Kaart

Gulfair

Gulfair is de nationale luchtvaartmaatschappij van Bahrein en heeft Bahrain International Airport als thuisbasis. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1950 en vliegt tegenwoordig naar ruim 41 bestemmingen in 23 landen in Europa, Afrika en Azië, waaronder Parijs, Mumbai, Hong Kong, Karachi, Moskou en Dubai. Gulfair is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer American Airlines, Egyptair, Pakistan International Airlines en Royal Jordanian.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Gulfair

Inchecken Gulfair

Wie met Gulfair gaat vliegen kan vanaf 24 uur tot 90 minuten voor de officiële vertrektijd van het vliegtuig online inchecken. Zodra je online ingecheckt hebt kun je de instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon en vervolgens naar de luchthaven gaan, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Gulfair. Vertrek je vanaf Bahrein, dan kun je bij vrijwel alle bestemmingen (uitgezonderd Londen) tevens gebruik maken van Early Check-in, een service waarbij je vanaf 24 uur voor vertrek al kunt inchecken op de luchthaven en je bagage kunt afgeven. Op de dag van vertrek hoef je er dan nog alleen maar voor te zorgen dat je uiterlijk 1 uur voor vertrek op de luchthaven bent, zodat je genoeg tijd hebt voor de douane- en veiligheidscontroles. Uiteraard kun je bij Gulfair ook op de luchthaven inchecken, het wordt in dat geval geadviseerd om minimaal 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken je te melden bij de incheckbalies of self service kiosks van Gulfair.

Bagage Gulfair

Als je met Gulfair vliegt en een ticket in de Economy Class hebt gekocht mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 6 kilo weegt en een afmeting heeft van maximaal 45 x 40 x 30 cm (inclusief wielen, handvaten en zijvakken). Daarnaast mag je ook nog kleine persoonlijke accessoires bij je hebben, zoals een paraplu, laptop of handtasje. Vlieg je in de Falcon Gold klasse, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen dat een afmeting heeft van maximaal 55 x 40 x 30 cm (inclusief wielen, handvaten en zijvakken) of een kledingtas die niet breder is dan 20 cm. Daarnaast mag je ook nog een extra tas van maximaal 45 x 40 x 30 cm meenemen en kleine persoonlijke accessoires bij je hebben, zoals een paraplu, laptop of handtasje. Het totale gewicht van je handbagage mag in de Falcon Gold klasse niet groter zijn dan 9 kilo. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse en je frequent flyer status. Vlieg je in de Economy Class dan bedraagt je bagagevrijstelling 30 kilo en vlieg je in de Falcon Gold klasse dan bedraagt deze 40 kilo, ongeacht het aantal stuks bagage dat je meeneemt. Voor alle bagage geldt dat deze per stuk maximaal mag 32 kilo wegen en een maximale omtrek mag hebben van 95 x 75 x 45 cm. Voor reizigers die met een baby reizen en/of in het bezit zijn van een Gulf Air Falconflyer kaart gelden ruimere bagagevrijstellingen. Neem je meer bagage mee dan voor jouw situatie is toegestaan, dan dien je overbagage te betalen. Raadpleeg de website van Gulfair als je precies wilt weten hoeveel bagage je mag meenemen op jouw vlucht en wat de overbagagetarieven zijn.

Stoelen reserveren Gulfair

Tijdens het boeken van je vliegticket bij Gulfair kun je gratis een stoel reserveren. Doe je dit niet, dan wordt er tijdens het inchecken automatisch een stoel aan je toegewezen. Voor het reserveren van voorkeursstoelen in de Economy Class (stoel met meer beenruimte of vooraan in het vliegtuig) dient betaald te worden, de prijzen zijn afhankelijk van de duur van je vlucht en variëren van BHD 3.000 tot BHD 20.000.

Boekingskosten Gulfair

Bij Gulfair hoef je nooit boekingskosten te betalen en zij brengen ook geen transactiekosten in rekening als je betaalt met een creditcard. Wel dien je afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt te betalen voor ticketwijzigingen en -annuleringen.

Service aan boord

Op alle vluchten van Gulfair zijn alle maaltijden, snacks en dranken gratis. Geef je vanwege een dieet of religieuze voorschriften de voorkeur aan een speciale maaltijd, dan dien je dit uiterlijk 24 uur voor vertrek kenbaar te maken aan Gulfair. Op alle lange afstandsvluchten biedt Gulfair een gratis entertainmentprogramma aan dat aangeboden wordt via een persoonlijk inflight entertainment systeem. Via dit systeem kun je films kijken en spelletjes spelen en tevens meerdere muziekkanalen beluisteren. Daarnaast heb je afhankelijk van je klasse de beschikking over een gratis selectie aan kranten en tijdschriften en kun je het boordmagazine Gulf Life lezen dat zich in elke stoelzak bevindt. Ook kun je op alle internationale vluchten van Gulfair belastingvrije artikelen kopen. Vlieg je in de Falcon Gold klasse, dan kun je je stoel op lange vluchten omtoveren tot een echt bed.

Punctualiteit Gulfair

De punctualiteit van Gulfair is goed te noemen, volgens de laatste cijfers van statistisch bureau OAG arriveerde 82,7% van alle vluchten van Gulfair in 2016 op tijd.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.