Kaart

Vliegtickets Bourgas

Boergas is een populair vakantieplaatsje aan de Zwarte Zee, in het oosten van Bulgarije. In en nabij Boergas zij niet alleen prachtige stranden te vinden, ook de omgeving van het stadje is meer dan de moeite waard vanwege de adembenemende natuur. Boek daarom nu vliegtickets Boergas en geniet van alles wat deze bijzondere vakantiebestemming in Bulgarije u te bieden heeft!

 

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben geen visum nodig om Boergas te bezoeken.

 

Seizoen

In Boergas zijn de zomers warm met een gemiddelde dagtemperatuur van 28C, en de lente en herfst zijn heerlijk mild. De winters in Boergas kunnen daarentegen flink koud zijn, dus u kunt dit mooie Bulgaarse stadje het beste niet tussen november en april bezoeken.

 

Vervoer

In Boergas zijn de bus en taxi de belangrijkste vormen van transport, maar veel stranden en bezienswaardigheden zijn eenvoudig te voet te bereiken.

 

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 20:00 en in het weekend van 11:00 tot 19:00. Sommige kleinere winkels gaan tussen de middag enkele uren dicht.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00

Restaurants en cafés: vaak de gehele dag en avond open tot ca. 22:00

 

Fooien

In Boergas is het gebruikelijk om in cafés en restaurants 5 tot 10% fooi geven. Indien u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden.

 

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 166 (politie), 150 (ambulance)

Nederlandse ambassade: Oborishtestraat 15, 1504, Sofia. Tel.: (+359) 02-8160300.

 

Bezienswaardigheden

De Bulgaarse stad Boergas, vaak ook Burgas genoemd, ligt aan de Zwarte Zee en is al decennia lang een populaire toeristische trekpleister. De vele binnenlandse en buitenlandse bezoekers die elke zomer naar dit pittoreske stadje komen komen vooral voor de royale stranden, maar ook de prachtige natuur in de omgeving spreekt veel mensen aan. Het beroemdste strand  van Boergas heet het Centrale Strand, en is maar liefst 100 meter breed. Niet ver daar vandaan ligt de Marine Tuin (Morska Gradina), waar u heerlijk kunt wandelen, picknicken en luieren in de schaduw. Op veel stranden zijn duikscholen en bootverhuurbedrijven te vinden, dus als u actief bezig wilt zijn komt u in Boergas prima aan uw trekken. Rondom Boergas bevinden zich diverse zoet- en zoutwatermeren, waar mensen modder op hun huid smeren omdat dit een heilzame werking zou hebben. Uiteraard zijn er in Boergas ook diverse bezienswaardigheden te bewonderen, zoals het Historisch Museum, het Museum van Natuur en Wetenschap, het Etnografisch Museum en het Zomer Theater. Daarnaast kunt u in Boergas heerlijk eten en op elke straathoek is wel een gezellig cafeetje te vinden waar u op een terrasje in de zon kunt genieten van een kopje koffie.

Goedkoopste vluchten naar Bourgas van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.