Kaart

Air India

Air India is de nationale luchtvaartmaatschappij van India. De maatschappij werd opgericht in 1932 en is tegenwoordig de twee na grootste luchtvaartmaatschappij van het land, na IndiGo en Jet Airways. Air India heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Delhi en heeft Indira Gandhi International Airport in Delhi als thuisbasis. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar ruim 52 binnenlandse en 37 internationale bestemmingen in 27 landen wereldwijd. Sinds 2016 voert Air India de langste non-stop vlucht ter wereld uit, te weten van Delhi naar San Francisco. Air India is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe onder meer ook Singapore Airlines en Brussels Airlines behoren, en heeft twee dochtermaatschappijen, namelijk Air India Express en Alliance Air.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air India

Inchecken Air India

Bij Air India kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken is verreweg het snelst en kan vanaf 48 uur tot 2 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Zodra je online ingecheckt hebt kun je je instapkaart (binnenlandse vluchten) of incheckvoucher (internationale vluchten) uitprinten. Daarna kun je naar de luchthaven gaan, waar je je bagage kunt afgeven en/of je incheckvoucher kunt omwisselen bij een bagage afgiftepunt of incheckbalie van Air India. Ben je niet in staat om online in te checken dan kun je ook op de luchthaven inchecken bij de incheckbalies of self service machines van Air India. Dit kan tot 3 uur (Economy Class) of 2 uur (Business Class en First Class) voor het vertrek van je vliegtuig. Incheckbalies sluiten 45 minuten (binnenlandse vluchten) of 60 minuten (internationale vluchten) voor vertrek, dus zorg ervoor dat je ruim op tijd op de luchthaven bent.

Bagage Air India

Hoeveel handbagage je bij Air India mag meenemen in de cabine hangt af van het type toestel waarmee je vliegt. Vlieg je met een Boeing of Airbus, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 8 kilo weegt en niet groter dan 55 x 35 x 25 cm is. Ga je vliegen met een ATR, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 8 kilo weegt en niet groter dan 55 x 35 x 20 cm is. Naast het stuk handbagage mag je ook nog enkele kleine persoonlijke items bij je hebben, zoals een handtasje, kleine laptoptas of camera. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je luchthaven van vertrek en bestemming, je vliegklasse en of je een frequent flyer kaart hebt. Bij binnenlandse vluchten mag je in de Economy Class 25 kilo gratis inchecken, in de Business Class 35 kilo en in de First Class 40 kilo. De bagagevrijstellingen voor internationale bestemmingen verschillen per route, maar doorgaans geldt dat je daar waar het stuksconcept geldt in de Economy Class 1 of 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis mag inchecken en in de Business Class 1 of 2 stuks ruimbagage van maximaal 32 kilo elk. Daar waar het gewichtsconcept geldt mag je in de Economy Class meestal 30 kilo inchecken, in de Business Class 40 kilo en in de First Class (daar waar beschikbaar) zelfs 50 of 60 kilo. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage je op jouw vlucht gratis mag inchecken, raadpleeg dan de website van Air India.

Stoelen reserveren Air India

Bij Air India hoef je niet voor het reserveren van een stoel te betalen. Een stoelreservering kun je opgeven als je boekt, of op elk moment daarna door in te loggen op de website van Air India. Heb je geen stoel gereserveerd, dan kun je een stoel kiezen op het moment dat je incheckt. In de Economy Class heb je een standaard beenruimte. De stoelen in de First Class en sommige stoelen in de Business Class (afhankelijk van het type toestel) zijn tijdens de vlucht in een bed te veranderen.

Boekingskosten Air India

Air India brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor overbagage te betalen en kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor het wijzigen of annuleren van je ticket, afhankelijk van het type ticket dat je geboekt hebt.

Service aan boord

Alle passagiers krijgen bij Air India gratis drankjes en afhankelijk van de duur van hun vlucht ook een snack of warme maaltijd. Op binnenlandse vluchten worden geen alcoholische dranken geserveerd, op internationale vluchten kun je kiezen uit bier, wijn en verschillende soorten sterke drank. Afhankelijk van het type toestel waarmee je vliegt en de lengte van je vlucht kun je bij Air India films kijken via ofwel een persoonlijk entertainment systeem of via gedeelde televisieschermen. Daarnaast kun je op alle internationale vluchten van Air India belastingvrije artikelen kopen, waaronder een exclusieve collectie van sieraden, horloges, parfums en cadeauartikelen. Raadpleeg het boordmagazine in de stoelzak voor je om te zien wat het aanbod aan belastingvrije artikelen is van Air India. Dit magazine staat tevens boordevol reistips en nuttige informatie met betrekking tot je vlucht.

Punctualiteit Air India

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Air India.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.