Kaart

Vliegtickets vanaf Zweden - Skyscanner

Op zoek naar goedkope vliegtickets vanaf Zweden? Als u gaat vliegen vanaf Zweden, kijk dan welke luchthaven zich dicht bij u in de buurt bevindt en zoek goedkope vliegtickets via Skyscanner naar de door u gewenste bestemming. 

Het Noord-Europese Zweden heeft een prachtige natuur en enkele leuke bestemmingen voor een stedentrip. Het meest populair is de hoofdstad Stockholm. In de buurt van Stockholm zijn vier vliegvelden: Arlanda, Bromma, Skavsta en Västerås.  Stockholm Arlanda Airport is met afstand de grootste internationale luchthaven met ruim 20 miljoen passagiers per jaar. De luchthaven fungeert als grootste 'hub' naar talloze intercontinentale bestemmingen. Tevens gaan er diverse chartervluchten naar bestemmingen buiten Europa. Andere populaire luchthavens zijn Göteborg Landvetter Airport, Stockholm Bromma Airport, Stockholm Skvasta Airport en Malmö Airport.

Internationaal vliegverkeer is mogelijk van en naar Malmö, Göteborg en Stockholm. De meeste binnenlandse vluchten vertrekken vanuit Arlanda, ten noorden van Stockholm. Van hieruit vliegt u rechtstreeks naar bijna alle Zweedse luchthavens. Kiest u voor een binnenlandse vlucht, bijvoorbeeld van Malmö in het zuiden tot Kiruna in het noorden, dan wordt u drie uur lang tijdens een comfortabele en veilige reis getrakteerd op een panoramisch uitzicht. Door de grootte van Zweden en het prachtige landschap lijkt het net alsof u van het ene seizoen naar het andere vliegt. 

Vervoer naar de luchthavens in Zweden

Reizen in Zweden is eenvoudig. Er is weinig verkeersdrukte of onbetrouwbare openbaar vervoersdiensten waar u rekening mee moet houden. Er lopen uitstekende bus en/of treinverbindingen naar de grote luchthavens.  U kunt de luchthavens dus prima per auto, taxi of openbaar vervoer bereiken. Als u vliegt vanaf een luchthaven in of nabij grote steden, dan kan het zinvol zijn om met het openbaar vervoer naar het vliegveld reizen zodat u met meer zekerheid uw aankomsttijd kunt plannen.  De grootste luchthaven Stockholm Arlanda Airport ligt 42 kilometer ten noorden van Stockholm. De reistijd per taxi vanaf het centrum van Stockholm is ongeveer 40 minuten. Met de Arlanda Express trein bent u vanaf Stockholm centraal zelfs in 20 minuten op de luchthaven. Een goedkopere optie is het busvervoer van Flygbussarna. Deze bussen vertrekken elke 10 minuten vanaf het vliegveld en hebben een reistijd van circa 45 minuten.  

Wilt u precies weten wat de openbaar vervoersmogelijkheden zijn van en naar de luchthaven van uw keuze, raadpleeg dan de website van het betreffende vliegveld voor meer informatie.

Luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen

De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen in Zweden zijn KLM, Norwegian en Scandinavian Airlines (SAS). Laatstgenoemde is de nationale luchtvaartmaatschappij van Denemarken, Noorwegen en Zweden en tevens de grootste van Scandinavië. 

Vanuit Stockholm Arlanda Airport worden talloze Intercontinentale bestemmingen aangeboden door gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals Scandinavian Airlines naar Chicago, Newark en Tel Aviv, Air China naar Peking, United Airlines naar Newark, Delta Air Lines naar New York-JFK, Emirates naar Dubai, Norwegian Air Shuttle naar Bangkok, KLM naar Amsterdam en Lufthansa naar Frankfurt en München. 

Tip: vliegen binnen Zweden kan prijzig zijn. Wilt u een goedkope vlucht van of naar luchthavens in de buurt van Stockholm en Göteborg? Vooral Ryanair biedt lowcost vluchten aan van en naar deze bestemmingen! 

Faciliteiten

Over het algemeen geldt: hoe groter de luchthaven, hoe uitgebreider de faciliteiten. Het grootste en meest bezochte vliegveld Stockholm Arlanda Airport heeft talloze bars, cafés, restaurants en taxfree winkels. Daarnaast vindt u alle benodigde faciliteiten voor de reiziger zoals banken, geldautomaten, wisselkantoren, een postkantoor, draadloos internet en computers, bagagekluizen, een EHBO-post, een apotheek, een gebedsruimte, een stomerij, een fitnesscentrum, douches en faciliteiten voor kinderen.   

Enkele tips tot slot: 

* Moet u lang wachten op uw overstap of heeft uw vlucht vertraging? Maak dan gebruik van alles wat Stockholm Arlanda Airport te bieden heeft. Geniet in een van de restaurants van traditionele Zweedse gerechten of ontspan met een goed boek in een van de cafés.

* Wees alert op uw portemonnee. Op de grote luchthavens bevinden zich vaak zakkenrollers. 

* Heeft u nog Zweedse valuta op zak? Vergeet uw geld niet om te wisselen bij een van de wisselkantoren.

Wilt u weten vanaf welke Zweedse luchthaven u het goedkoopst naar uw bestemming kunt vliegen? Vul dan in het zoekvenster bij luchthaven van vertrek ‘Zweden (SE)’ in en Skyscanner toont u alle goedkope vluchten vanaf Zweden.  

Foto's van Flickr/Gavin Anderson

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.