Kaart

Air Mauritius

Air Mauritius, officieel Air Mauritius Limited genaamd, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Mauritius en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Port Louis. De Afrikaanse luchtvaartmaatschappij, die Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport als belangrijkste thuisbasis heeft, is opgericht in 1967. Air Mauritius voert vluchten uit naar ruim 24 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa en Australië, waaronder Kaapstad, Nairobi, Amsterdam (vanaf maart 2018), Londen, Sydney en Beijing. De luchtvaartmaatschappij is lid van de luchtvaartalliantie Vanille Alliance, waartoe onder andere ook Air Austral, Air Madagascar, Air Seychelles en Int'Air Îles behoren. Daarnaast heeft Air Mauritius diverse codeshare agreements met andere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France, Emirates en Singapore Airlines.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Mauritius

Inchecken Air Mauritius

Bij Air Mauritius kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken is bij Air Mauritius mogelijk vanaf 24 uur tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je online ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon (indien mobiele instapkaarten op je luchthaven van vertrek worden geaccepteerd). Daarna ga je naar de luchthaven en geef je je eventuele bagage uiterlijk 1 uur voor vertrek af bij een incheckbalie van Air Mauritius. Check je op de luchthaven in, dan adviseert Air Mauritius om je uiterlijk 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken te melden bij de incheckbalies van de luchtvaartmaatschappij. Vlieg je in de Business Class, dan kun je naar een Premium Check-In balie lopen waar je sneller geholpen wordt.

Bagage Air Mauritius

Voor handbagage geldt bij Air Mauritius dat je in de Economy Class maximaal 1 stuk handbagage mag meenemen in de cabine, mits deze maximaal 7 kilo weegt en een omtrek (l + b + h) heeft die niet groter is dan 115 cm (inclusief zijvakken, handvaten en wieltjes), en persoonlijke accessoires, zoals een handtasje, kleine laptoptas of camera. In de Business Class klasse mag je maximaal 2 stuks handbagage meenemen die elk niet zwaarder zijn dan 7 kilo en elk een omtrek van maximaal 115 cm (inclusief zijvakken, handvaten en wieltjes) hebben. Ook in de Business Class mag je daarnaast persoonlijk accessoires meenemen, zoals een handtasje, kleine laptoptas of camera. De bagagevrijstellingen voor ruimbagage zijn bij Air Mauritius afhankelijk van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Doorgaans geldt dat je in de Economy Class maximaal 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo gratis mag inchecken en in de Business Class maximaal 2 stuks ruimbagage van maximaal 32 kilo elk. In alle gevallen geldt dat elk stuk bagage een maximale omtrek (l + b + h) van 158 cm mag hebben. Voor overbagage dient bij Air Mauritius altijd betaald te worden en stukken bagage die zwaarder zijn dan 32 kilo worden niet geaccepteerd. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage je op jouw vlucht gratis mag inchecken en wat de overbagagetarieven zijn, raadpleeg dan de website van Air Mauritius voor meer informatie.

Stoelen reserveren Air Mauritius

Als je gaat vliegen met Air Mauritius kun je tijdens het boekingsproces gratis een standaard stoel reserveren. Vlieg je in de Economy Class en heb je graag een voorkeursstoel, zoals een stoel met extra beenruimte of een stoel vooraan in het vliegtuig, dan kun je die tegen betaling reserveren als je boekt. De tarieven voor een voorkeursstoel variëren tussen de €30 en €70 per stoel per enkele reis en zijn afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming. Vanwege veiligheidsvoorschriften zijn aan het reserveren van stoelen bij de nooduitgang bijzondere voorwaarden verbonden.

Boekingskosten Air Mauritius

Air Mauritius brengt geen boekingskosten in rekening. Wel kunnen er afhankelijk van je tickettype kosten in rekening worden gebracht voor het wijzigen of annuleren van je ticket. Daarnaast dien je te betalen voor optionele services, zoals het reserveren van voorkeursstoelen en het inchecken van overbagage. Als je online boekt via de website van Air Mauritius dan kun je met alle gangbare creditcards betalen, waaronder Visa en MasterCard.

Service aan boord

Op alle vluchten van Air Mauritius worden gratis maaltijden, snacks en dranken geserveerd. Bij de warme maaltijden heb je meestal de keuze uit zowel Westerse als Afrikaanse en/of Aziatische gerechten, afhankelijk van de route die je vliegt. Wil je vanwege een dieet of religieuze redenen een speciale maaltijd, dan kun je die uiterlijk 24 uur (koosjer maaltijden 48 uur) voor vertrek van je vliegtuig opgeven in je reservering. Daarnaast heb je op alle lange afstandsvluchten de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem, waarop je films kunt kijken, spelletjes kunt spelen en muziek kunt luisteren. In de stoelzak voor je bevindt zich het boordmagazine Islander, dat boordevol handige reistips, wetenswaardigheden en nuttige informatie staat. Ook kun je op alle internationale vluchten van Air Mauritius belastingvrije artikelen aan boord kopen.

Punctualiteit Air Mauritius

De punctualiteit van Air Mauritius goed te noemen, volgens de recente cijfers vertrekt 8 op de 10 vluchten van de luchtvaartmaatschappij op tijd.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.