Kaart

Vliegtickets Palermo

Palermo is de hoofdstad van Sicilië, een Italiaanse eiland in de Middellandse Zee met een heerlijk warm klimaat. Indien u een strandvakantie graag combineert met wat kunst en cultuur zijn vliegtickets Palermo een perfecte keuze, want deze 2700 jaar oude stad barst van de historische gebouwen, musea en galeries, en ook op culinair gebied springt Palermo eruit.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hoeft u geen visum aan te vragen om Palermo te bezoeken.

Seizoen

Palermo heeft een subtropisch Mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Als u voor de zon en het strand komt is de zomer de beste periode om Palermo te bezoeken, maar ook in de lente en herfst kan het er zeer warm en zonnig zijn.

Vervoer

Op Palermo kunt u de meeste bestemmingen prima per bus of trein bereiken. Daarnaast vertrekken vanuit de haven van Palermo dagelijks veerboten naar onder andere Cagliari, Genoa, Livorno, Napels, Tunis, en de Eolische eilanden.

Openingstijden

Winkels: meestal van maandag tot en met zaterdag geopend van 9:00 tot 13:00 en van 15:30 tot 19:30. Veel winkels zijn op zondag en maandagochtend gesloten.

Restaurants en cafés: open van ca. 8:00 tot 24:00. De lunch wordt meestal vanaf 13:00 geserveerd en de avondmaaltijd vanaf 20:00.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 13:30 en van 15:00 tot 16:00.

Fooien

Op Sicilië is het geven van fooien niet verplicht, maar bij een goede service kunt u de rekening naar boven afronden. Sommige restaurants brengen de service apart in rekening.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummer : 112. De hulpdiensten zijn ook rechtstreeks te bereiken via 113. (politie), 115. (brandweer), 118. (ambulance)

Nederlands consulaat: Via Agostino Depretis 114, 80133 Napoli (NA). Tel.: +(39) 081 5513003.

Bezienswaardigheden

Waarschijnlijk gaat u vliegen naar Napels om van de zon te genieten, maar wist u dat er ook heel veel bezienswaardigheden te vinden zijn? Deze eeuwenoude stad herbergt namelijk een aantal prachtige paleizen, waaronder de Palazzo dei Normanni, La Zisa en Palazzo Abatellis. Daarnaast staan er in Palermo een aantal bijzondere kerkgebouwen, zoals de adembenemende kathedraal van Palermo en de kerk van Santa Maria dell’Ammiraglio, dat een mooi uitzicht biedt over het Piazza Bellini. Vanuit Palermo kunt u bovendien talloze indrukwekkende dagtripjes maken, zoals bijvoorbeeld naar de historische steden Noto en Catania en de romantische vissershaven Syracuse. Indien u met het hele gezin naar Palermo op vakantie gaat en de kinderen wil trakteren op een spannende dag dan dient u zeker het waterpretpark Etnaland te bezoeken, dat niet alleen allerlei wildwaterbanen heeft maar ook een dierentuin met onder andere olifanten en tijgers.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Palermo

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Palermo: Palermo.
Delta, Oman Air, Transavia France, KLM, transavia, Danish Air Transport, Air Moldova en Kenya Airways hebben directe vluchten naar Palermo.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Palermo is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.