Het coronavirus (COVID-19) kan invloed hebben op je reisplannen. Waar je ook heengaat, hier vind je het laatste advies.

Nieuws Van Marrakech tot Bali: 8 eco-vakanties

Alle artikelen

Van Marrakech tot Bali: 8 eco-vakanties

Groen vakantievieren kan op allerlei manieren. Van eenvoudig en puur, terug naar de basis tot duurzaamheid verpakt in daverend design met vijfsterren luxe: Skyscanner maakte een bijzondere selectie groene bestemmingen en accommodaties voor slow en (h)eerlijk genieten van het leven.

Turkije

1. Ecofarm Pastoral in Fetiye

Bij ecofarm Pastoral Vadi in Fethiye, Zuidwest Turkije gaat u terug naar de basis. Hier kun je overnachten, eerlijk eten van het land en genieten van de natuur. Een geweldig mooie plek midden in een vallei, omgeven door pijnboombossen en rivieren. Ook zeer geschikt voor kinderen. Er zijn diverse workshops en kinderen mogen meehelpen op de boerderij, vissen vangen in de rivier of er een frisse duik nemen. Het strand ligt op zo’n 10 minuten rijafstand. Vanaf Dalaman is het nog een uur rijden naar Fethiye.

Ecofarm Pastoral Vadi

2. Eco Luxury in Üçhisar, Cappadocië,

Heb je een ruimer budget? Dan kun je ook kiezen voor Eco-Luxury. Hotel Argos in het wereldberoemde Üçhisar in Cappadocië overtreft alle ideeën en verwachtingen die u ooit had van een eco-hotel. Het is gebouwd in een voormalig klooster en maakt deel uit van het cultureel erfgoed van Üçhisar. Dit dorp heeft een immens rotskasteel met grotwoningen, dat overal bovenuit torent. Een ideale uitvalsbasis om de wonderlijke vormen en kleuren die de natuur Cappadocië heeft gegeven te ontdekken. Zoals de liefdesvallei, gevuld met door erosie gevormde feeënschoorstenen. Vliegen doe je naar Kayseri.

Hotel Argos

Verenigd Koninkrijk

3. Eenvoud en puur natuur in Somerset

Om tot rust te komen, te wandelen en uit te waaien ga je naar Zuidwest-Engeland. De glooiende landschappen, typische Engelse dorpen, milde klimaat en veel cultuur maken dit tot een geliefd deel van Groot-Brittannië. Hier vind je de graafschappen Cornwall, Devon, Somerset en Dorset. In Bournemouth vind je het charmante Green House Hotel. Een prachtig herstelde Victoriaanse villa, genesteld tussen de stranden van Dorset en de mysteries van het “New Forest”. Na een wandeling op het strand of in het bos eet in het luxe Arbor restaurant en relax je in je luxe kamer.

4. Duurzame luxe in Cornwall

We blijven in Zuidwest-Engeland, maar gaan naar Cornwall waar we stuitten op een luxe variant van The Scarlet in Mawgan Porth. Het ontwerp en de bouw van dit hotel gaan zoveel mogelijk op in de natuurlijke omgeving. Alles is gericht op duurzaamheid, energiezuinigheid en hergebruik. Het hotel grenst direct aan de ruige kust van Cornwall en alle 37 kamers hebben zeezicht. Met spa, Ayurvedische behandelingen en meer relaxmogelijkheden. Prijswinnende chef-kok Ben Tunnicliffe gebruikt verse producten van lokale boeren en producenten en heeft een puur Europese wijnkaart samengesteld. Vliegen doe je naar Newquay.

Marokko

5. Massages en hamam in Marrakech

Hamams zijn een vast onderdeel van de Marokkaanse cultuur. In Marrakech vind je vele hamams om lekker te ontspannen na een dag in de drukke souk. Even buiten Marrakech ligt het boetiekhotel Sirayane. Het is eigenlijk meer een boetiekhotel dan een wellnessresort, maar het noemt zich ook spa en heeft een weldadig wellnesspakket met overnachtingen, een hamam massage en een oosterse massage. Daarnaast dwingt de omgeving je vanzelf tot relaxen. Met een fraai buitenzwembad, mooi aangelegde tuinen om doorheen te slenteren, kom je hier vanzelf tot rust. Even lekker weg!

Sirayana Hotel

6. Kasbah in het Atlasgebergte

Een flinke wandeling of voor het serieuze werk, een trekking, door het Atlasgebergte maak je hoofd gegarandeerd leeg. U doet Berberdorpen aan en ziet het dagelijkse leven op het Marokkaanse platteland. Het pure Marokko. Midden in het biosfeerreservaat Argan (UNESCO werelderfgoed) verrees een paar jaar geleden de Atlas Kasbah Ecolodge. Een lodge die duurzaamheid en innovatie met elkaar vermengt en is gebouwd met respect voor de natuur en de lokale Berber bevolking. Hier overnacht je tussen de toppen van het Atlasgebergte en geniet je van de Marokkaanse keuken; er zijn ook kookworkshops. Het vliegveld van Agadir ligt er vlakbij.

Bali

7. The Organic Farm

Acht jaar geleden hakte Marjan van Ravenzwaaij de knoop door. Ze verliet Amsterdam en vertrok naar Bali. Ze vond er haar grote liefde Wayan en samen begonnen ze The Organic Farm. Een magische, pure plek in een vulkanisch, spectaculair landschap. Op The Organic Farm draait alles om de natuur. Je drinkt water direct van de bron, krijgt verse koffie met bonen van de lokale fabriek en kiest uw eigen organic groente en fruit van het land. Overnachten doe je in een traditioneel bamboehuis waar je ’s ochtends de zon ziet opkomen boven Mount Agung.

The Organic Farm

8. Milieuvriendelijk en organic verpakt in vijfsterrenluxe

Van het leven zoals het oorspronkelijk bedoeld is, naar de luxe eco villas van Alila. Duurzaamheid verpakt in vijfsterrenluxe. Alila Villas Uluwatu en Alila Villas Soori zijn onderdeel van Alila Hotels en resorts. Adembenemend design, daken gemaakt van lava die de warmte reflecteren, diverse duurzame faciliteiten en vrijwel alleen organisch eten van lokale producenten. Een superdeluxe eco verantwoord sprookje.

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur.