Kaart

Istanbul - Amsterdam

Vluchtinformatie van Istanboel naar Amsterdam Schiphol

Directe luchtvaartmaatschappijen

5

Vluchten per week

72

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 2230 kilometer

3u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Turkish Airlines

Amsterdam Schiphol

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Istanbul – Amsterdam

 

Istanbul - Amsterdam

 

Wanneer zijn vliegtickets van Istanbul naar Amsterdam het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Turkije naar Nederland zijn in de meeste gevallen het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming meestal wat lager dan gemiddeld. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets de laagste prijs hebben, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je reisdata flexibel zijn en benieuwd bent wanneer vliegtickets van Istanbul naar Amsterdam de laagste prijs hebben, dan kun je het beste in de hele maand zoeken want dan zie je in één oogopslag wanneer de betreffende tickets het goedkoopst zijn. Wil je nog niet meteen gaan boeken, gebruik dan het handige Prijsalarm van Skyscanner om de prijs van het vliegticket waar jouw oog op gevallen is in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm ingesteld hebt krijg je automatisch een melding zodra de prijs van het vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Istanbul naar Amsterdam?

 

Rechtstreekse vluchten van Istanbul naar Amsterdam worden uitgevoerd door KLM, Turkish Airlines, Pegasus Airlines en Atlas Global. Indirecte vluchten van Istanbul naar Amsterdam zijn mogelijk met onder meer Aegean Airlines, Air France, Ukraine International en Air Serbia.

 

Hoe lang is het vliegen van Istanbul naar Amsterdam?

 

Rechtstreekse vluchten van Istanbul naar Amsterdam duren gemiddeld 3 uur en 45 minuten. Neem je een indirecte vlucht, dan kan je vliegreis tussen de 7 en 10 uur in beslag nemen, afhankelijk van waar je dient over te stappen en hoe lang je overstaptijd duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Istanbul

 

Vluchten van Istanbul naar Amsterdam vertrekken vanaf 2 verschillende vliegvelden, te weten Atatürk International Airport en Sabiha Gökçen International Airport. Atatürk International Airport, vaak ook Istanbul Atatürk Airport genoemd, is het belangrijkste internationale vliegveld van Istanbul en tevens de grootste luchthaven van Turkije. Sabiha Gökçen International Airport is de tweede luchthaven van Istanbul; vanaf deze luchthaven vertrekken vooral lokale budgetmaatschappijen en bekende internationale prijsvechters.

 

Vliegveld Atatürk International Airport

 

Van Istanbul naar Atatürk International Airport: Als je van plan bent om met het openbaar vervoer naar Atatürk International Airport te gaan dan kun je de metro, bus, veerboot of taxi nemen. Rijd je met een huurauto naar de luchthaven, dan dien je naar Kennedy Cd te rijden en vervolgens de borden naar Atatürk International Airport te volgen.

 

Wanneer op Atatürk International Airport aanwezig zijn: Bekijk op de website van je luchtvaartmaatschappij hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op Atatürk International Airport aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Vliegveld Sabiha Gökçen International Airport

 

Van Istanbul naar Sabiha Gökçen International Airport: De luchthaven Sabiha Gökçen International Airport is per bus, shuttlebus, taxi en auto te bereiken. Als je met je huurauto naar de luchthaven gaat dien je vanaf het centrum van de stad de borden naar de O-4 (dit is een tolweg) te volgen. Vervolgens zie je borden die je naar het vliegveld zullen brengen

 

Wanneer op Sabiha Gökçen International Airport aanwezig zijn: Check de website van je luchtvaartmaatschappij hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op Sabiha Gökçen International Airport aanwezig dient te zijn, vaak is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Amsterdam

 

Amsterdam heeft 1 vliegveld, te weten Amsterdam Airport Schiphol.

 

Vliegveld Amsterdam Airport Schiphol

 

Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Je kunt op verschillende manieren vanaf het vliegveld van Amsterdam naar je eindbestemming reizen.

 

Van Schiphol naar het centrum van Amsterdam: Als je vanaf Schiphol naar het centrum van Amsterdam wil gaan kun je het beste de trein nemen. Het treinstation bevindt zich op Schiphol Plaza in de kelderverdieping en is vanuit de aankomsthal gemakkelijk te voet te bereiken. Op dit treinstation stoppen behalve treinen richting het centrum van de stad ook treinen naar onder meer Amsterdam Bijlmer, Amsterdam Zuid en Utrecht. Daarnaast kun je hier enkele internationale treinen nemen, waaronder de Thalys. De treinrit van Schiphol naar het centrum van Amsterdam duurt 15 tot 20 minuten en kost €4,60 voor een enkeltje. Er zijn ook diverse bussen die vanaf Schiphol naar het centrum van Amsterdam en omgeving rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express), welke naar het Leidseplein rijdt. Loop hiervoor naar de bushaltes die zich buiten aan de voorkant van Schiphol Plaza bevinden. Hier vind je ook de officiële taxistandplaats.

 

Als je op Amsterdam Airport Schiphol een auto wil gaan huren en vervolgens naar het centrum van Amsterdam wil rijden dien je vanaf het vliegveld de borden naar de A4 richting Utrecht / Haarlem / Amsterdam te volgen. Vervolgens neem je de afslag naar de A10 en daarna afslag S112, waarna je borden naar het centrum van Amsterdam ziet. Een autorit van Schiphol naar het centrum van Amsterdam duurt zonder files en opstoppingen meestal niet langer dan een klein half uurtje.

 

Visum Amsterdam

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je uiteraard geen visum aan te vragen om van Istanbul naar Amsterdam te vliegen. Wel dien je een geldig paspoort bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Amsterdam

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Amsterdam

 

Nederland heeft een gematigd klimaat met milde zomers en niet al te koude winters. In de zomer bedraagt de gemiddelde temperatuur gemiddeld 20C, en in de winter wordt het meestal niet kouder dan 5C. Alle seizoenen zijn geschikt voor een stedentrip naar Amsterdam, maar als je niet van mensenmassa’s houdt kun je het beste in de maanden januari, februari of november een stedenreis naar Amsterdam gaan maken, want dan is het in deze stad relatief het rustigst.

 

Vervoer in Amsterdam

 

In het centrum van Amsterdam kun je gebruik maken van trams, bussen en de metro. Een enkele reis met het openbaar vervoer kost €2,90. Met dit enkeltje, dat je bij de chauffeur of conducteur koopt, kun je 1 uur reizen in alle vormen van openbaar vervoer (met uitzondering van de trein) in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Amstelveen, Schiphol en Weesp. Mocht je van plan zijn om veel van het openbaar vervoer gebruik te gaan maken dan kun je het beste een dagkaart of meerdagenkaart kopen die 1 tot 7 dagen geldig is en waarmee je onbeperkt met alle trams, bussen en de metro kunt reizen. De kosten voor deze kaart bedragen €7,50 tot €34, afhankelijk van hoeveel dagen je meerdagenkaart telt.

 

Zien en doen in Amsterdam

 

Gratis doen in Amsterdam: de beste tips en uitjes

Wat te doen in Amsterdam-Noord: de ultieme gids met hotspots

Romantiek ten top met deze 10 Valentijntips in Amsterdam

10x bijzonder en origineel overnachten in Amsterdam

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per december 2017

 

Amsterdam: vliegvelden

Amsterdam: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Amsterdam

Vergelijk hier hotels in Amsterdam

Autoverhuur in Amsterdam

Vind hier huurauto’s in Amsterdam

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.