Kaart

Rotterdam - Edinburgh

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Edinburgh

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 147

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 676 kilometer

2u 45min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Edinburgh

1 luchthaven

Woont u in de omgeving van Rotterdam of Den Haag en bent u van plan om naar de Schotse stad Edinburgh te gaan voor een stedentrip, zakenreis of vakantie? Dan zou u waarschijnlijk het liefst rechtstreeks van Rotterdam The Hague Airport naar Edinburgh Airport vliegen, maar helaas zijn er geen luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten uitvoeren op deze route. Op deze pagina leest u wat de mogelijkheden zijn als u in Rotterdam of omgeving woont en goedkope vliegtickets Edinburgh wilt boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn geen rechtstreekse vluchten van Rotterdam The Hague Airport naar Edinburgh Airport. Bent u op zoek naar directe vluchten naar Edinburgh, dan dient u dus vanaf Amsterdam Schiphol Airport te vertrekken. Daarnaast kunt u kiezen uit diverse indirecte vluchten van Rotterdam naar Edinburgh, onder meer uitgevoerd door British Airways, Flybe en Iberia. Bij deze vluchten dient u minimaal 1 keer over te stappen, wat de reistijd aanzienlijk zal verlengen. Het is daarom meestal praktischer om de trein naar Schiphol te nemen en vanaf daar naar Edinburgh te reizen.

 

Paspoort en visum

Als u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om naar Edinburgh te vliegen, een geldig paspoort of Europees Identiteitsbewijs is voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam Schiphol Airport naar Edinburgh Airport vliegen wordt geadviseerd om minimaal 2 uur voordat het vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op de luchthaven, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen. Vertrekt u vanaf Rotterdam The Hague Airport met een indirecte vlucht naar Edinburgh Airport, dan wordt aangeraden minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Edinburgh volgt u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden naar de bushaltes, tramhaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis na aankomst wenst voort te zetten.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Schotland is het 1 uur vroeger dan in Nederland, een jetlag is dus uitgesloten als u van Amsterdam of Rotterdam naar Edinburgh gaat vliegen. Directe vluchten van Amsterdam naar Edinburgh Airport duren ca. 1,5 uur. Kiest u ervoor om vanaf Rotterdam te vliegen met een indirecte vlucht dan kunt u tot wel 4 uur of meer onderweg zijn, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen huurauto heeft gereserveerd op Edinburgh Airport kunt u het beste met de Edinburgh Tram naar uw hotel in Edinburgh gaan, want deze sneltram rijdt vanaf het vliegveld van Edinburgh naar treinstation Haymarket en Princess Street. Daarnaast kunt u kiezen uit diverse bussen die tussen het vliegveld en het centrum van Edinburgh rijden, zoals de Airlink 100 Express Bus, lijn 35 en lijn N22. Als uw eindbestemming zich bij Inverkeithing Railway Station of de Ferrytoll Park & Ride in Fife bevindt dan kunt u het beste de JET Express Bus Service nemen.

 

Praktische informatie

In Edinburgh is het doorgaans wat kouder en natter dan in Nederland, een warme trui en paraplu zijn dus nooit een overbodige luxe, ook niet in de zomer. Het prijsniveau van Edinburgh is vergelijkbaar met dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.