Nieuws 13 handige tips voor autoverhuur

Alle artikelen

13 handige tips voor autoverhuur

De combinatie goedkoop vliegticket met een goede autoverhuur deal, is een prettige start voor een relaxte vakantie. Het huren van een auto geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt en mooie autotochten te maken door het land van uw bestemming. Wil je een auto huren, lees dan deze 13 handige tips voor autohuur.

1. Controleer op beschadigingen

Bekijk voordat je vertrekt, al dan niet samen met de verhuurder, of er geen beschadigingen aan de auto zijn gekomen. Laat aanwezige beschadigingen in het contract opnemen. Zo voorkom je dat je achteraf wordt aangesproken op schade die je niet veroorzaakt hebt.

Jongens en meisjes handen auto

2. Fotografeer auto aan het begin en eind

Moeten betalen voor niet bestaande schade of parkeerboetes die nooit uitgegeven zijn, het komt voor dat je dingen moet betalen die niet op jouw conto kunnen worden bijgeschreven. Fotografeer daarom de huurauto bij het ophalen, rapporteer schade direct (voor vertrek) en maak foto’s van de auto na de vakantie.

3. Lees en bewaar het huurcontract goed

In het huurcontract staan alle gemaakte afspraken zoals wie er in de auto rijdt, wie verhuurt, het type auto, kilometerstand bij vertrek, de huurperiode en al aanwezige schade, afgesproken periode en contactgegevens bij schade of technische problemen. Zorg ervoor dat hierin ook duidelijk staat wie de auto bestuurt, voor die personen ben je verzekerd, voor degene die niet staat vermeld als bestuurder, niet.

Handig! Gidsen voor autorijden in het buitenland

4. Lees voorwaarden leeftijd bestuurder

Kijk goed of alle bestuurders van de huurauto aan de eisen van de verhuurder voldoen. Sommige verhuurders hanteren een minimum leeftijd voor de bestuurder. Soms moet iemand al voor een bepaalde tijd een rijbewijs hebben om een auto te kunnen huren.

5. Creditcard vereist met voldoende krediet

Voor het huren van een auto moet je in het bezit zijn van een creditcard. De creditcard staat garant voor de borg, het eigen risico, het vergoeden van eventuele schade of het betalen van verkeersboetes. De verhuurder vraagt meestal een machtiging om dergelijke bedragen te incasseren.

Belangrijk! Zorg bij het ophalen van de auto dat er voldoende krediet op jouw creditcard staat zodat je de borg (vaak rond de 1000 euro) kunt betalen. Anders krijgt je de auto niet mee! Je zult niet de eerste zijn die dat overkomt.

Creditcard

6. Aanvullende verzekering voor huurauto en eigen risico

Een reisverzekering dekt niet schade aan een huurauto en bij materiële en letselschade door een ongeluk. Daarvoor is een aanvullende verzekering nodig. Kijk goed naar de mogelijkheden die de autoverhuurder biedt. Bepaal ook hoe hoog je het eigen risico wilt laten zijn. Een lager eigen risico betekent een hogere huurprijs.

Mannen huren luxe Jaguar, vrouwen kiezen stoere Jeep

7. Betalen autohuur

Betaal achteraf of vooraf, de borg wordt in ieder geval direct via meestal credit card (tijdelijk) geïnd. Achteraf worden meestal de kosten verrekend. Maar dit verschilt per autoverhuurmaatschappij.

8. Bekijk de Algemene Voorwaarden

Meestal hele epistels die niet uitnodigen om te lezen maar toch is het slim om met een kop koffie de AV door te nemen. Zo voorkom je verrassingen.

9. Neem geldige identiteitspapieren mee

Zorg dat je een geldig identiteitsbewijs hebt als je de auto ophaalt, van jezelf maar ook van de eventuele andere bestuurders.

10. Schade en technische problemen, noodnummer bij de hand

Neem bij technische problemen direct contact op via het noodnummer of met de verhuurder. Ga niet op eigen houtje naar een garage om iets aan de auto te laten doen. Op die manier voorkom je dat jezelf moet betalen en dat de kosten nog meer oplopen.

Waarschuwingsbord weg gras berm

11. Inleveren, op tijd en met volle tank

Zorg dat je de auto op afgesproken tijd op de afgesproken plek weer inlevert. Mocht je de tijd niet redden of een andere inleverlocatie wensen, laat de verhuurder dit dan tijdig weten. En zorg ervoor dat er voldoende benzine in de auto zit, althans de hoeveelheid zoals afgesproken. Inleveren met volle tank is gebruikelijk. Doe je dit niet dan kost het je brandstofkosten plus extra servicekosten.

Lees ook: Verborgen kosten bij autoverhuur

12. Check de eindafrekening

Wellicht een open deur, want een te betalen rekening checken is altijd goed. Vrijwel altijd betaal je een borg, dit bedrag wordt in de meeste gevallen later verrekend met de gemaakte kosten. Check goed of dit klopt.

13. Let op afgeschreven bedragen creditcard

Het komt voor dat er ten onrechte bedragen worden afgeschreven (de borg) na het huren van een auto, check dit goed! In principe kun je via jouw creditcardmaatschappij, met de juiste bewijzen, dit terugvorderen.

Handen in de lucht roze auto man en vrouw

Vergelijk en vind de beste autohuur deals met Skyscanner Autoverhuur

Kaart

Zin gekregen in reizen? Wat te denken van deze bestemmingen:

Vliegtickets IstanbulVliegtickets Curaçao Vliegtickets Nador
Amsterdam – IbizaVliegtickets ColomboVliegtickets Valencia
Vliegtickets MiamiVliegtickets PortoVliegtickets Cairo