Nieuws Herfstkleuren in 2020: hier moet je zijn!

Alle artikelen

Herfstkleuren in 2020: hier moet je zijn!

De herfst is weer begonnen en dat betekent: herfstkeuren! In dit artikel delen wij de mooiste plekken in Nederland om de herfstkleuren te zien, een combinatie van natuurgebieden en steden. Veel plezier in de herfst van 2020!

We weten dat reizen op dit moment bijzonder moeilijk is. Maar naast het nieuwste COVID-19 reisadvies en updates, willen we je blijven inspireren met nieuwe reisartikelen. We raden je ten zeerste aan om het laatste reisadvies van de Rijksoverheid te raadplegen voordat je gaat genieten van de mooiste herfstkleuren in Nederland.

De Veluwe in herfstkleuren

De herfstkleuren in Nederland komen prachtig tot uiting op de Veluwe. En dan vooral op plekken waar veel loofbomen staan. Denk hierbij aan Nationaal Park Veluwezoom (bekend van de Posbank), de bossen rondom Garderen en het gebied bij Hoenderloo en het Hoenderloosche Bos. Bijkomend voordeel van de herfstkleuren gaan zien op de Veluwe is dat je hier ook de burlende edelherten kunt zien en vooral: horen. Dit bijzondere geluid is vooral ’s avonds goed te horen en kan, afhankelijk van de wind, soms kilometers weg dragen. Ga ergens stil staan, vouw je handen in een kommetje achter je oren en laat je verbazen over het oergeluid van het edelhert.

Herfstkleuren op de Veluwe burlende edelherten

Het Rijk van Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen is een heerlijke plek om de herfstkleuren in Nederland te ontdekken. Je bevindt je hier op de grens met Duitsland en het glooiende landschap. Het is een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Kleine dorpen als Groesbeek, Mook en Molenhoek nodigen uit tot een terrasje of op een regenachtige dag een kop warme chocolademelk bij de open haard van je hotel. Ook vind je in dit gebied diverse wijngaarden die uiteraard ook meekleuren. Drink een lokaal glas wijn bij je wilddiner voor een ultieme herfstervaring!

Tip om te overnachten midden in het bos: Herberg ’t Zwaantje in Mook. Een unieke en populaire locatie, niet alleen voor reizigers maar ook de locals strijken graag op het immer gezellige terras neer.

Daarnaast is Nijmegen zelf ook echt een aanrader voor een weekendje weg in eigen land!

weekendje weg in eigen land nijmegen

Langs de grachten in Amsterdam

Ook langs de grachten van Amsterdam is het mogelijk om de herfstkleuren te spotten in het najaar. Omdat de bomen hier geïsoleerder staan dan in het bos valt het je wellicht minder snel op. En loop je er, vooral op een regenachtige dag, al snel voorbij. Maar kijk in de maand oktober en november maar eens met een oplettend oog naar de verkleuring van de bomen aan de grachten. Laat je verwonderen over de schoonheid van Amsterdam tijdens je bezoek aan onze hoofdstad.

herfstkleuren in amsterdam

Herfstwandeling in Brabant: Mastbos bij Breda

Het Mastbos in Breda is één van de beste plekken in het zuiden van het land om de herfstkleuren te spotten. Je vindt het eeuwenoude Mastbos tegen de rand van de stad aan en fietst of wandelt er zo naartoe vanuit de binnenstad. Een aanrader om te doen is het 7 kilometer lange Boswachterspad, met speciaal door de boswachter geselecteerde plekken. Dit is een wandeling die je in zo’n anderhalf tot twee uur langs de mooiste locaties van het Mastbos leidt. Door loofbossen en naaldbossen, maar ook over de boardwalks die hier zijn aangelegd om de fragiele natuur zo goed mogelijk te beschermen, maar de mens toch te kunnen laten genieten van de natuur. Misschien spot je zelfs nog wel een vosje of een ree!

herfstkleuren 2020 herfst in het mastbos breda

De Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug is een heerlijke plek om te genieten van de herfstkleuren in 2020. Wist je dat je vanaf de heuvelrug prachtige uitzichten over het Salland richting de IJssel hebt? Begin je bezoek aan dit gebied bij het bezoekerscentrum in Nijverdal. Ga vanaf hier op pad door het gebied. Maak een lange hike over de smalle bospaden, neem een bosbad, ga mountainbiken op een van de uitdagende trails in de omgeving. Of dompel je onder in de herfst op een kleedje met een goed gevulde picknickmand onder het genot van een prachtig uitzicht vanaf de heuvelrug.

Tip: als meerdaagse wandelroute kun je de Sallandse Zandloper doen, een wandelroute van 45 kilometer die je dus prima in één weekend kunt lopen!

herfstkleuren 2020 sallandse heuvelrug

Genieten van herfstkleuren in Zuid-Limburg

De loofbossen van Zuid-Limburg zijn perfect voor een herfstig lang weekend weg in eigen land. Het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg doet op veel plekken bijna on-Nederlands aan. Met zijn glooiende landschappen en kabbelende beken lijkt het alsof je de grens met België en Duitsland al over bent.

Bij de Vaalserberg en het Drielandenpunt kun je heerlijke wandeltochten maken en je aan het einde van de dag onderdompelen in de spa van Hotel Vaalserbroek. Ook fijn om te bezoeken zijn het Geuldal en het bekende Valkenburg aan de Geul. Uiteraard onder het genot van een stuk Limburgse vlaai en een warme chocolademelk of een heerlijke verse bospaddestoelensoep.

Wandelen in de herfst op de Utrechtse Heuvelrug

Goed bereikbaar voor iedereen want centraal gelegen in Nederland, is de Utrechtse Heuvelrug een heerlijke plek om je te verliezen in de romantische sferen die de herfstkleuren aan het landschap geven. De Heuvelrug strekt zich globaal uit van Hilversum tot de Grebbeberg bij Rhenen. Er zijn talloze kleine wandelpaadjes die erom vragen ontdekt te worden tijdens een herfstwandeling. Wandel bijvoorbeeld over de Laarsenberg bij Rhenen. Of doe een rondwandeling in de bossen bij Zeist. Struin over de heidevelden bij Hilversum, op de Utrechtse Heuvelrug kan het allemaal.

De herfst kan prachtig zijn, met haar bonte kleurenspel en ritselende bladeren. En de koude lucht kan heerlijk verfrissend werken. Een flinke herfstwandeling is perfect om je hoofd even helemaal leeg te maken. Dus waar wacht je nog op? Trek een warme jas en goede wandelschoenen aan en ontdek de prachtige natuur in eigen land. Op deze plekken in Nederland kun je genieten van de mooiste herfstkleuren.

Ontdek waar je heen kunt reizen

Plannen aan het maken om de wereld weer te gaan ontdekken? Bekijk welke landen open zijn voor vakantie op onze interactieve wereldkaart en meld je aan voor e-mail updates om op de hoogte te blijven van jouw favoriete bestemming.

Meer lezen?

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegticketshotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.