationale luchthaven van Thailand. Vanaf Chiang Mai vliegen talloze gerenommeerde internationale luchtvaartmaatschappijen en prijsvechters naar diverse bestemmingen, zowel binnen Thailand als daarbuiten.

Vervoer naar de luchthaven van Chiang Mai

Chiang Mai International Airport is het snelst te bereiken met de taxi, maar aangezien de luchthaven niet ver van de stad ligt kunt u ook prima een songteaw of tuk-tuk nemen. Er zijn geen reguliere bussen of treinen die van en naar Chiang Mai International Airport  rijden. Indien u met de auto naar Chiang Mai International Airport gaat dient u vanaf het centrum Route 121 te nemen en vervolgens rechtsaf te slaan om Route 108 te vervolgen, deze brengt u naar de luchthaven.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

Chiang Mai International Airport wordt gebruikt door talloze nationale en internationale luchtvaartmaatschappijen, zoals Air Asia, Air China, Korean Air en Silkair. Daarnaast vliegen ook diverse budgetmaatschappijen van en naar Chiang Mai International Airport, waaronder Bangkok Airways, Kan Air, Nok Air, Thai AirAsia, Thai Lion Air en Thai Smile.

Faciliteiten

Het luchthavengebouw van Chiang Mai International Airport bestaat uit twee terminals, te weten een terminal voor binnenlandse vluchten en een terminal voor internationale vluchten. Beide terminals barsten van de handige voorzieningen, zoals winkels, diverse cafés en restaurants, een gebeds- en meditatieruimte, een postkantoor, een medische post, een geldwisselkantoor, bagagekluizen en een geldautomaat. Daarnaast bevinden zich in de internationale terminal diverse belastingvrije winkels.

Tip: Gaat u vliegen vanaf Chiang Mai Suvarnabhumi Airport? Vergeet dan niet om ook even een bezoekje te brengen aan de prachtige oude stad Chiang Mai, die op nog geen vier kilometer van het vliegveld ligt. In Chiang Mai zijn meer dan 300 Boeddhistische tempels te bewonderen, waaronder de beroemde Wat Phrathat Doi Suthep, de oude Wat Chiang Man en de binnen de stadsmuren gelegen Wat Phra Singh. Daarnaast zijn er in  Chian Mai diverse musea te bezichtigen, waaronder het Chiang Mai National Museum en het Tribal Museum. Veel toeristen roemen Chiang Mai ook vanwege haar bijzondere culinaire traditie, en gaan niet weg zonder zelf nog even snel een kookcursus te hebben gevolgd. Vanuit Chiang Mai zijn bovendien diverse uitstapjes te maken, waaronder naar de nationale parken Doi Inthanon National Park, Doi Pui Suthep en Obkhan. In Chiang Mai worden jaarlijks ook veel festivals gehouden, waarbij het Loi Krathong festival, het Songkran festival en het Chiang Mai Flower festival ook bij buitenlandse bezoekers zeer populair zijn.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.