Nieuws Top 10 dingen (gratis) te doen in New York

Alle artikelen

Top 10 dingen (gratis) te doen in New York

The Big Apple never sleeps. New York is een te gekke stad, ook met een beperkt budget. Nog geen idee wat te doen in New York? Lees dan Skyscanner's Top 10 dingen (gratis) te doen voor een stedentrip New York.

Recent onderzoek van Skyscanner wijst uit dat de beste tijd om vliegtickets New York te boeken 17 weken voor de vertrekdatum is. Eenmaal aangekomen in New York is het natuurlijk niet de bedoeling dat je na 1 dag al bankroet bent, er zijn namelijk genoeg ‘gratis’ dingen om te doen in de Big Apple!

1. Highline Park

HighLine park is een sprankelende oase midden in Manhattan, gebouwd op een voormalige, hooggelegen spoorlijn, de New York Central Railroad. De spoorlijn is getransformeerd tot een park met een adembenemend uitzicht op de stad, kunst en fraaie landschapsarchitectuur van Nederlandse bodem. Landschapsarchitect Piet Oudolf tekende voor de inrichting ervan.

2. Museum of Modern Art (MoMA)

Het MoMA is een legendarisch museum dat je een keer bezocht moet hebben. Met hetzelfde toegangskaartje van het MoMA (volwassenen betalen $25, €22) mag je ook naar het PS1 MoMA in Queens. Minder bekende kunstenaars, inclusief super hip restaurant M. Wells Dinette. Het MoMA gratis bezoeken kan ook, alleen op vrijdag tussen 16.00 en 20.00 uur, de zogenaamde UNIQLO hours. Verwacht wel lange rijen. Vergelijk de goedkoopste hotels in New York

3. Vergaap je aan New Yorkse lofts

Begin oktober openen ieder jaar de mooiste lofts, wolkenkrabbers, penthouses en andere bijzondere gebouwen gratis hun deuren tijdens Open House New York Weekend. Bekijk onder meer het Art Deco Woolworth gebouw in Tribeca.

4. Vintage shoppen

Hipsterwijk Williamsburg in Brooklyn is al jaren de plek voor vintage en trendy kleding. Beacon’s market en de Brooklyn Flea Market zijn populair. Vanaf april maakt Hester Street Fair haar opwachting in de Lower East Side naast Seward Park. Voor vintage, sieraden en fab food.

5. Gratis film en concerten in McCarren Park

In de zomermaanden juli en augustus, vult McCarren Park, wederom in Williamsburg, zich met film- en concertliefhebbers. Gratis films, optredens, craft beer, local food en leuke mensen. Check Summerscreen

Vind goedkope vluchten naar New York

6. Historische Green-Wood Cemetery

Het groene, fraai aangelegde Green-Wood Cemetery met veel bomen, meren en statige beelden bestaat sinds 1838 en is het eeuwige thuis voor meer dan 600.000 mensen. Met Brooklyn’s hoogste punt bij Battle Hill waar het beeld van de Romeinse godin Minerva prijkt.

7. Beleef een televisieshow

Woon een bekend Amerikaans tv-programma bij, in New York worden dagelijks talloze (bekende) televisieshows opgenomen. Denk aan Good Morning America. Een spektakel om eens van dichtbij mee te maken.

8. Fiets door de straten en parken

In New York is ware bike boom gaande. De stad kent inmiddels honderden kilometers aan fietspaden en er zijn goedkope leenfietsen, de Citibikes. Ontdek the Big Apple op de pedalen en fiets door Central Park langs de Fountain, The Lake en de Caroussel. DIY of kies voor een begeleide tour, bijvoorbeeld die van Bajabikes, vanaf $55, zo’n €48.

Vergelijk de goedkoopste hotels in New York

9. Kunst kijken bij Chelsea Galleries

In de wijk Chelsea vind je grootste concentratie kunstgaleries, tussen de 20s Streets en 10th en 11th Avenue. Je kunt hier vrij en blij rondkijken, ook als je geen ‘money to burn’ hebt. Kijk op westchelseaarts.com voor actuele agenda. Oh ja, op donderdagavonden zijn er vaak expositieopeningen en vernissages, met hapjes en drankjes.

10. Stranden in New York

Life is a beach, ook in wereldstad New York. Brooklyn’s Coney Island is top spot voor dagjesmensen met z’n kermisattracties en freak shows. De golven van Rockaway Beach geven Queens’ zijn eigen surfparadijs. In The Bronx vind je het 2 km lange strand Orchard Beach. Splash and have fun!

Vind goedkope vluchten naar New York

Vervoer New York?

New York kun je heel goed (deels) te voet ontdekken. Verder is het openbaar vervoer prima geregeld. Het metronetwerk is betrouwbaar, snel en relatief goedkoop. Voor $2,50 (€2,25) reis je heel New York door. Je kunt kiezen voor een Pay-per-Ride metrocard, Single Ride tickets of Unlimited Metrocard. De Unlimited Metrocard is er vanaf $30 (€27), 7 dagen geldig.

Meer beste tijd om te boeken bestemmingen?

Londen

Curaçao

Bangkok

Istanbul

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die jou helpt besparen op vliegtickets, hotel deals en autohuur. Download ook onze handige app.