Vergelijk de prijzen en bespaar op hotels in Ankara

Sorry, Wij kunnen geen verblijven langer dan 30 nachten boeken.

Zoek op onze kaart naar de beste hotels in Ankara

Gebruik onze kaart om te zoeken naar hotels in de buurt van Ankara of attracties die u wilt bezoeken.

De beste hotels in Ankara. Lees de beoordelingen.

Wees er zeker van dat u het perfecte verblijf hebt geboekt. Lees de beoordelingen van echte gasten voordat u boekt.

Meer hotels bekijken

Hotels Ankara

Ankara is de hoofdstad van Turkije en ligt panoramisch gelegen op de Anatolische Hoogvlakte. Alhoewel Istanbul de grootste stad is van Turkije, is ook een verblijf in Ankara absoluut de moeite waard, met name als u van de Turkse cultuur en architectuur houdt. Boek daarom vandaag nog Ankara hotels en geef uw ogen de kost!

 

Ankara, een stad met drieduizend jaar historie

 

Ankara heeft een rijke historie en is al meer dan drieduizend jaar oud. De oude binnenstad, die ook wel Oud-Ankara wordt genoemd, bestaat uit een citadel waar een authentiek Osmaanse stad omheen is gebouwd. In dit historische gedeelte van Ankara zijn veel bezienswaardigheden te bewonderen, zoals de tempel van Augustus en de Zuil van Julianus. Daarnaast kunt u in de oude binnenstad veel unieke winkeltjes bezoeken en lekker eten. In Oud-Ankara zijn veel betaalbare middenklasse en topklasse hotels te vinden, waaronder het Ankyra Hotel, het Angora Hotel, het Doubletree By Hilton Ankara – Kolej en het Radisson Blu Ankara.

 

Bezienswaardigheden Alicante

 

De belangrijkste topattractie van Ankara is het Museum van Anatolische beschavingen, dat zich in een oude vijftiende eeuwse bazaar bevindt. In het museum kunt u allerlei voorwerpen en kunststukken uit onder meer de steentijd, bronstijd en tijd van de Hettieten bekijken. Andere interessante musea zijn het Atatürk Mausoleum in het Atatürkmuseum. Daarnaast is het zeer de moeite waard om in Ankara wat moskeeën te bezoeken, zoals de prachtig versierde Arslanhane Carnii Moskee, die in de dertiende eeuw gebouwd is.

Rondom de historische binnenstad van Ankara bevinden zich alle nieuwbouwwijken met moderne architectuur en uitgestrekte parken. Hier zijn ook veel vier- en vijfsterrenhotels te vinden, waaronder het Ramada Plaza Ankara, het Crowne Plaza Ankara, het Wyndham Ankara en het JW Marriott Hotel Ankara.

 

Goedkope hotels Alicante

 

De meeste budgethotels en hostels van Ankara bevinden zich in het centrum van de stad. Goede opties zijn bijvoorbeeld het Ankara Risiss Hotel, het Sahinbey Hotel, Hotel Mithat en Mina 1 Hotel. Het voordeel van deze goedkope hotels is dat de meeste bezienswaardigheden zich op loopafstand van uw accommodatie bevinden, u hoeft dan dus geen taxi of bus te nemen.

 

Tip

 

Houdt u van winkelen of gaat u graag op koopjesjacht? Ga dan naar de moderne winkelcentra in de wijk Kizilay of bezoek de leuke oude winkeltjes aan de ÇikrikÇilar Yokusu in de wijk Ulus. Indien u op zoek bent naar typisch Turkse ambachtelijke souvenirs, zoals koperen voorwerpen, sieraden, tapijten, antiek en zilver, ga dan naar de beroemde winkelstraat Bakircilar Çarsisi. Voor typisch Turkse producten als specerijen, gedroogde zuidvruchten en noten dient u naar de heuvel van de Citadel bij de oude stadspoort te gaan.