Nieuws De 10 waanzinnigste plekken om te bezoeken tijdens reizen in Zuid-Amerika – inclusief fotos!

Alle artikelen

De 10 waanzinnigste plekken om te bezoeken tijdens reizen in Zuid-Amerika – inclusief fotos!

Een verbluffende verzameling foto's van geweldige plekken in Zuid-Amerika waar je absoluut naar toe moet... ooit.

Geniet van het uitzicht van de condor vanuit het comfort van je eigen bureaustoel, of de trein, of waar je ook zit. Neem een kijkje bij enkele van de meest geweldige plekken in Zuid-Amerika en ga er misschien zelf naar toe… ooit. Droom met ons mee.

1. De watervallen van de Iguaçu, Argentinië/Paraguay/Brazilië

Als je een waterval bezoekt tijdens je wereldreis, doe het dan ook goed. De watervallen van de Iguaçu bestaan uit 275 watervallen en vormen samen een van de grootste watervallen ter wereld. Ze zijn zó omvangrijk dat ze aan wel drie landen grenzen. De hoogste waterval is een ijzingwekkende 80 meter.

Igazu watervallen

2. Praia Vermelha, Rio de Janeiro, Brazilië

Met al die beachvolleybal en Barry Manilow-associaties is de Copacabana wereldberoemd, terwijl het arme kleine Praia Vermelha in zijn schaduw ligt. Pak de kabelbaan naar de Suikerbroodberg en geniet van het uitzicht, net als 007 en Jaws tijdens hun worsteling in Moonraker.

Rio de Janeiro

3. Nationaal park Torres del Paine, Patagonië, Chili

Een geweldige plek om de Andes in al hun spektakel te ervaren is het nationaal park Torres del Paine – een fantastisch gebied met massieven die zijn bedekt met gletsjers, onder sneeuw bedolven bergen, torenhoge bergtoppen, zuivere ijsblauwe meren, kirstalheldere rivieren en de lama-achtige guanaco…

Nationaal park Torres del Paine

4. Huacachina, Peru

Tot de jaren ’30 bestond Huacachine nog niet. Rond die tijd beslisten enkele Peruvianen dat het een goed idee was te gaan bouwen rond het meer – een echte oase in de woestijn. Het is dan ook geen verrassing dat dit tegenwoordig allerlei toeristen aantrekt die een glimp op hopen te vangen van de zeemeermin die volgens de legende in het meer woont… en om te scheuren in de zandbuggy’s.

Huacachina

Werken tijdens je vakantie? Tips over 7 bestemmingen voor een werkvakantie

5. São Paulo, Brazilië

Als je van bruggen houdt, dan is de Octávio Frias de Oliveira brug erg interessant voor je. Brugenthousiastelingen zullen opveren bij het feit dat dit de enige brug ter wereld is dat twee aparte gebogen dekken heeft, die door één betonnen mast worden ondersteund. Er wordt helaas ook veel gestolen. Dieven nemen allerlei voorwerpen mee, zoals kabels en de lampen.

Sao Paolo Octávio Frias de Oliveira Bridge

6. Salvador da Bahia, Brazilië

‘Brazilië’s gelukshoofdstad’ dankt zijn bijnaam aan de vele feesten, die ongetwijfeld worden gevoed door de enorme hoeveelheden rum (om maar even een cliché te noemen). Het hoogtepunt van de culturele kalender is het carnaval van de stad, wat officieel het grootste feest op aarde is, wanneer vier miljoen mensen een week lang van de wereld zijn, en daarna beloven nooit meer rum te drinken.

Salvador da Bahia

Lees ook: Blik op de 10 beste bestemmingen voor backpackers

7. Huayhuash, Peru

Je zou wellicht kunnen denken dat iemand zijn best heeft gedaan in Photoshop, maar het Huayhuash looppad, in het Huayhuash berggebied in de Andes, is door het tijdschrift National Geographic benoemd tot ‘op een na mooiste tocht ter wereld’. Behoorlijk indrukwekkend toch? Mocht je gaan backpacken in Peru is dit een aanrader.

Huayhuash looppad

8. Montevideo, Uruguay

Stel je voor, je gaat naar de boulevard om te genieten van de zonsondergang en maakt een wandelingetje om eetlust op te werken voor een stevig vullende steak sandwich met eieren en groenten (de Uruguayaanse specialiteit, chivito of ‘cholesterolbom’ en plots gebeurt er iets wonderbaarlijks. Het weer in Montevideo is doorgaans subtropisch, maar blijkbaar komt ijzel in de winter regelmatig voor.

Montevideo Uruguay

9. Bogota, Colombia

Misschien schrikt Colombia’s gevaarlijke reputatie je een beetje af en hoewel het misschien niet al te veilig is om ’s avonds laat rond te slenteren in Bogota met een lychee martini teveel op, geldt dat voor bijna alle steden. Breng zeker een bezoekje aan het historische deel van de stad, La Candelaria, en oriënteer je (het is gigantisch) door de kabelbaan te nemen naar de berg Monsserate.

Bogota

10. Machu Picchu, Peru

Je dacht toch niet dat we deze waren vergeten hè? Je kunt ook zelf de heuvel beklimmen die je vanaf daar kunt zien, maar je zult wel klimmersbenen moeten hebben. Echt een prachtige bestemming en moet zeker op je bucket list!

Machu Picchu

Meer: Ben je zelf naar Zuid-Amerika geweest? Wat vond jij de meest geweldige plek? Of als je nog niet bent geweest, waar zou je dan naar toe willen gaan? Laat het ons hieronder weten.

Inspiratie en tips nodig? Bekijk de andere backpacker artikelen:

15 vragen aan reisblogger Manouk Bob van bunch backpackers

15 vragen aan reisblogger Manon de Jong van Reiswijsneuzen

De 10 beste tips en trucs voor bij het backpacken