Kaart

Eindhoven - Gerona

Vluchtinformatie van Eindhoven naar Girona

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 36

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

5

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1080 kilometer

2u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Ryanair

Girona

1 luchthaven

Bent u op zoek naar goedkope vliegtickets Gerona en woont u in het zuiden van het land? Dan is er goed nieuws, want u kunt u vanaf Eindhoven Airport rechtstreeks naar Girona vliegen, zoals de Noord-Spaanse Gerona in het Catalaans heet. Op deze pagina leest u welke luchtvaartmaatschappijen vluchten van Eindhoven naar Gerona aanbieden, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Gerona naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere nuttige informatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Eindhoven Airport kun u met één luchtvaartmaatschappij rechtstreeks naar Gerona vliegen, te weten de budgetmaatschappij Ryanair. Deze prijsvechter vliegt tijdens het seizoen dagelijks naar Gerona, u kunt uw reisdata dus flexibel kiezen.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt kunt u met uw geldige paspoort of Europese Identiteitskaart van Eindhoven naar Gerona vliegen, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Eindhoven naar Gerona vliegen wordt geadviseerd minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, zodat zij vanwege de verplichte paspoort- en veiligheidscontroles niet het risico lopen te laat bij de gate aan te komen en hun vlucht te missen. Bent u wat te vroeg op het vliegveld dan is dat ook geen probleem, want ook op Eindhoven Airport kunt u ondanks de kleinschaligheid even winkelen of een kopje koffie drinken. Eenmaal aangekomen op Girona–Costa Brava Airport, zoals de luchthaven van Gerona officieel heet, dient u zodra u uw koffers van de band heeft gehaald de duidelijke bewegwijzering (ook in het Engels) te volgen naar de bushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis in wenst voort te zetten naar uw eindbestemming.

 

Reistijd en tijdsverschil

Tussen Nederland en Spanje is geen tijdsverschil, u zult dus geen last krijgen van een jetlag als u van Eindhoven naar Gerona gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Eindhoven naar Gerona duren ongeveer 2 uur.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaar staat op het vliegveld van Gerona kunt u zowel met het openbaar vervoer als een taxi naar uw hotel in Gerona reizen. Indien u met de bus wilt gaan dient u naar de bushaltes buiten bij de aankomsthal te lopen. Hier stoppen diverse bussen, die onder meer naar Barcelona, de Costa Brava (Tossa de Mar, Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella de la Costa) en het centrum van Gerona rijden. Ook stoppen hier bussen van busmaatschappij Frogbus die u helemaal naar Perpignan en Andorra brengen. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, deze staan opgesteld bij de officiële taxistandplaats naast de aankomsthal.

 

Praktische informatie

In Gerona kunt u profiteren van warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur 28 C) en milde winters (gemiddelde dagtemperatuur 13 C). Het prijsniveau in Spanje ligt wat lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.