Kaart

Philippine Airlines

Philippine Airlines, vaak ook afgekort als PAL, is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Filipijnen en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd in de Filipijnse stad Pasay City. De luchtvaartmaatschappij, die als thuisbasis Ninoy Aquino International Airport in de hoofdstad Manila heeft, vliegt naar ruim 54 binnenlandse en internationale bestemmingen in Azië, de Verenigde Staten, Canada, Australië, het Midden-Oosten en het Verenigd Koninkrijk. Philippine Airlines is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie, maar heeft wel codeshare agreements met onder meer Cathay Pacific, Malaysia Airlines en WestJet. Philippine Airlines heeft één dochtermaatschappij, te weten PAL Express.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Philippine Airlines

Inchecken Philippine Airlines

Bij Philippine Airlines kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan vanaf 24 tot 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten en eenmaal op de luchthaven kun je vervolgens je eventuele ruimbagage afgeven bij een bagage afgiftepunt van Philippine Airlines. Ga je een binnenlandse vlucht maken, dan dien je uiterlijk 45 minuten voor vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven en uiterlijk 15 minuten voor vertrek bij de gate te zijn. Maak je een internationale vlucht, dan raadt Philippine Airlines aan om uiterlijk 1 uur (bij vluchten die vertrekken vanaf Bangkok, Doha, Dubai, Jeddah, Kuala Lumpur, Koeweit, Londen, New York, Riyad, Shanghai, Toronto en Vancouver ) of 45 minuten (overige vluchten) voor vertrek op het vliegveld aanwezig te zijn. De ervaring leert echter dat je beter 2 tot 3 uur voor vertrek aanwezig kunt zijn, omdat de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag nemen, met name tijdens het hoogseizoen.

Bagage Philippine Airlines

Elke passagier mag bij Philippine Airlines maximaal 1 stuk handbagage meenemen in de cabine, mits deze een omtrek heeft die niet groter is dan 115 cm (inclusief zijvakken, handvaten en wieltjes) en niet meer dan 7 kilo weegt, dit geldt voor zowel Economy als Business Class. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken is afhankelijk van waar je heenvliegt en in welke klasse je vliegt. Bij binnenlandse vluchten mag je maximaal 10 kilo ruimbagage gratis inchecken als je een Budget Economy ticket hebt, maximaal 20 kilo bij een Regular Economy ticket (met uitzondering van Q300/Q400-toestellen, hier geldt een limiet van 10 kilo), maximaal 25 kilo bij een Premium Economy ticket, maximaal 30 kilo bij een Business Class Promo ticket en maximaal 35 kilo bij een Premium Business Class ticket. Bij internationale vluchten is de ruimbagagevrijstelling afhankelijk van de route die je vliegt en de ticketklasse waarin je hebt geboekt. Vlieg je bijvoorbeeld tussen Londen en de Filipijnen, dan mag je maximaal 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis inchecken als je een Budget Economy of Regular Economy ticket hebt, en maximaal 2 stuks van maximaal 32 kilo elk als je een Business Class Promo of Premium Business Class ticket hebt. Als je meer ruimbagage wil meenemen dan ben je het goedkoopste uit als je de extra bagage van tevoren bijboekt via de Prepaid Baggage optie. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken en wat de tarieven zijn voor Prepaid Baggage en overbagage, raadpleeg dan het complete overzicht op de website van Philippine Airlines.

Stoelen reserveren Philippine Airlines

Als je gaat vliegen met Philippine Airlines en een voorkeursstoel in de Economy Class wenst, zoals bijvoorbeeld stoel met meer beenruimte of een stoel vooraan in het vliegtuig, dan wordt aangeraden om tijdens het boeken van je vlucht tot maximaal 24 uur voor vertrek tegen betaling een stoel te reserveren. Heb je geen stoel gereserveerd, dan wordt er tijdens het inchecken een stoel aan je toegewezen uit de nog overgebleven niet-gereserveerde stoelen. Reizigers met een Business Class Promo of Premium Business Class ticket hoeven niet te betalen voor hun stoelreservering.

Boekingskosten Philippine Airlines

Philippine Airlines brengt geen boekingskosten in rekening als je online je vlucht boekt. Boek je je vliegticket echter via een kantoor of de telefonische klantenservice van Philipine Airlines, dan betaal je US$12/PHP504 boekingskosten bij internationale vluchten en PHP250 bij binnenlandse vluchten. Daarnaast dient voor bepaalde extra diensten betaald te worden, zoals het reserveren van voorkeursstoelen en het bijboeken van extra bagage.

Service aan boord

Op alle vluchten van Philippine Airlines worden gratis maaltijden, snacks en dranken geserveerd. Wil je vanwege een dieet of religieuze redenen een speciale maaltijd, dan kun je die tot 48 uur voor vertrek van je vliegtuig opgeven in je reservering. Bij Philippine Airlines kun je kiezen uit traditionele Filipijnse en fusion maaltijden. Daarnaast heb je op vrijwel alle middellange en lange vluchten de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem, waarop je films kunt kijken, spelletjes kunt spelen en muziek kunt luisteren. Ook beschikken alle veel vliegtuigen van PAL over wifi, waarbij de eerste 30 minuten of 15MB gratis is. Bovendien bevindt zich in elke stoelzak het Sky Boutique Magazine, waarin allerlei belastingvrije artikelen staan die je tijdens internationale vluchten aan boord kunt kopen.

Punctualiteit Philippine Airlines

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Philippine Airlines.

Philippine Airlines

4,0/5
Gebaseerd op 2234 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.