Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Wat te doen in Parijs: de 10 leukste tips van een local

Alle artikelen

Wat te doen in Parijs: de 10 leukste tips van een local

Tripbod Victoria deelt haar top tips en neemt Skyscanner mee langs haar favoriete, geweldige, maar niet altijd zo geheime plekken in haar stad: Parijs.

“Parijs is voor mij niet: de Eiffeltoren (ik ben er zelfs nog nooit op geweest!), de Champs-Elysées of de Arc de Triomphe. In plaats daarvan is Parijs een stad die mijn nieuwsgierigheid aanwakkert en me smeekt om onbekende wegen in te slaan. Parijs heeft ongekende mogelijkheden om te genieten van het goede gezelschap van anderen naast dat van mijn eigen persoon. Tot slot is het een stad om van het leven te genieten. Als het gaat om wat te doen in Parijs, heb ik de volgende tips:

1. Wentel jezelf in de Parijse sfeer bij Chez Georges

11 Rue des Canettes, 6e arrondissement

Nabij de oude St-Germain-des-Près markt, vind je nauwe straatjes gevuld met bars en restaurants om al je gastronomische geneugten te vervullen. Persoonlijk word ik altijd enorm aangetrokken door een kleine grot genaamd Chez Georges. Daar kan ik mij tegoed doen aan glazen wijn van €3, genieten van of in shock raken van de kunstwerken, meegaan in levendige conversaties met vrienden en bordspelletjes spelen.

Boek je weekendje Parij

2. Dansend de nacht door in Café Charbon

109 Rue Oberkampf, 11e arrondissement

Na verschillende glazen wijn van zo’n drie euro, wanneer de muziek het overneemt en ik alleen maar wil dansen kom ik mezelf vaak tegen in Oberkampf in het noorden van de stad. Dan ga ik naar Café Charbon. Hoewel vaak enorm druk is, is deze Parijse brasserie met een typisch Parijs decor en mainstream muziek een aanrader voor de voetjes van de vloer, tot laat.

Lees ook: 5 plekken om te feesten als in de jaren ’20

seine

3. Mensen kijken op de Quai St. Bernard

Quai St Bernard, 5e arrondissement

Dit was oorspronkelijk de ingang voor de stadswallen in Parijs en eens thuishaven van de Parijse wijnmarkt, nu is de Quai St Bernard gerenoveerd om Parijzenaars een park te geven. Het heeft geweldige mogelijkheden om mensen te kijken en plekken om te lezen en te zonnen. Ik kan zelfs gebruikmaken van gratis Wi-Fi als ik daar zin in heb. Liever wandel en praat ik met vrienden en bewonder ik er dansers … op warme avonden.

4. Relax in de tuin van het Rodin Museum

79 Rue de Varenne, 7e arrondissement

Om even weg van alles te zijn, houd ik ervan om te doen alsof de tuin van Rodin mijn eigen is. Met gratis entree voor wie 26 jaar of jonger is en slechts €1 entree wie buiten die leeftijdscategorie valt en tijdens late openingsuren in de zomer, is dat eenvoudig te realiseren. Neem een boek, bereid een picknick voor (snacken zonder dat het opvalt) en relax tussen de grote werken van Auguste Rodin die de mens en zijn emotionele vormen bewonderde.

5. Vermijd de Mona Lisa

Musée du Louvre, 1e arrondissement

Oké, als je het echt wilt, kun je natuurlijk de Mona Lisa bekijken. Ik heb haar een keer gezien en haar smalende glimlach was een bezoek waard, maar ik ben niet teruggegaan. In plaats daarvan houd ik ervan om naar het Louvre te gaan en te genieten van de inspirerende beelden.

louvre Parijs

6. Hang rond bij de muziekkoepel in Le Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg, 6e arrondissement

Le Jardin du Luxembourg heeft meer te bieden dan alleen fonteinen, grasweides, bloemen, pingpongtafels en groene stoelen. De muziekkoepel bij de oostelijke ingang heeft vaak muziekevents. Mijn favoriet is Chopin au Jardin du Luxembourg – die z’n vijfde seizoen in gaat.

7. Bezoek het Opéra Bastille

120 Rue de Lyon, 12e arrondissement

Nadat je de website van Parijs’ tweede operahuis Bastille heeft doorgespit, kies je je gewenste operavoorstelling en noteer je de datum. Neem op de dag van de show een boek mee om te lezen in de rij en ga naar de hoofdingang rond 16.00 uur. Na 18.00 uur gaan de deuren open, 30 tickets zijn beschikbaar voor €5 per stuk (max. twee tickets per persoon). Als je geluk hebt, staat er ook een ervaren Parijzenaar in de rij om nummertjes uit te delen om e.e.a. rechtvaardig te laten verlopen en je de mogelijkheid te bieden een kopje koffie te halen. Aan het begin van de voorstelling word je naar de staplaatsen gewezen. Houd een oogje in het zeil voor lege stoelen, na de pauze kun je meestal daar naar toe verhuizen. Het is mij gelukt om een keer op de tweede rij vanaf het podium gezien te zitten.

8. Bezoek La Pagode

57 Bis Rue de Babylone, 7e arrondissement

Verstopt achter bomen op de Rue Babylone ligt Parijs eigen pagode cinema bekend als La Pagode. Erg leuk om naar toe te gaan voor een kop thee in de kleine cafétuin die open is in de zomer wanneer het weer lekker is voordat ik een film kijk. Als ik nog niet heb gegeten, ga ik meestal naar Au Pied de Fouet, een typisch Frans restaurant net aan de overkant van de straat. Je mag niet naar binnen tenzij alle dinergasten binnen zijn maar dan wacht je een Franse culinaire ervaring voor het sympathieke bedrag van €10.

9. Neem eens de bus

De bus in Parijs is een ondergewaardeerde vorm van transport in de stad. Maar met zoveel te zien in Parijs zou ik er zeker mee experimenteren. Niet alleen geniet je meer van het uitzicht, het is ook nog vaak sneller. Mijn favoriete lijn is de 84 die neemt je van het Pantheon, langs Le Jardin du Luxembourg langs Boulevard St Germain, door Place de la Concorde richting de Church of St. Augustine om te eindigen nabij Park Monceau. Vraag een buskaart bij de metrostations en ga op avontuur boven de grond.

10. Verdwaal

Eigenlijk stelt Parijs nooit teleur. Ik ontdek altijd wel ergens een nieuw café, bakkerij, bar, plein of museum. Ga naar een wijk die je leuk vindt. Neem Quartier Latin voor het klassieke, intellectuele gevoel, Invalides voor z’n imposante architectuur, Monmartre voor z’n artistieke vibe, Belleville voor een zanderige ervaring of sla een zo maar gekozen straat in en verdwaal. Begin te lopen, laat u meeslepen door de flow en onthoud je nieuwste favoriete plek. Dat is waar Parijs voor gemaakt is.”

Boek je vlucht Parijs

Tripbod Victoria weet de beste en leukste plekken in Parijs te vinden zodat u het allerbeste ziet van de lichtstad. Ze houdt van fotograferen en is een onvermoeibare ontdekker van de stad. Victoria is de persoon om je helpen tijdens je trip door Parijs. Voor advies en planning voor je reis naar Parijs kun je contact opnemen met Victoria via Tripbod.com.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.