Kaart

Iberia

Iberia, formeel Iberia, Líneas Aéreas de España, S.A. Operadora Sociedad Unipersonal geheten, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje en werd opgericht in 1927. De Spaanse luchtvaartmaatschappij heeft Madrid-Barajas Airport als thuisbasis en voert vanaf daar en het verkeersknooppunt Barcelona El Prat Airport vluchten uit naar ruim 109 bestemmingen in 39 landen, waaronder Amsterdam, Brussel, Gran Canaria, Johannesburg, Mexico City en Rio de Janeiro. In 2010 fuseerde Iberia met British Airways, en samen vormen zij tegenwoordig de International Airlines Group (IAG). Iberia is lid van de luchtvaartalliantie Oneworld en heeft daarnaast codeshare agreements met talloze luchtvaartmaatschappijen wereldwijd, waaronder Cathay Pacific, LATAM Brasil, Qatar Airways en airBaltic. Iberia heeft drie dochtermaatschappijen, te weten Iberia Express, Iberia Regional en Iberia Cargo.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Iberia

Inchecken Iberia

Bij Iberia kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan bij de meeste vluchten vanaf 24 uur tot 1 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Uitzonderingen hierop zijn vluchten die vanaf Lagos en San José vertrekken (inchecken uiterlijk 90 minuten voor vertrek) en vluchten die vanaf Caracas vertrekken (inchecken uiterlijk 180 minuten voor vertrek). Als je online incheckt kun je zelf je stoel kiezen en je instapkaart afdrukken of downloaden naar je mobiele telefoon. Je bagage kun je vervolgens uiterlijk 45 minuten voor vertrek van je vliegtuig op de luchthaven afgeven bij een bagage afgiftepunt van Iberia. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dit bij een incheckmachine of incheckbalie van Iberia.

Bagage Iberia

Handbagage mag bij Iberia maximaal 25 x 45 x 56 cm groot zijn, inclusief handvatten en wielen, en naast één stuk van deze afmetingen mag je één persoonlijk item meenemen, zoals bijvoorbeeld een laptop, fotocamera of babytas. Ruimbagage mag maximaal 23 kilo wegen en de lengte x breedte x hoogte mag de 158 cm niet overschrijden. Hoeveel stuks bagage je bij Iberia mag meenemen hangt af van het type ticket en de bestemming die je hebt geboekt, maar meestal geldt dat je in de Economy Class één stuk ruimbagage mag inchecken en in de Business Class één stuk ruimbagage op korte vluchten en twee stuks op lange vluchten. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij mag meenemen op jouw vlucht, check dan de website van Iberia.

Stoelen reserveren Iberia

De hoeveelheid beenruimte die je krijgt hangt bij Iberia af van de bestemming waarnaar je vliegt. Doorgaans geldt dat je bij korte en middellange vluchten 71 – 76 cm beenruimte hebt en bij lange vluchten 79 – 81 cm beenruimte. Als je in de Economy Class vliegt krijg je automatisch een stoel toegewezen als je incheckt. Geef je de voorkeur aan een specifieke stoel, dan kun je als je je vliegticket boekt tegen betaling een stoel reserveren.

Boekingskosten Iberia

Als je bij Iberia met een niet-Spaanse creditcard of via Paypal betaalt dien je extra kosten te betalen. Verder worden er geen boekingskosten in rekening gebracht.

Service aan boord

Op alle vluchten van Iberia waarvan de vliegtijd korter is dan 4,5 uur dien je in de Economy Class te betalen voor dranken en versnaperingen. Op langere vluchten en in de Business Class zijn alle dranken en maaltijden altijd gratis. Op langere vluchten kun je in alle vliegklassen genieten van een uitgebreid entertainment programma, dat via je persoonlijke televisiescherm te bedienen is. Op alle intercontinentale vluchten die met de Airbus A330-200 worden gevlogen kun je bovendien tegen betaling gebruik maken van wifi.

Punctualiteit Iberia

De punctualiteit van Iberia is goed te noemen. Volgens statistisch bureau OAG bedroeg het punctualiteitspercentage van Iberia in de periode van oktober 2016 tot september 2017 gemiddeld zo’n 87,3%.

Iberia

3,5/5
Gebaseerd op 243 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.