Kaart

Vluchten Rotterdam

Woont u in het buitenland en bent u op zoek naar goedkope vliegtickets Rotterdam? Dan komt u waarschijnlijk voor de Euromast, de bruisende haven en de Kop van Zuid, want dat zijn enkele van de vele topbezienswaardigheden waar Rotterdam bekend om is.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart dan hoeft u geen visum aan te vragen om Rotterdam te bezoeken.

Seizoen

U kunt Rotterdam het gehele jaar door bezoeken. Houdt u niet van regen dan kunt u het beste in de zomermaanden naar Rotterdam, want dan zijn de temperaturen het hoogst en valt er de minste neerslag.

Vervoer

Als u de stad op eigen houtje gaat verkennen kunt u gebruik maken van bussen, trams, metro’s en lokale treinen. Als u veel met het openbaar vervoer gaat reizen kunt u het beste een dagkaart of meerdagenkaart kopen.

Openingstijden

Winkels: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00 en zaterdag van 10:00 tot 17:00. Op donderdag zijn de meeste winkels open tot 21:00. ‘s Zondags zijn met name winkels in het centrum open van ca. 11:00 tot 17:00.

Restaurants en cafés: afhankelijk van het type horeca geopend van 8:00 of 12:00 tot 1:00. Nachtclubs zijn meestal veel langer open.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00.

Fooien

Het is gebruikelijk om in Rotterdam ca. 5 tot 10% fooi te geven in restaurants. Indien u een taxi neemt kunt u het bedrag naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlandse Ambassade: niet van toepassing. Indien u ingeschreven staat in Nederland kunt u bij vermissing van uw Nederlands paspoort terecht bij het gemeentehuis in uw eigen woonplaats. Woont u in het buitenland, dan kunt u op Schiphol een nieuw paspoort aanvragen.

Bezienswaardigheden

Rotterdam is de enige stad van Nederland die een echte stedelijke skyline met hoogbouw heeft. Indien u deze moderne wijk van de stad van dichtbij wilt bekijken kunt u het beste over de Erasmusbrug naar de Kop van Zuid lopen, het voormalige deel van de oude haven dat een hippe wijk is vol kantoren, winkels, luxe hotels, het Luxor Theater, een cruiseterminal en veel moderne architectuur. Daarnaast mag u natuurlijk de vertrouwde Euromast niet missen, en als u van kunst en cultuur houdt is het aan te bevelen om het Museumpark Rotterdam te bezoeken en de Beeldenroute langs de Westersingel te lopen. Mocht u nog wat

tijd over hebben dan kunt u ook heerlijk winkelen in Rotterdam, bijvoorbeeld in de Koopgoot waar u alle bekende Nederlandse warenhuizen vindt. 

Heb je reeds je vlucht geboekt naar Rotterdam The Hague Airport of ben je van plan om iemand op te gaan halen, bekijk dan hier de meest actuele aankomstinformatie.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Rotterdam

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Rotterdam: Rotterdam.
Delta, KLM Cityhopper, KLM, transavia, Corendon Airlines, Pegasus Airlines, Royal Air Maroc en Corendon Airlines Europe hebben directe vluchten naar Rotterdam.
De goedkoopste maand om te vliegen naar Rotterdam is maart.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.