Nieuws Australië: de mooiste foto’s

Alle artikelen

Australië: de mooiste foto’s

Ontsnap even uit de kou en de donkere dagen met deze 12 adembenemende, zonovergoten beelden van Down Under, Australië.

Boek nu Australië

1. Bondi Beach

Bondi Beach is een van de beroemdste, meest iconische stranden van Australië en zelfs van de wereld. U bent er zo met een bus vanuit het centrum van Sydney, het is dan ook een favoriete stek van locals om te surfen, te zwemmen en te zonnebaden. Een waar paradijs om mensen te kijken, terwijl rolschaatsers en skaters hun kunstjes laten zien in het park achter het strand.

Boek nu Sydney

2. De 12 Apostelen

De serie kalksteenformaties die fier omhoog staan langs de kust van Victoria worden ook wel de Apostelen genoemd. Eigenlijk waren het er negen, maar voor toeristen zijn er twaalf van gemaakt. Door erosie is tot nu toe een apostel verdwenen. Van de resterende vreest men hetzelfde lot. Bekijk ze vanaf de Great Ocean Road en maak een van de mooiste autoritten op het continent.

3. Uluru

Uluru of Ayer’s Rock is een van ‘s werelds meest gewaardeerde geografische wonderen. Maar wist u dat hier een grote populatie vleermuizen woont, 73 soorten reptielen huizen en hier een bijzondere collectie zoogdieren inclusief de Walibi, marsupial mole (een soort blonde mol) en great desert skink (grote hagedis) te vinden is?

4. Baobab

Koala’s zijn schattiger maar de bescheiden Baobab boom is een van Australie’s grootste natuurlijke symbolen. De ietwat vreemd uitziende boom, net een XXL Bonsai, groeit in laaggelegen gebieden zoals deze bij het strand en kan enorm groot worden.

5. Barossa Valley

De wijngaarden van Australië vindt u vooral in Victoria, New South Wales, Zuid-Australië en West-Australië. Een van Australie’s beste rode wijnen, de prijswinnende en internationaal geroemde Grange, wordt geproduceerd door de bekende Penfolds bodega in de Barossa Valley, Zuid-Australië.

6. The Great Barrier Reef

Pak flippers en een snorkel en u duikt in een heel andere wereld bij het Great Barrier Reef. De koraalzee is een absoluut hoogtepunt voor duikers. Verwende duikers die mopperen over de verpeste natuur door massa’s toeristen in Cairns; kijk even iets verder en u vindt duikplekken van wereldklasse.

7. Rainbow Valley

Het Rainbow Valley reservaat doet uw mond openvallen. Dit schilderachtige natuurreservaat, 100 kilometer ten zuiden van Alice Springs, is gevuld met een grote variëteit aan zandsteenformaties. U kunt de pracht het beste ervaren bij zonsopkomst en zonsondergang maar ach, eigenlijk is het altijd indrukwekkend, wanneer u hier ook komt.

8. West-Australië

Houdt u van stranden? West-Australië grossiert in adembenemende stranden zoals het toepasselijk genoemde Holiday Beach, het in talkpoeder en turquoise gekleurde Thistle Cove en het zeer geliefde Cottesloe. Hoewel het er niet alleen maar strand, strand, strand is. Sommige delen van de kust zijn zeer ruig.

9. The Outback

The Outback is een enorm (en dan bedoelen we ook echt enorm) afgelegen, dunbevolkt gebied in het hart van Australië. The Outback bezit ongewone attracties die toch wel buitenaards zijn: meteoorkraters zoals Gosses Bluff en de MacDonnell Ranges, een heerlijke plek om te wandelen.

10. Rod Laver Arena, Melbourne

Cricketliefhebbers zullen beamen dat Australië’s meest tot de verbeelding sprekende stadion het SCG of het WACCA is. Tennisfans zullen de Rod Laver Arena nomineren, het epicentrum van de Australian Open, de bekende Grand Slam die jaarlijks gehouden wordt op het Melbourne Park in januari.

11. Sydney Opera House

Een reis naar Sydney is niet compleet zonder een bezoek aan het Sydney Opera House. Zonder twijfel een van de meest internationale symbolen van Australië. U kunt een glimp opvangen van de beroemde zeilen, een operavoorstelling zien of het spectaculaire vuurwerk bekijken vanaf een boot in de haven van Sydney met Oud en Nieuw.

12. Een echte Aussie

Tja, we moesten toch ergens de kangoeroe in verwerken, dus hier is ie als toonbeeld van Australië’s bijzondere dierenrijk. We hadden ook een wombat, Walibi, een Tasmaanse duivel of misschien een galah (kaketoe) kunnen kiezen, maar kozen voor Skippy.

Vergelijk vliegtickets Brisbane

Vergelijk vliegtickets Melbourne

Vergelijk vliegtickets Perth

Vergelijk vliegtickets Adelaide

Vergelijk vliegtickets Gold Coast

Kijk op Skyscanner voor goedkope vliegtickets Australië, inclusief Sydney vanaf € 701 en Melbourne vanaf € 895 – en nog veel meer!

Liever naar andere warme bestemmingen? Wat te denken van: