Nieuws Auto's Een auto huren vanaf 18 jaar: hoe zit dat?

Alle artikelen

Een auto huren vanaf 18 jaar: hoe zit dat?

Je bent 18 jaar en hebt net je rijbewijs gehaald. Een goede reden om tijdens je vakantie een huurauto te huren, toch? Helaas gaat dat niet zo makkelijk, want veel autoverhuurder hanteren een minimumleeftijd. Skyscanner zocht het uit en zet alle informatie over hoe je een auto kan huren als 18 bent op een rijtje.

Wat is de minimumleeftijd voor autohuur?

De meeste autoverhuurders hanteren een minimumleeftijd. Die minimale leeftijd voor autohuur verschilt per verhuurder en per bestemming. Voor de meeste autoverhuurders geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar. Je kunt dus niet zomaar een auto huren als je 18 bent. 

Ik heb net mijn rijbewijs, mag ik dan een auto huren?

Wil je een auto huren, dan moet je ook al een tijdje je rijbewijs hebben. Verhuurder eisen vaak dat je minstens 1 à 2 jaar in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. Je moet op papier dus ook al enige rijervaring hebben. Goed nieuws trouwens voor reizigers die in de Verenigde Staten een auto willen huren, want daar geldt deze regel niet.

Boek een huurauto via Skyscanner

Auto huren en onder de 25? Dan betaal je (vaak) een toeslag.

Je bent 23 jaar en hebt al 5 jaar je rijbewijs, dan zou je in principe zonder zorgen een auto moeten kunnen huren, toch? Helaas: veel autoverhuurbedrijven berekenen namelijk een toeslag voor bestuurders die jonger zijn dan 25 jaar. De prijs hiervoor verschilt per verhuurder en per land. Houd daar rekening mee als je een budget maakt voor jouw vakantie met huurauto.

Gelukkig: er zijn uitzonderingen

Kun je als 18-jarige dan helemaal geen auto huren? Gelukkig zijn er uitzonderingen. In Frankrijk, Duitsland en Spanje zijn er bijvoorbeeld een paar type auto’s die je al vanaf je 18de mag huren.

Daarnaast zijn er ook heel veel verhuurbedrijven die soepelere regels hanteren. Er gelden dan vaak wel andere voorwaarden. Zo moet je bij de ene partij meer betalen voor je huurauto en heb je bij de andere verhuurder een hoger eigen risico. 

Wil je zeker weten of je als 18-jarige een huurauto meekrijgt? Bestudeer de voorwaarden van het verhuurbedrijf en de huurauto.

Ik ben 18, kan ik via Skyscanner een huurauto boeken? 

Het is helaas niet mogelijk om via Skyscanner te zoeken op huurauto’s voor bestuurders tussen de 18 en 21 jaar.

Auto huren vanaf 21 jaar via Skyscanner

Ben je 21 jaar of ouder en wil je een auto huren via Skyscanner? Dan kun je via skyscanner.nl/autoverhuur wél eenvoudig een huurauto boeken voor je volgende reis. Wat je daarvoor moet doen:

  1. Zet het vinkje bij ‘Leeftijd van bestuurder tussen 25 – 75’ uit
  2. Selecteer de leeftijd van de hoofdbestuurder
  3. Voer je zoekopdracht in
  4. De zoekmachine geeft je een actueel aanbod
Ontdek de wereld met een huurauto

Is er ook een maximumleeftijd voor autohuur?

Als er een minimumleeftijd voor autohuur is, is er dan ook een maximumleeftijd? Jazeker. De gemiddelde maximumleeftijd voor het huren van een auto is 75 jaar. De exacte maximumleeftijd voor je huurauto vind je terug in de voorwaarden van je huurcontract.

Waar moet ik nog meer op letten bij het huren van een auto?

Ben jij de hoofdbestuurder? Zorg dat je boekt met een creditcard die op jouw naam staat. Meer goede tips voor autohuur vind je ons artikel met veelgestelde vragen over het huren van een auto.

Boek hier een huurauto voor je volgende reis

Vanaf welke leeftijd kan ik een auto huren in Spanje?

Over het algemeen moet je minstens 21 jaar zijn om een auto te huren in Spanje. Er zijn echter uitzonderingen, want voor bepaalde voertuigen geldt die regel niet. Vraag dit na bij je verhuurmaatschappij. 

Vanaf welke leeftijd kan ik een auto huren in Griekenland?

Wil je in Griekenland een auto huren, dan moet je minstens 21 jaar oud zijn. Let op: Er zijn verhuurders die een grens van 23 jaar oud hanteren. Let daar goed op bij het boeken van je huurauto. 

Meer tips voor reizen met een huurauto

Hoe vind ik een goedkope huurauto op Skyscanner?

Van Nederland naar het buitenland met een huurauto

Auto huren zonder creditcard: FAQ

Auto huren: veelgestelde vragen en handige tips

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.