Nieuws De 10 mooiste geheime stranden in Europa

Alle artikelen

De 10 mooiste geheime stranden in Europa

Here comes the sun! Vind uw speciale plek op het stuk strand van de 10 beste, allermooiste stranden in Europa die nog niet heel bekend zijn.

1. Plage de Saleccia, Corsica

Meestal moet je er iets voor over hebben om op geheime stranden te geraken. Of u moet al een eigen jacht bezitten, maar anders moet u door een woestijnachtig gebied lopen om bij Saleccia te komen. Verborgen achter het verlaten Désert de Agriates, komt u na de warme hel in de hemel van Saleccia; een kilometers lang droomstrand.

Plage de Saleccia, cosica

2. Traigh Eais, Barra, Schotland, Verenigd Koninkrijk

Barra is het enige vliegveld in de wereld met een strand als landings- en vertrekbaan (natuurlijk kunt u alleen landen als het eb is). Het vliegveldstrand zelf is een geweldige plek om uw handdoek neer te leggen als er geen inkomend vliegverkeer zou zijn. Maar 5 minuten verderop ligt Traigh Eais, een echte glimmende juweel in een rij van stranden op de buitenste Hebriden.

Barra strand schotland

3. Cala Xarraca, Ibiza, Spanje

Toegegeven, er zijn delen van Ibiza die ietwat verpest zijn door 40 jaar massatoerisme. Maar laat San Antonio, Playa d’en Bossa en vergelijkbare stranden voor wat ze zijn en u treft verschillende stranden op het Witte eiland die tot de beste in de Mediterraanse gebied behoren.

Ibiza, strand

4. Reynisfjara, IJsland

Wie zegt dat stranden goudkleurig of talkpoederwit moeten zijn? Vlakbij de plaats Vik in het zuiden van IJsland ligt Reynisfjara in de allermooiste kleuren zwart en blauw, hier is het zand gedecoreerd met ijs van de Vatnajokull gletsjer. Het water voelt dus wel enigszins koud aan als u uw tenen in het water doopt…

Reynisfjara, ijsland

5. Virgin Mary Bay, Calabrië, Italië

Met zo’n geweldige naam hebben de stranden van Capo Vaticano, in het Italiaanse Calabrië heel wat waar te maken. Gelukkig zijn ze uit het beste hout gesneden, en niet meer verheven dan Virgin Mary Bay. Maar z’n grootste selling point is het ideale klimaat voor het verbouwen van rode uien.

 Virgin Mary Bay, Italië

6. Skagen, Denemarken

Bij Skagen vindt u een 10,000 jaar oude strook zand die maar blijft groeien. Precies aan het einde van die punt, kunt u met uw voeten in het zand bij twee zeeën staan – het Skagerak en het Kattegat, wat heel bijzonder is.

skagen Denemarken

7. Dune du Pyla, Frankrijk

De Flanc Côté Ouest is de zeekant van Dune du Pyla, een gigantische zandduin langs de Atlantische kust behorende bij de Aquitane streek, nabij Bordeaux. Het strand ligt verborgen achter een 108 meter hoge zandmuur waar u overheen moet klimmen om vervolgens naar beneden te rollen om er te komen. Dat kost wel enige moeite tijdens een warme dag of in een zandstorm, maar wie durft wordt beloond met een werkelijk geweldig strand.

Dune du Pyla frankrijk

8. Melide, Spanje

Spanje’s Atlantische kust krijgt niet zoveel aandacht als z’n Mediterraanse tegenhanger, maar waar geen massa’s mensen zijn, vindt u schoonheid. Playa Melide ligt in Pontevedra, Galicië en wordt slechts in de gaten gehouden door drie vuurtorens en bezocht door weinig mensen. Hier treft u alleen een eenzame surfer die zich hier in alle rust tegoed doet aan de perfecte golven.

Melide spanje

9. Flag Beach, Corralejo, Fuerteventura

Mmm, denkt u misschien, is Fuerteventura niet een heel toeristische bestemming waar veel Nederlanders graag naar toe gaan? Klopt, maar slechts weinig mensen gaan naar dit supertropisch turquoise strand in het noorden van het eiland. Vanaf Corralejo is het een lange, warme wandeling naar Flag Beach, maar dat is meer dan de moeite waard.

flag beach Fuerteventura

10. Dhërmi, Albanië

De Albanische Rivièra; klinkt als twee woorden die niet echt bij elkaar passen, of wel? Maar dit stuk van de Adriatische kust wordt al langer het nieuwe Kroatië genoemd als mooie strandvakantiebestemming. Ga er dus naar toe voordat de rest het ontdekt. We moeten er wel bij vermelden dat het een angstaanjagende autorit kost om over de bergpas te komen. Ach, dan waardeert u het des te meer wanneer u in het kristalheldere water dobbert.

Albanië

Lees meer:

De 12 mooiste stranden in de wereld in beeld

top 12 mooie Nederlandse stranden