Nieuws Mooie Griekse eilanden: 6 vluchten vanaf €98 * retour

Alle artikelen

Mooie Griekse eilanden: 6 vluchten vanaf €98 * retour

Kalimera! Een selectie van 6 mooie Griekse eilanden om de zomer te vieren. Met 6 vluchten vanaf €98 * retour.

Wat een rijkdom. Griekenland heeft zo’n 6000 eilanden waarvan er slechts 78 bewoond zijn en een jaloersmakend inwonertal van meer dan 100 mensen hebben. De Griekse eilanden zijn stuk voor stuk paradijsjes dichtbij. Voor een heerlijke strandvakantie vol cultuur, lekker eten, ontmoetingen met gastvrije Grieken, het ontdekken van fraaie natuur en een ‘laid back’ lifestyle.

Kreta vanaf €140 *

Het veelzijdige Kreta is het grootste eiland van Griekenland met Heraklion als hoofdstad en de bezitter van zo’n 150 stranden. Kreta is levendig en kan in het hoogseizoen druk zijn, maar rustige plekken, haventjes en veel mooie stranden (Balos) en baaitjes zijn eenvoudig te vinden. Struin door de oude haven van Heraklion en zie het Koules fort. Ga op avontuur naar de Venetiaanse steden Chania en Rethymnon (met mooi strand) en voor de liefhebbers: het nachtleven in Chersonissos. Tip: vaar vanaf Kreta naar het intieme Gavdos met z’n 45 inwoners.

Vergelijk tickets Kreta
Rutas por Grecia en coche
Playas de Creta

Corfu vanaf €98 *

Een van de Ionische eilanden met Corfu stad als hoofdstad. Aan de kust veel resorts en overal strandplezier op tientallen stranden. Het achterland is ruig, rustig en mooi. Bedwing de Pantokrator berg met z’n klooster en een café van waaruit een prachtig uitzicht heeft over de zee en met geluk Albanië ziet liggen. Eet verse vis bij Agni Taverna in de Agni baai. En pak je strandtas in voor een middagje op het wonderschone, afgelegen strand met perfecte surfconditie: Avlaki.

Vergelijk tickets Corfu

Rhodos vanaf €175 *

Groot Grieks eiland met Rhodos stad en z’n 2400 jaar oude binnenstad als kloppend hart. Huur een auto of een scooter op het eiland en toer rond om Rhodos te ontdekken. Wandel door de Vlindervallei en aanschouw een van de zeven klassieke wereldwonderen: de Kolossus van Rodos, een gigantisch bronzen beeld van zonnegod Helios. Uiteraard ook hier – voor wie wil – 24/7 nachtleven, onder meer in Rhodos Street in de hoofdstad, met veel bars en restaurants.

Vergelijk tickets Rhodos

Zakynthos vanaf €147 *

Het meest zuidelijke Ionische eiland met een deels grillige kust, veel verlaten stranden intieme baaien en het wereldberoemde Navagio strand. Een strand dat alleen per boot is te bereiken, met helblauw water en een scheepswrak, jaren geleden achtergelaten door smokkelaars. Ontdek op Zakynthos ook de vele andere stranden en baaien. Zoals Laganas waar de bedreigde karetschildpad (Caretta caretta) broedt. Delen van het strand behoren tot het National Marine park en het is zelfs mogelijk om te snorkelen met de schildpadden.

Vergelijk tickets Zakynthos

Lees ook: De 12 mooiste stranden ter wereld: in beeld

Santorini vanaf €140 *

Het romantische Santorini, behorende bij de Cycladen, is waarschijnlijk het meest gefotografeerde Griekse eiland voor toeristische doeleinden. Dat wil zeggen z’n hoofdstad Thira met z’n kenmerkende witte huizen, blauwe daken en ligging op steile rotsen. Santorini is ontstaan na een van de grootste vulkaanuitbarstingen in de geschiedenis. Geniet er van rust, schoonheid en van de Griekse keuken. Café-restaurant 218˚ in Oia serveert de Griekse keuken op haar best met als cadeau een adembenemende zonsondergang vanaf het terras. Voor durfals: ga met een duikboot onder water en zie hoe het eiland er onder water uitziet. Vertrek van het plaatsje Vlichaa.

Vergelijk tickets Santorini

Lees ook: De 22 allermooiste boekwinkels ter wereld

Samos vanaf €136 *

Samos is een heel groen eiland dat zich uitstekend leent voor mooie, lange wandelingen en het relaxen in een kleine havendorpjes. Hier geen grote groepen toeristen, maar rust, afgelegen plekken en baaitjes om weg te dromen. Ga voor de combinatie paradijselijk strand, een heerlijke wandeling, een beetje snorkelen en goed vis eten naar de taveerne Kohilli. Met geluk spot je er ook nog dolfijnen.

Vergelijk tickets Samos

* Bijgewerkt april 2019. Prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijziging en/of beschikbaarheid.

Kaart